Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΛΜΕ ΔΥΤ-ΑΤΤΙΚΗΣ_ΟΛΟΙ στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-9-2016

  Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 (ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ)
ΕΛΜΕ ΑΝΩ - ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ


ΟΛΟΙ στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στα ΠΥΣΔΕ & ΠΥΣΠΕ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9 στις  10:00πμ και 14:00μμ


Την Πέμπτη 1/9/2016 πραγματοποιήθηκε απ’ τις δύο ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής παράσταση στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής καλώντας τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τα διοικητικά μέλη του ΠΥΣΔΕ να σεβαστούν την εκπαιδευτική κοινότητα, τον κλάδο, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του και να μην πάρουν αποφάσεις αγνοώντας τον και εφαρμόζοντας την εγκύκλιο του Υπουργείου.
Τονίσαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας αν ήθελε να λειτουργήσουν έγκαιρα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε να είχε προσλάβει ήδη μόνιμους εκπαιδευτικούς, που το ίδιο έχει πει ότι λείπουν (περίπου 22.000), και να είχε ολοκληρώσει τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις) ως το τέλος Ιουνίου. Επίσης, τα μαθήματα και οι αναθέσεις τους από τους εκπαιδευτικούς δεν θα έπρεπε να τα καθορίζουν τα μνημόνια, τα δημοσιονομικά σύμφωνα και οι περικοπές, αλλά οι πραγματικές παιδαγωγικές και κοινωνικές ανάγκες.

Καταγγείλαμε την ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης να ανακοινώσει κενά-πλεονάσματα εκπαιδευτικών στη Δυτική Αττική από 29/9/2016, χωρίς συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, υλοποιώντας την γνωστή  πραξικοπηματική και απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης καταγγείλαμε τη προσπάθεια νομιμοποίησης της διαδικασίας μέσω της αναγκαστικής συνεδρίασης των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων και ακολούθως της συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ στις 1/9/2016. Καταγγείλαμε:

·         Ότι σ’ αυτά τα στενά χρονοδιαγράμματα στην πράξη η επεξεργασία των κενών και πλεονασμάτων απ’ το ΠΥΣΔΕ θα είναι ανύπαρκτη.
·         Στη 1/9 δεν υπάρχουν τα πραγματικά δεδομένα σε ό, τι αφορά το πραγματικό μαθητικό δυναμικό και τα τμήματα των σχολείων. Άλλωστε στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας ως τις 10 Σεπτεμβρίου υπάρχουν επαναληπτικές εξετάσεις των μετεξεταστέων μαθητών, που καθορίζουν την τελική εικόνα των τμημάτων των σχολείων και ιδιαίτερα της Α’ τάξης ΕΠΑΛ και ΓΕΛ.
·         Επιπρόσθετα, πλασματική εικόνα για τις ανάγκες των σχολείων δημιουργεί και το γεγονός ότι δεν είναι γνωστές οι άδειες των εκπαιδευτικών που προκύπτουν  με το επίσημο άνοιγμα των σχολείων από 1η Σεπτέμβρη, και το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί  από το Υπουργείο οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών με δική του ευθύνη.
·         Πολλοί ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί ήδη έχουν κάνει αίτηση με βάση τα έωλα κενά-πλεονάσματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και είναι δύσκολο έως αδύνατο να προλάβουν να ενημερωθούν έγκαιρα για τα νέα κενά-πλεονάσματα που και αυτά δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Απαιτήσαμε απ’ όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή την απαράδεκτη και παράτυπη διαδικασία  απαιτώντας να ακολουθηθεί η διαδικασία που μέχρι τώρα ακολουθούσε το ΠΥΣΔΕ  με βάση τις ολοκληρωμένες προτάσεις των ΕΛΜΕ της περιοχής.  Απαιτήσαμε με ιδιαίτερη ένταση:
·         Να συνεδριάσει το ΠΥΣΔΕ στις 8/9 με θέμα τις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά  στα οποία θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι ώστε να διασφαλιστεί:
Ø  Η έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων
Ø  Η δυνατότητα ελέγχου και διαφάνειας
Ø  Καλύτερη εικόνα για το  πραγματικό μαθητικό δυναμικό και τα τμήματα των σχολείων – τμήματα που θα έχουν το μικρότερο δυνατό αριθμό μαθητών για να καλυφθούν με τον καλύτερο τρόπο οι μαθησιακές  ανάγκες των μαθητών μας.
·         Καμιά υποχρεωτική διάθεση συναδέλφων στην Α/βάθμια Εκπ/ση.
·         Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφου στην περιφέρεια.
·         Να μην αποκλειστεί η έγκριση νέων τμημάτων έως ότου ολοκληρωθούν οι εγγραφές στα σχολεία μετά το  πέρας των εξετάσεων των μετεξεταστέων μαθητών στα σχολεία. 
·         Να γίνει η Β΄ φάση τοποθετήσεων  περίπου στις 20/9/2016 πρακτική που ακολουθούσε το ΠΥΣΔΕ μέχρι τώρα, διαδικασία που έχει καταχτήσει ο κλάδος στην περιοχή μας. Σ’ αυτή τη διαδικασία να μπορούν να συμμετέχουν όλοι συνάδελφοι που το επιθυμούν χωρίς κανένα αποκλεισμό.
Απ’ τις απαντήσεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης προκύπτει ότι:
  • Θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την εγκύκλιο.
  • Δεν εγγυήθηκε την επανατοποθέτηση  συναδέλφων σε λειτουργικά κενά που ενδεχομένως ανοίξουν μετά την τωρινή διαδικασία, αφού ήδη θα έχουν τοποθετηθεί ή μετακινηθεί στη Πρωτοβάθμια ή αλλού.
  • Είναι διατεθειμένος να ξανακάνει Β΄ φάση τοποθετήσεων με αδιευκρίνιστο το χρονικό προσδιορισμό της.
  • Θα ξαναδεί με πολύ μεγάλη φειδώ τη λειτουργία νέων τμημάτων που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον μέσω της διεκπεραίωσης της διαδικασίας των εξετάσεων ή νέων εγγραφών ή μετεγγραφών.

Μετά από αυτά τα δεδομένα οι 2 ΕΛΜΕ της Δυτικής Αττικής
συνεδρίασαν και αποφάσισαν ομόφωνα:

Ø Οι αιρετοί ΝΑ ΜΗΝ συμμετέχουν στις εργασίες του ΠΥΣΔΕ στις 1/9 & 2/9 ώστε να μη νομιμοποιήσουν με τη στάση τους αυτή την αδιαφανή διαδικασία και τις απαράδεκτες ενέργειες του Υπουργείου.  Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά από πολλές αναβολές, αποφάσισε επιτέλους την Πέμπτη 1/9, να καλέσει τους αιρετούς να ακολουθήσουν τη στάση που αποφάσισαν τα δυο ΔΣ των ΕΛΜΕ της Δυτικής Αττικής.
Ø Την Παρασκευή, 2/9, θα υπάρξει νέα παρέμβαση στο ΠΥΣΔΕ στις 10πμ, όπως και στην κοινή συνεδρίαση των ΠΥΣΔΕ & ΠΥΣΠΕ στην έδρα του ΠΥΣΠΕ στις 2μμ. Σκοπός θα είναι η μη πραγματοποίηση αναγκαστικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων απ’ την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αυτές.
Ø Να υπάρξουν κινητοποιήσεις και στην Περιφέρεια από τη Δευτέρα, 5/9, για τα πολύ σοβαρά αυτά θέματα με τη συνεργασία των άλλων ΕΛΜΕ της Αττικής.


ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ 2 ΕΛΜΕ



Σχετικά με τις συνεδριάσεις των Υπηρ. Συμβουλίων

Ο.Λ.Μ.Ε.                                                                                ΕΠΕΙΓΟΝ
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 3311338
email:olme@otenet.gr 
www.olme.gr                                                                          Αθήνα, 01/09/2016    


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με τις συνεδριάσεις των Υπηρ. Συμβουλίων


            Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας στις 26/8/16 (http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=10247) σχετικά με την εγκύκλιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και ενόψει των συνεδριάσεων των ΠΥΣΔΕ την Παρασκευή 2/9/16:


  • Καλούμε τις ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τους αιρετούς και τους εκπαιδευτικούς, να αποτρέψουν αγωνιστικά την εφαρμογή της παραπάνω εγκυκλίου.
  • Καλούμε τους αιρετούς των ΠΥΣΔΕ, αλλά και τα διορισμένα μέλη να καταγγείλουν αυτή τη διαδικασία. Οι Δ/ντές Εκπαίδευσης οφείλουν να σεβαστούν τον κλάδο, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του και να μην προχωρήσουν σε αποφάσεις αγνοώντας τον.