Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

                           
Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490
http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

Ελευσίνα 09/03/2016

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση φτάνουν στη χώρα μας ως ενδιάμεσο σταθμό στο μακρύ ταξίδι τους, αναζητώντας ένα άλλο τόπο για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και την καταστροφή. Αφού γλύτωσαν από το θάνατο στις χώρες προέλευσης και τον πνιγμό στη διαδρομή, βρίσκονται πάλι αντιμέτωποι με νέους κινδύνους και ταλαιπωρίες.
Αυτά τα κύματα προσφύγων θα πυκνώνουν, όσο δεν τερματίζονται οι πόλεμοι, οι βομβαρδισμοί και οι επεμβάσεις που οργανώνουν οι ιμπεριαλιστές προκειμένου να ελέγξουν τις ζώνες επιρροής, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής μας και να ξεπεράσουν την κρίση του καπιταλισμού. ΗΠΑ, NATO και ΕΕ ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, τον εξοπλισμό του "Ισλαμικού Κράτους", για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για την αύξηση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών. Για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα σχέδια τους βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων, διαλύουν χώρες, χρηματοδοτούν και εκπαιδεύουν φανατικούς για στρατιωτικές αποστολές.
Η εμπόλεμη κατάσταση σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Σομαλία, Ερυθραία, Υεμένη κ.α., θα πολλαπλασιάσει τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που δεν διαχωρίζονται πια, αφού όλες οι χώρες καταστρέφονται από την ιμπεριαλιστική πολιτική.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

                          
Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490
http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

Ελευσίνα  16/03/2016


ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία) και ο Σύλλογος Α/μιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής
συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Απευθύνουμε επείγουσα έκκληση σε όλους τους συλλόγους διδασκόντων σε επικοινωνία και με τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές, να συγκεντρώσουν  είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Το Σωματείο μας θα συγκεντρώσει συνολικά τα είδη αυτά και θα τα μεταφέρει στους χώρους διανομής που έχουν ορισθεί.  
Μετά από αιτήματα συναδέλφων/ισσών του Συλλόγου Π.Ε. «Κώστας Βάρναλης» και της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής παρατείνεται ως τις 22/3  η από κοινού συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες ανά σχολική μονάδα.
Τα είδη θα συγκεντρωθούν σε κάθε σχολείο . Οι υπεύθυνοι/ες ανά σχολείο παρακαλούνται να ομαδοποιήσουν και να πακετάρουν ανά είδος τα συγκεντρωθέντα αναγράφοντας στις κούτες το περιεχόμενό τους.
Στις 23/3 όλα τα είδη πρώτης ανάγκης (Συλλόγου Α/μιας και ΕΛΜΕ) πρέπει να έχουν παραδοθεί στους εξής κοινούς τόπους συγκέντρωσης ανά Δήμο, μετά από συνεννόηση με τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων:

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΗ