Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

sidon                                               
                                             8/2/2018                                    sidonistikoanapliroton@gmail.com    
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ!
 ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

 -Παρασκευή 23/2 πανελλαδική μέρα δράσης                                                     κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα – Αθήνα συγκέντρωση στην Περιφέρεια 1 μ.μ.
-Παρασκευή 2/3 πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας
-Παρασκευή 2/3 πανελλαδική συνέλευση αγώνα                                                 σωματείων της εκπ/σης - επιτροπών αγώνα αναπληρωτών – συλλόγων/συλλογικοτήτων αναπληρωτών
Το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπ/κών χαιρετίζει τις συλλογικές διαδικασίες και τις αποφάσεις δεκάδων επιτροπών αγώνα αναπληρωτών και πρωτοβάθμιων σωματείων από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο για συσπείρωση και αγώνα των συναδέλφων-ισσών με αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης και ενωτικό πλαίσιο αιτημάτων, διεκδικώντας εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών εκπ/κών!
Η αλλαγή της ημ/νίας της πανελλαδικής κινητοποίησης με απόφαση της ΟΛΜΕ (γεγονός που προβληματίζει καθώς πριν ακόμη δημοσιευθεί, υπήρξε άμεση ανακοίνωσή της από πλευράς κάποιων σύλλογων αναπληρωτών) προκαλεί μόνο σύγχυση και διασπά τις δυνάμεις. Είναι γελασμένοι όσοι επιδιώκουν να αποσπειρώσουν τις μαζικές και πραγματικά συλλογικές διαδικασίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα και οι οποίες διαμόρφωσαν έναν αγωνιστικό σχεδιασμό για τις 23-24/2. Το Συντονιστικό καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα αναπληρωτών και τους συλλόγους/συλλογικότητες αναπληρωτών να στείλουν τις αποφάσεις τους για κινητοποίηση στις 23/2 αναδεικνύοντάς την σε πανελλαδική μέρα δράσης, ως πρώτο σταθμό του αγώνα που τώρα ξεκινά!
Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, συγκροτούμε επιτροπές αγώνα και αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας σε όλες τις κινητοποιήσεις με ξεκάθαρο πλαίσιο αιτημάτων που θα ξεπερνά τις συντεχνιακές και διασπαστικές λογικές που για ακόμη μία φορά σκόπιμα επιδιώκουν να κυριαρχήσουν. Οι φήμες για νέο σύστημα προσλήψεων-διορισμών δε χωρά αμφιβολία ότι επιδιώκουν να διχάσουν και να διαχωρίσουν τους εκπαιδευτικούς. Δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι θα δώσουμε από κοινού με τους νέους-άνεργους συναδέλφους-ισσές μας τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων! Οι πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ που οδηγούν στην καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας, την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, των υποστηρικτικών δομών και την αποσάθρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών θα μας βρουν απέναντι! Αυτός είναι ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε, μεγαλώνοντας στη βάση των αναγκών μας την πίτα! Το σχολείο ασφυκτιά από τις δεκάδες χιλιάδες ελλείψεις μόνιμων διορισμών!
Κανείς/καμιά δεν περισσεύει!
Μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!


ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Πρόταταη προς τα Δ.Σ. και τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ
ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ – ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
Οι μέρες που έρχονται χρειάζεται να γίνουν μέρες αγώνα, μέρες ανάτασης του κινήματος και πραγματικού ξεσηκωμού!! Θέτουμε στο επίκεντρο του αγώνα μας αιτήματα και στόχους πάλης που αφορούν την ικανοποίηση των αναγκών μας, το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι μαθητές μας.
Η «μεταμνημονιακή» εποχή για την οποία μιλάνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΝΔ και ο ΣΕΒ, φέρνει νέα μέτρα, νέα επίθεση στη ζωή μας, μια σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα ειδικά για τη νέα γενιά. Τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, για τα όποια κόπτονται όλα μαζί τα κόμματα «που πίνουν νερό» στο όνομα της Ε.Ε, καιτα λαϊκά δικαιώματα δε συμβιβάζονται.
Μόνο στο δρόμο της σύγκρουσης υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!
Δυναμώνουμε την πάλη μας – τις διεκδικήσεις μας για:
·         Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ., αναγνώριση της διετίας 2016 – 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.
·         Κατάργηση της αντιαπεργιακής τροπολογίας. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και την ΑΠΕΡΓΙΑ.
·         Κατάργηση της τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι εργατικών λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Άμεσο μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση (πάνω από 25.000), ώστε να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.Καμία απόλυση συμβασιούχου-αναπληρωτή.
·         ΑΜΕΣΗ εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
·         Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Νήπια - προνήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Καμία σκέψη για πέρασμα των Νηπιαγωγείων στους ΟΤΑ. Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το «νέο Λύκειο».
·         ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία της αντιδραστικής κρατικής αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.
·         Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Σύγχρονες υποδομές και συνθήκες εργασίας (π.χ. αίθουσες, εποπτικό υλικό, βιβλιοθήκες, τεχνολογικά μέσα).
·         ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και τμημάτων. Εδώ και τώρα 20 μαθητές στα τμήματα γενικής παιδείας και 10 στα εργαστήρια και τις κατευθύνσεις.
·         ΟΧΙ στον εκπαιδευτικό –πολυεργαλείο. Πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την υλοποίηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του. ΟΧΙ στη συμπλήρωση ωραρίου μονίμων συναδέλφων στην Ειδική Αγωγή.
·         Αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής. Λειτουργία παντού Τμημάτων Ένταξης. Κάθε παιδί στη δομή που έχει ανάγκη.  Ένας δάσκαλος ανά μαθητή στην Παράλληλη στήριξη.
·         Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο σχολείο και τα πρωινά τμήματα. Δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών (π.χ. αίθουσες), πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού (π.χ. εκπαιδευτικοί,ψυχολόγοι κοιν. λειτουργοί). Έξω οι ΜΚΟ από τα σχολεία.
·         Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη λειτουργία του σχολείου. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
·         Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας (Βαλκάνια, Αιγαίο κ.τ.λ).
Η πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη 2017, η απεργία των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των συνδικάτων στις 12 Γενάρη, τα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος,  έδωσαν μια πρώτη απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα που έφερε η κυβέρνηση για να κλείσει μια ακόμα αντιλαϊκή αξιολόγηση.
Αυτοί οι αγώνες ακύρωσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να περάσει «στα μουλωχτά» την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, τις σκληρές περικοπές σε προνοιακά  επιδόματα, τις ανατροπές στο ωράριο και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, τις νέες συγχωνεύσεις σχολείων.
Οι εργαζόμενοι δείξαμε ένα μέρος της δύναμής μας!!
Της δύναμης του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα απέναντι στην πολιτική που ματώνει καθημερινά το λαό μας για να εξασφαλίσει νέα προνόμια και κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας.
Δεκάδες Σύλλογοι και ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα βρέθηκαν σε κοινό αγώνα και βηματισμό με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα που κήρυξαν απεργία στις 12 Γενάρη. Ξεπέρασαν τα εμπόδια του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, την άθλια στάση της ΑΔΕΔΥ, η οποία τάχθηκε με την πλευρά της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και του κουαρτέτου, αφού δεν κήρυξε καν απεργιακή κινητοποίησηστην πιο κρίσιμη στιγμή,τη στιγμή που η κυβέρνηση είχε φέρει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που ουσιαστικά καταργεί το πιο ιερό δικαίωμα των εργαζομένων, το δικαίωμα στην απεργία.
Στον ίδιο δρόμο κινήθηκαν και οι πλειοψηφίες σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ακολουθώντας την ΑΔΕΔΥ. Αυτές οι ηγεσίες, ενώ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα μέτρα που τσακίζουν τον κόσμο της εκπαίδευσης, στην ουσία στηρίζουν την πολιτική που από χίλιες πλευρές φέρνει Μνημόνια διαρκείας.
Πορεύονται κάτω από τη σημαία της ΕΕ, τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, της δήθεν καλής «αξιολόγησης» στο Δημόσιο.