Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  16/06/2016


Θέμα: Κάλεσμα των ΕΛΜΕ Αττικής σε συνεδρίαση για συντονισμό ενεργειών ενόψει και των νέων εξελίξεων στην εκπαίδευση
Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καλεί τις ΕΛΜΕ της Αττικής σε κοινή συνεδρίαση για τον συντονισμό των ενεργειών ενάντια στα μέτρα που υλοποιούνται στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εντάσσονται στο πλαίσιο των γενικότερων αναδιαρθρώσεων στο χώρο της Παιδείας.
Σε πρώτη φάση το Υπουργείο μειώνει τις ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω της κατάργησης-συγχώνευσης τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και της μείωσης του ωραρίου των Γυμνασίων. Έτσι μειώνει τις ανάγκες για πρόσληψη εκπαιδευτικών, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και μεγάλο όγκο πλεονασμάτων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ειδικά στις ειδικότητες των ΕΠΑΛ, που εκ’ των πραγμάτων θα ενταχθούν σε διαδικασίες κινητικότητας το επόμενο διάστημα. Μελλοντικά όμως αυτά τα πλεονάσματα θα αποτελέσουν δεξαμενή απολύσεων μόνιμων εκπαιδευτικών. 
Επιπρόσθετα οι αναδιαρθρώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλάζουν δραματικά το χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου στην κατεύθυνση των προτάσεων του ΟΟΣΑ
Επιβάλλεται, κατά τη γνώμη μας, να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας και να δράσουμε άμεσα
Καλούμε σε συνεδρίαση συντονισμού την Τρίτη 21/6/2016 στις 19:00μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΥΣΕΦΕ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  15/6/2016

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφο του ζητάει απ’ τους υπευθύνους των Εργαστηρίων Φυσικών επιστημών να συντάξουν εκτός απ’ τον πίνακα με τις εργαστηριακές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο και «Έκθεση Εργαστηριακών Δραστηριοτήτων» που στο τέλος καταλήγει σε ατομική αξιολόγηση του Υπευθύνου και των Εκπαιδευτικών των Φυσικών Επιστημών απ’ τον Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας.
Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας, που ενώ:
1)      Έχει μειώσει κατά 70% τις λειτουργικές δαπάνες για τα σχολεία με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα για υποστήριξη σε Εξοπλισμό και Αναλώσιμα των Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών
2)      Καταργεί τις τρείς (3) Διδακτικές ώρες που είχε στη διάθεσή του ο Υπεύθυνος Εργαστηρίου για την προετοιμασία των εργαστηριακών ασκήσεων, την οργάνωση και συντήρηση του Εργαστηρίου, που εκ των πραγμάτων ήταν σταγόνα στον ωκεανό.
3)      Επί της ουσίας θεωρεί περιττή και ακριβή πολυτέλεια την Εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών και την ύπαρξη Εργαστηρίων στα σχολεία.
Την ίδια στιγμή ζητάει και τα ρέστα απ’ τους εκπαιδευτικούς αξιολογώντας τους για το αν φροντίζουν για την εκπαίδευση που το ίδιο το Υπουργείο καταργεί.  

·         Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το έγγραφο
·         Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να μην υπογράψουν και να μην αποστείλουν το έντυπο με την Έκθεση Εργαστηριακών Δραστηριοτήτων.
·         Καλούμε τους υπευθύνους των Εργαστηρίων, αλλά και τους άλλους εκπαιδευτικούς Φυσικών Επιστημών, να μην συντάξουν και υπογράψουν την Έκθεση Εργαστηριακών Δραστηριοτήτων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ)
ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΦΥΛΗΣ

Πρόταση για τις επικείμενες Υπηρεσιακές Μεταβολές στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής
Α) Ζητούμε τα τμήματα όλων των σχολείων να διαμορφωθούν με βάση τις προτάσεις της ΟΛΜΕ.
1) Αριθμός μαθητών /τμήμα Γενικής Παιδείας 20
2) Αριθμός μαθητών /εργαστήριο 10
3) Έγκριση των ολιγομελών τμημάτων
Β) Γενικό Πλαίσιο
Οι υπηρεσιακές μεταβολές του Ιουνίου 2016 δεν πρέπει να γίνουν με εκτιμήσεις των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων, όσον αφορά τον αριθμό των τμημάτων των τάξεων των κατευθύνσεων και των επιλογών.
Οι υπηρεσιακές μεταβολές πρέπει να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον με τα τμήματα των τάξεων των κατευθύνσεων και των επιλογών που λειτούργησαν το τρέχον σχολικό έτος. Όπου υπάρχουν τμήματα με πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών ή με επαρκή αριθμό «φυσικώς αδυνάτων» ή υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν σε μικρές αίθουσες, να διεκδικηθεί ο μικρότερος δυνατός αριθμός μαθητών, στα πλαίσια των προτάσεων του κλάδου.
Γ) Για τα Σχολεία της ΤΕΕ που υπάρχει ήδη νέο νομικό πλαίσιο με νέα Ωρολόγια Προγράμματα
1)      Στο Α΄ έτος τα μαθήματα επιλογής ειδικοτήτων (2ωρεςΧ3μαθηματα=6 ωρες) να επιλεγούν με βάση τους κύκλους τομέων, που λειτούργησαν στο Α΄ έτος του σχολικού έτους 2015-2016, και όχι με εκτίμηση των διευθυντών των σχολείων
2)      Στο Β΄ έτος, που από το επόμενο έτος θα λειτουργεί τομέας και όχι ειδικότητα, τα τμήματα να προκύψουν απ’ το άθροισμα των μαθητών των ειδικοτήτων του 2015-2016 που αποτελούν τομέα με το νέο νομικό πλαίσιο.
3)      Στο Γ΄ έτος να υπολογιστούν οι ειδικότητες, όπως λειτούργησαν το 2015-2016, αφού προστεθούν οι ειδικότητες του Β΄ έτους του 2015-2016 που δεν λειτουργούσαν ως Γ΄ έτος τη φετινή σχολική χρονιά. Οι ειδικότητες που λειτουργούσαν φέτος μόνο ως Β΄ έτος  (χωρίς Γ΄ έτος)  είναι κατά κύριο λόγο οι ειδικότητες των τομέων που επανήλθαν στα σχολεία φέτος μετά την κατάργησή τους και τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών.
Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων της ΤΕΕ και τον Διευθυντή εκπαίδευσης να μην προτείνουν σε καμία περίπτωση μείωση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ
Δ) Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε να διατηρηθούν τα ολιγομελή τμήματα που λειτούργησαν ή προέκυψαν το 2015-2016.


ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ