Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση 13-4-22 στην Ελευσίνα

 

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση 13-4-22 στην Ελευσίνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13-4-22 η κινητοποίηση της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Ελευσίνας και της Ένωσης Γονέων Ελευσίνας που μαζί με μαθητές διαδήλωσαν στο κέντρο της Ελευσίνας ενάντια στο σχέδιο μετατροπής του σχολείου σε «πρότυπο ΕΠΑΛ». Η διαδήλωση ξεκίνησε από το 1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας στις 12 το μεσημέρι, πορεύτηκε μέσα από το κέντρο της πόλης προς το Δημαρχείο, όπου αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Οικονόμου. Στη συνάντηση ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της σχολικής κοινότητας του 1ου ΕΠΑΛ να μη μετατραπεί σε πρότυπο εξαιτίας των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν εφόσον οι μαθητές που δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη βαθμολογία για την εγγραφή τους στο πρότυπο ΕΠΑΛ, δεν έχουν εναλλακτική λύση εγγραφής σε άλλο ΕΠΑΛ της περιοχής. Παράλληλα εκτέθηκαν για άλλη μία φορά τα προβλήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς (εκτός ωραρίου επιμορφώσεις, απώλεια οργανικών θέσεων μετά τη λήξη της θητείας τους αν κριθούν ως «μη επαρκείς»). Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι στις επαφές του με βουλευτές αλλά και με τον ΓΓ του ΥΠΑΙΘ, υπεύθυνο για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση κ. Βούτσινο, θα υποστηρίξει ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, δεν είναι σύμφωνος με την προτεινόμενη αλλαγή στο 1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας. Όση ώρα διαρκούσε η συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ και των γονέων με το Δήμαρχο, εκατοντάδες συγκεντρωμένοι έξω από το Δημαρχείο Ελευσίνας φώναζαν συνθήματα για την παιδεία και για την αναγκαία χρηματοδότηση των τεχνικών σχολείων, ενώ δέχτηκαν με ικανοποίηση την ανακοίνωση για τη θέση του Δημάρχου.

Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής, προκαλώντας θετική ανταπόκριση στα σχολεία από όπου πέρασε. Στη ΔΙΔΕ τους περίμεναν εκπαιδευτικοί από άλλα σχολεία που συγκεντρώθηκαν για να συμπαρασταθούν  στις θέσεις του 1ου ΕΠΑΛ και της ΕΛΜΕ. Δυστυχώς ο Διευθυντής Εκπαίδευσης επέλεξε για ακόμα μία φορά να απουσιάζει και να μη συναντηθεί με τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές που διαδήλωναν έξω από τη ΔΙΔΕ. Εκτός από το γεγονός ότι η θέση και οι ενέργειες του ΔΔΕ για τη μετατροπή του 1ου ΕΠΑΛ Ελευσίνας σε πρότυπο δεν συζητήθηκαν ποτέ και με κανένα φορέα από την εκπαιδευτική κοινότητα, διαπιστώνουμε ότι προτιμά να μην αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις αντιρρήσεις για τις επιλογές του. Πόσο άραγε θα διαρκεί η αγνόηση των θέσεων της ΕΛΜΕ, των εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ, των μαθητών και των γονέων;

Οι συγκεντρωμένοι έξω από τη ΔΙΔΕ έδωσαν την υπόσχεση ότι ο αγώνας για να σωθεί το σχολείο και να παραμείνει ανοιχτό και προσβάσιμο στους μαθητές της Ελευσίνας δε σταματά εδώ αλλά θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μετά τις διακοπές του Πάσχα. Μάλιστα η ΕΛΜΕ εκτός από τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα που θα δώσει στο θέμα, σχεδιάζει τη συμμετοχή και όλων των σωματείων και φορέων της πόλης της Ελευσίνας, εφόσον η τύχη του μοναδικού ημερήσιου ΕΠΑΛ της πόλης αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό και τα παιδιά του.

Κατά τη διάρκεια της πορείας οι συγκεντρωμένοι φώναζαν:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ- ΤΑ ΕΠΑΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΦΕΡΝΕΙ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΚΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής