Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ             28/2/2018
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)



             
                ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
                    ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

          ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
        ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  2/3/2018  ΣΤΗ  1Μ.Μ.

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ.
Για τα πρωϊνά 11-2π.μ, για τα απογευματινά 2-5μ.μ και για τα εσπερινά 6-9μ.μ.
     Επιπλέον, για την κάλυψη όλων των συναδέλφων και όλων των δράσεων, η ΕΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση 8-11π.μ. για τα πρωϊνά, και για τα απογευματινά και εσπερινά μέχρι το τέλος του ωραρίου τους.  


                                                         Το Δ.Σ

Να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση ενάντια στη συνάδελφο και συνδικαλίστρια Α. Ασλανίδη


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση
ενάντια στη συνάδελφο και συνδικαλίστρια Α. Ασλανίδη

Την Πέμπτη 1/3/2018 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα εκδικαστεί η εξ’ αναβολής μήνυση που έχει υποβάλει προϊστάμενη της Vodafone σε βάρος της συναδέλφου Ασλανίδη Άννας, μέλος των ΔΣ του Ενιαίου Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus και του επιχειρησιακού ΠΑΣΕ Vodafone.
H διοίκηση της Vodafone θορυβημένη από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία την οποία είχε προκηρύξει το ΠΑΣΕ Vodafone στις 11/10/2013 ενάντια στην ίδρυση της θυγατρικής Victus από τις διοικήσεις Vodafone-Wind, έστειλε εξώδικο στο Δ.Σ. του Σωματείου και επιπλέον προχώρησε σε μήνυση στη συνάδελφο Α. Ασλανίδη. Συγκεκριμένα, την μήνυση κατέθεσε τότε τσιράκι της εργοδοσίας, η οποία μετά από λίγο διάστημα αναβαθμίστηκε σε προϊστάμενη, ισχυριζόμενη ψευδώς (προφανώς ύστερα από υποδείξεις της εργοδοσίας) ότι απωθήθηκε, χτυπήθηκε… και άλλα στημένα και φαντασιόπληκτα! Τέτοιες σκευωρίες είναι μέσα στην πρακτική που χρησιμοποιούν διοικήσεις και εργοδότες για να χτυπήσουν τη συλλογική δράση των εργαζομένων, για να τσακίσουν  τις αντιστάσεις τους στοχεύοντας μάλιστα στα πιο πρωτοπόρα και αγωνιστικά στοιχεία που υπάρχουν στο εργατικό κίνημα.
Όσον αφορά τη διοίκηση της Vodafone , οι εργαζόμενοι έχουν βιώσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια το πραγματικό  της πρόσωπo. Με δικαστικές προσφυγές ενάντια σε προκηρυγμένες απεργίες για να βγουν παράνομες και καταχρηστικές, με την οργάνωση απεργοσπαστικού μηχανισμού σε κάθε απεργία, με επιθέσεις εκπροσώπων της διοίκησης σε μέλη των απεργιακών επιτροπών, με αυθαίρετες μαζικές απολύσεις, προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου, άρνηση υπογραφής αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.ά. Η Διοίκηση της Vodafone πρόσφατα είχε σύρει τέσσερα μέλη του επιχειρησιακού Σωματείου ΠΑΣΕ Vodafone -μεταξύ τους και η συνάδελφος Άννα Άσλανίδη- σε «πειθαρχικό» συμβούλιο λόγω του ότι οργάνωσαν τις μαζικότατες κινητοποιήσεις στο κτήριο της Vodafone στην Αδριανείου, ενάντια σε δύο απολύσεις.
Με τις αλλεπάλληλες διώξεις σε βάρος αγωνιστών που είναι αμέτρητες, τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου σε βάρος των εργαζομένων και τα τελευταία μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την κατάργηση του δικαιώματος απεργίας, με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, προσπαθούν να επιβάλλουν μια εργασιακή ζούγκλα χωρίς προηγούμενο. Αυτή η πρακτική είναι απαραίτητη για την εφαρμογή των μνημονίων, είναι απαραίτητη για όλους τους εργοδότες και κυρίως για όλες τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες για να μπορέσουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Η ποινικοποίηση των απεργιών και κάθε αγωνιστικής συνδικαλιστικής δράσης, η καταστολή στους δρόμους είναι προαπαιτούμενα που πρέπει να εφαρμοστούν για να επιβληθούν οι   μειώσεις μισθών, οι ελαστικές/ δουλικές σχέσεις εργασίας, οι ομαδικές απολύσεις, η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας κ.ά.
Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ  εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στην συνάδελφο Aσλανίδη Άννα. Δεν πρέπει να αφήσουμε να καταδικαστεί κανένας συνάδελφος με χαλκευμένες κατηγορίες της εργοδοσίας.
§  Να αποσυρθεί άμεση η μήνυση ενάντια στη συνάδελφο
§  Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους συνδικαλιστές  και τους αγωνιστές
§  Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη
                                                                     Το Δ.Σ