Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας στο Δημόσιο. · Κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ             09/05/2018
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

           
                          
                ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
      ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11/05/2018  ΣΤΗ  1Μ.Μ.
     Συνάδελφοι/ισσες, μετά τις μαζικότατες και δυναμικές κινητοποιήσεις του Μαρτίου, προχωράμε σε μια ακόμη μεγάλη κινητοποίηση, με συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Θα είμαστε όλοι εκεί, όλοι μαζί: Αναπληρωτές και Μόνιμοι.
    Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.
    Για τα πρωϊνά 11-2π.μ, για τα απογευματινά 2-5μ.μ και για τα εσπερινά 6-9μ.μ.
     Επιπλέον, για την κάλυψη όλων των συναδέλφων και όλων των δράσεων, η ΕΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση 8-11π.μ. για τα πρωϊνά, και για τα απογευματινά και εσπερινά μέχρι το τέλος του ωραρίου τους.  
·      Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας στο Δημόσιο.
·      Κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.
                                                        
                                                       Το Δ.Σ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                  Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Καταγγέλλουμε τη στάση του υπεπθ σχετικά  με τις νέες αναθέσεις(ΦΕΚ 1544/04-05-2018),με βάση την οποία  οι ΓΕΩΠΟΝΟΙ εκπαιδευτικοί 88.01  οι οποίοι δίδασκαν στην γενική εκπαίδευση για πάρα πολλά χρόνια τα μαθήματα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ  και  ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ με Α και Β ανάθεση αντίστοιχα, εκτοπίζονται από το γυμνάσιο και λύκειο αγνοώντας προκλητικά τα επιστημονικά δεδομένα  του ζητήματος και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση.
Επιπλέον με αυτή την αιφνιδιαστική κατάργηση αναθέσεων (αφορά και άλλους  χημικούς μηχανικούς, γιατρούς κ.λ.π) δημιουργούνται προβλήματα στη κάλυψη των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος και κατ’επέκταση στη λειτουργία των σχολείων, μιας και σε εποχή που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ένας αριθμός εκπαιδευτικών παύει να καλύπτει τις πάγιες ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος.
Κατόπιν αυτών ζητούμε την άμεση απόσυρση αυτών των αναθέσεων και την σύνταξη νέων, που θα βασίζονται στα επιστημονικά προσόντα του εκάστοτε κλάδου-ειδικότητας επί του γνωστικού αντικειμένου που αφορά κάθε μάθημα.