Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΞΑΝΑΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 5/12/14


ΞΑΝΑΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η κυβέρνηση αφαιρεί για δεύτερη φορά το μισθό σε 85 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Συγκεκριμένα σε 85 από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί από τον Ιούλιο του 2013 και δεν είχαν κάνει αίτηση για τοποθέτηση σε νέα θέση, είτε γιατί δεν τους δόθηκε το δικαίωμα αυτό, είτε γιατί δεν υπήρχε θέση στην ειδικότητά τους, το Υπουργείο Παιδείας είχε περικόψει αυθαίρετα το σύνολο της μισθοδοσίας που ελάμβαναν μέχρι τότε, από τη διαθεσιμότητα (75% των αποδοχών των εν ενεργεία).
Παρά τις διαμαρτυρίες μας, οι συνάδελφοι αυτοί έμειναν χωρίς μισθό από τις 22 / 03 / 2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Με αυτόν τον τρόπο βιώνουν μιαν απίστευτη ομηρία.
Με την αποστολή εξώδικων, το Σεπτέμβρη του 2014, από την ΟΛΜΕ στους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την μισθοδοσία και το σχεδιασμό μας να ακολουθήσει η κατάθεση μηνύσεων, ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανένταξαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς στη μισθοδοσία μετά από 6 μήνες (δηλ. το Νοέμβρη ή το Δεκέμβρη του 2014).
Δυστυχώς όμως με νέο πρόσφατο έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας, που στηρίζεται σε αντίστοιχο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διατάζει τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αφαιρέσουν ξανά τους εκπαιδευτικούς αυτούς από το μητρώο μισθοδοσίας και να απαιτήσουν την επιστροφή των αποδοχών που έχουν λάβει πληρώνοντας επιπλέον και τον αναλογούντα φόρο!
Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την νέα αυθαίρετη και ανάλγητη απόφασή τους που αφήνει χωρίς μισθό και χωρίς δικαιώματα θέτοντας τους εκπαιδευτικούς αυτούς σε ομηρία.
Απαιτούμε την άμεση επαναφορά της μισθοδοσία όλων των παραπάνω εκπαιδευτικών από τις 22 / 03 / 2014 που ξεκίνησαν οι περικοπές
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην επιστρέψουν τα χρήματα που νομίμως τους καταβλήθηκαν.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες μηνύσεις στους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία τους.

Παράλληλα, μόλις 174 εκπαιδευτικοί από τους 1799 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αρχικά έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις. Οι υπόλοιποι παραμένουν εδώ και 17 μήνες σε διαθεσιμότητα περιμένοντας τους οριστικούς πίνακες που καθυστερούν ανεπίτρεπτα. Επίσης πάνω από 200 εκπαιδευτικοί, από όσους έχουν αίτηση και μαζί με τους 85, συνολικά δηλ , περίπου 300 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση εφόσον δεν γίνει νέα προκήρυξη που να τους περιλαμβάνει όλους.
Απαιτούμε: να γίνει άμεσα νέα προκήρυξη.
Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού.
Κανείς εκπαιδευτικός, κανένας μαθητής δεν περισσεύει.