Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΑΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6/2016 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/6/2016 ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΕΔΗΝ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04/06/2016
ΣΤΙΣ 17:30 μμ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08/06/2016 ΣΤΙΣ 12:30 μμ
ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
·      Ενάντια στη κατάσταση που υπάρχει στην Εκπαίδευση με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών  και θα χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο με τα νέα μέτρα που προϊδεάζουν τα πορίσματα  του Υπουργείου Παιδείας για την Εκπαίδευση
·      Να απαιτήσουμε μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά, κατάργηση του Ν. 3848/10 και νέο σύστημα προσλήψεων σύμφωνα με τη θέση του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ

Απεργία για την Τετάρτη έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ ενώ Στάση Εργασίας έχουν κηρύξει  η ΟΛΜ Ε (12:00-14:00) και η ΑΔΕΔΥ (11:00-14:00)



ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2016


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς  Ελευσίνα                                                                            Πίνδου και Αθηνάς
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490
Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com                            192 00

Ελευσίνα 01/06/2016


                ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2016
Όσοι εκπαιδευτικοί μέλη της ΕΛΜΕ επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους σε κατασκήνωση και να επιχορηγηθούν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην πρόσκληση της ΟΛΜΕ, παρακαλούνται να απευθύνουν το αίτημά τους  στην ΕΛΜΕ μέσω του e-mail της ΕΛΜΕ. Το αίτημα των συναδέλφων θα πρέπει να έχει καταληκτική ημερομηνία την  Πέμπτη 09/06/2016 προκειμένου να εκδοθούν οι βεβαιώσεις απ’ την ΕΛΜΕ. Οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν στους δικαιούχους με e-mail σε αρχείο PDF έως την Πέμπτη 09/06/2016  το βράδυ.

Επισυνάπτουμε την πρόσκληση της ΟΛΜΕ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ






Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2016


Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε, ο κλάδος μας αν και ο πολυπληθέστερος των δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών σε κατασκηνώσεις όπως οι περισσότεροι άλλοι κλάδοι.
Θεωρούμε, ότι στις σημερινές συνθήκες, η εξασφάλιση κατασκηνώσεων για τα παιδιά των καθηγητών και των καθηγητριών αποτελεί αναγκαιότητα αλλά και μια πράξη αλληλεγγύης και στήριξης προς τους συναδέλφους/ισσες και ιδιαίτερα τους νεότερους (που έχουν και μικρότερα παιδιά) και που το εισόδημά τους έχει μειωθεί  δραματικά τα τελευταία χρόνια.
Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε να χρηματοδοτήσει και φέτος τη φιλοξενία 400 περίπου παιδιών ηλικίας 6-14 ετών για περίοδο 11 ημερών, σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα με το ποσό των 200 ευρώ ανά παιδί.

Αναλυτικά:

Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ελευσίνα  31/05/2016

Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
Την τελευταία περίοδο το οικοδόμημα της Ευρώπης – Φρούριο κλονίζεται από τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων που επιχειρούν να γλυτώσουν από περιοχές όπου οι πόλεμοι, η καταστροφή και ο θάνατος συνθέτουν την κοινωνική καθημερινότητα. Μία καθημερινότητα που δημιούργησαν και επέβαλλαν τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη της Αμερικής και της Ευρώπης, προκειμένου να επεκτείνουν την κυριαρχία τους, να ελέγξουν τις ζώνες επιρροής, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής και να διαιωνίσουν το υπάρχον εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα.
ΗΠΑ, NATO και ΕΕ, συνεπικουρούμενοι και απ’ τη Ρωσία στο τέλος, ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, τον εξοπλισμό του "Ισλαμικού Κράτους", για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για την αύξηση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα σχέδιά τους βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων, διαλύουν χώρες, χρηματοδοτούν και εκπαιδεύουν φανατικούς για στρατιωτικές αποστολές.
Όταν φεύγει ο πρόσφυγας αφήνει πίσω το βιος του, την μητέρα και τον πατέρα του. Άλλες φορές ζωντανούς άλλες στα μνήματα. Αφήνει πίσω τη μνήμη του για τον βίο στο λίκνο που τον έθρεψε. Αφήνει πίσω του πολλούς απ’ αυτούς που ήταν τα χαμόγελα και οι περισυλλογές του στο δρόμο για τις δουλειές του.

Άλλωστε εμείς οι κάτοικοι αυτής της χώρας της Ελλάδας γνωρίζουμε πολύ καλά απ’ αυτά. Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην έχει στις τάξεις της έναν πρόσφυγα που ζει σε κάποια άλλη χώρα στα πέρατα της οικουμένης, ή να μην ήλθαν πρόσφυγες σ’ αυτόν τον τόπο παππούδες ή και οι γονείς. Άλλωστε μια Ελλάδα ζει ανά τον κόσμο και οι μισοί περίπου κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν ρίζα προσφυγιάς. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους χιλιάδες έλληνες που παλιά αλλά και σήμερα διωγμένοι κυριολεκτικά ή μεταφορικά απ’ αυτή τη χώρα ζουν στις ξένες πατρίδες, αλλά και αυτούς που ήλθαν σ’ αυτό τον τόπο ξεριζωμένοι και κυνηγημένοι  για να γλιτώσουν απ’ το λεπίδι των διωκτών τους, ή για να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής.

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠ' ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ελευσίνα 31/05/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ
Προς τους γονείς και μαθητές του Δήμου Μεγαρέων
Κοινοποίηση : Δήμαρχος Μεγαρέων
     Ως δημόσιοι λειτουργοί στον χώρο της εκπαίδευσης, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι κατά τον εορτασμό της επανάστασης του 1821, στην κατάθεση στεφάνου συμμετείχε η φασιστική εγκληματική οργάνωση  «Χρυσή Αυγή».
     Η απάντηση – δικαιολογία που δόθηκε στις ενστάσεις μας, ήταν ότι η ενέργεια της «Χρυσής Αυγής» έγινε απροειδοποίητα και ότι η Δημοτική αρχή θεώρησε ότι δεν έπρεπε να συγκρουστεί με τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης.
Το γεγονός αυτό καθ’ αυτό αλλά και η δικαιολογία που το συνοδεύει είναι καταδικαστέα. Όμως, η απάντηση του Δημάρχου στον σύλλογο εκπαιδευτικών Α/θμιας  εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής είναι αποκαλυπτική:
Η δημοτική αρχή όχι μόνο εγνώριζε αλλά και συναινεί στην κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μεγαρέων

«Κύριοι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με το άρθρο 51, παρ. 3 του Συντάγματος, οι βουλευτές του εν λόγω κόμματος έχουν εκλεγεί απευθείας από το εκλογικό σώμα με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία. Και δεν γνωρίζουμε ποιος ή ποιοι μπορούν να αναιρέσουν την βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις εκλογές.»
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι κατηγορούμενο από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση. Ταυτόχρονα η δράση του, τόσο στην περιοχή όσο και ευρύτερα στην επικράτεια, επιβεβαιώνει τον φασιστικό αντιλαϊκό χαρακτήρα του. Το τεκμήριο αθωότητας, ακρογωνιαίος λίθος στην λειτουργία της δικαιοσύνης, δεν μπορεί  να είναι το πρόσχημα μιας τακτικής ίσων αποστάσεων, μιας στάσης απλού διεκπεραιωτή εκ μέρους ενός Δημάρχου.
     Θεωρούμε ότι, ένας δημοτικός άρχων, σεβόμενος το πρώτο συνθετικό της λέξης αυτοδιοίκηση, πρέπει να έχει άποψη. Ευελπιστούμε ότι η άποψη του Δημάρχου Μεγαρέων δεν είναι αυτή που διαφαίνεται στην επιστολή του.
     Επειδή, ως εκπαιδευτικοί,   διδάσκουμε στους μαθητές μας την ιστορία ως μέσο για να στοχάζονται και να δρουν βάσει αξιακών συστημάτων, αναρωτιόμαστε για το εξής:
Σχολιάζοντας ο Δήμαρχος τα γεγονότα στην Γερμανία μετά την επικράτηση του ναζιστικού κόμματος θα χαρακτήριζε λανθασμένη την στάση των πολιτικών που αντιπαρατέθηκαν σφοδρά στον καγκελάριο Χίτλερ; Ορθώς έπραξαν οι πολιτικοί που με το επιχείρημα του «μα είναι εκλεγμένος από τον Γερμανικό λαό» δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εκείνων των πολιτικών που καλούσαν σε «μαζική πολιτική πάλη για να ρίξουμε τον Χίτλερ από την εξουσία»;

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.