Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνα) για τοποθετήσεις τον Αύγουστο


Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  03/08/2020

 

 

Να ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ το απαράδεκτο έγγραφο του ΥΠΑΙΘ

που ζητάει να γίνουν αρχές Αυγούστου οι τοποθετήσεις και οι μετακινήσεις των καθηγητών

    

Η κυβέρνηση στο μέσον του καλοκαιριού στα τέλη του Ιουλίου, αποφάσισε, εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμιά προειδοποίηση, να αντικαταστήσει τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τα διοικητικά στελέχη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ). Να αντικαταστήσει δηλαδή την πλειοψηφία των διοικητικών οργάνων που αποφασίζουν και διενεργούν, μεταξύ άλλων, τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.

Επιπλέον στις 31 Ιουλίου αποφάσισε να εκτελεστούν οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (κάλυψη των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων με τοποθετήσεις εκπαιδευτικών) έως τις 14 Αυγούστου απ’ τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που μόλις …. κατήργησε.

Προφανώς στο Υπουργείο Παιδείας σκέφτηκαν εκ του πονηρού να απαλλάξουν απ’ τις ευθύνες του ….. «φόνου» τον «δικό της» διοικητικό μηχανισμό τον οποίο στήνει στην διοικητική πυραμίδα της Εκπαίδευσης, για να περάσουν ακόμη πιο εύκολα οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση το προηγούμενο  διάστημα για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, το νέο Λύκειο της τράπεζας θεμάτων, η μεταρρύθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που αναμένεται απ’ τον Σεπτέμβρη κ.λπ.

Είναι γνωστό ότι η διαδικασία των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς είναι πολύ πιο σύνθετη και δύσκολη  απ’ τις τοποθετήσεις σε οργανικές θέσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας των μεταθέσεων που πραγματοποιείται τον Ιούνιο.

Η πραγματοποίησή τους με γνώμονα τη διαφάνεια και την εξάλειψη ρουσφετολογικών εκδουλεύσεων, προϋποθέτει να έχουν σταθεροποιηθεί τα κενά και τα πλεονάσματα των σχολείων. Για να υπάρχει αυτή η προϋπόθεση πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που διενεργούνται με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφών των μαθητών, να έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα των σχολικών μονάδων και να έχουν υπολογιστεί τα κενά απ’ τις μακροχρόνιες άδειες των εκπαιδευτικών που κατατίθενται στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

Αυτή τη χρονική στιγμή καμιά απ’ τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν υπάρχει. Το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν έχει ολοκληρώσει την διαδικασία των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, αλλά δεν έχει εκδώσει  ούτε μια απόφαση για την έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων των σχολείων, κυρίως των ΕΠΑΛ. Εκτός κι’ αν δεν έχει σκοπό να εγκρίνει κανένα……. Και όπως κάθε χρόνο ξεπερνούν τα 1500 πανελλαδικά !!!!!

Επομένως ακόμη κι’ αν υπήρχε δυνατότητα επεξεργασίας των κενών και πλεονασμάτων απ’ τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που ούτως ή άλλως δεν υπάρχει, αυτά τα κενά δεν θα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Επιπλέον με κλειστά σχολεία και με εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε νόμιμη άδεια και μάλιστα χωρίς να υπάρχει προγραμματισμός που να ήταν εξαρχής σε γνώση των εκπαιδευτικών η διαδικασία που επιλέγει το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο είναι έωλη, αλλά και απόλυτα διαβλητή. Αποτελεί την κορωνίδα της αδιαφάνειας και τη χαρά των ρουσφετολογικών μηχανισμών.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια προχειρότητας και σκοπιμότητας εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας καθώς η διαδικασία αυτή απαιτεί και την ανάκληση των αδειών των μελών του ΠΥΣΔΕ, της γραμματείας του ΠΥΣΔΕ κ.λπ. Επιπλέον είναι ερώτημα αν αυτή την περίοδο θα ενημερωθούν οι συνάδελφοι ώστε να δηλώσουν κενά, από οποιαδήποτε γωνιά της χώρας βρίσκονται.

 Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει, έστω και την ύστατη ώρα, αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

Δηλώνουμε ότι δεν θα αποδεχθούμε τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας, αν πραγματοποιηθεί και θα απαιτήσουμε να ξαναγίνει η διαδικασία τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών απ’ την αρχή τον Σεπτέμβρη με τα σχολεία ανοιχτά.

 

Ως Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλούμε:

 

·         τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να καταγγείλουν την αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ, όπως έκανε ήδη η ΟΛΜΕ.

·         τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις συναδέλφων

·         τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επιφυλακή για το μπλοκάρισμα διαδικασιών αλλά ακόμη και για νομική αντιμετώπιση του ζητήματος.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 


Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 


Βασιλείου Γιούλη