Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

για τα ΜΚ των αναπληρωτών

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 27/11/2023

 

Ενημέρωση για τα ΜΚ των αναπληρωτών

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής έχει θέσει το θέμα των ΜΚ από πέρσι. Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην απόδοση των ΜΚ, (μέχρι Μάρτιο…!), ο επανέλεγχος προϋπηρεσιών και προσόντων (πχ μεταπτυχιακά), ακόμα κι αν όλα αυτά βρίσκονται περασμένα στον ΟΠΣΥΔ και αποτελούν κριτήρια πρόσληψης, (αμφισβητείται δηλαδή η νομιμότητα της απόφασης του ΥΠΑΙΘΑ για πρόσληψη ή του ΑΣΕΠ για την συγκρότηση του πίνακα;;) αποτελούν τραγικά και παράλογα φαινόμενα. Οι αναπληρωτές αναγκάζονται να περνούν μήνες με τη χαμηλότερη μισθοδοσία και να διαχειρίζονται με την ανέχεια αυτή όλες τους τις υποχρεώσεις.

Το ΔΣ προχώρησε από πέρσι στην πρόταση για τη φετινή χρονιά, να διατηρείται το ΜΚ του αναπληρωτή όπως έρχεται στην περιοχή της Δυτ. Αττικής (κάτι που εύκολα εξακριβώνεται, πχ από την τελευταία μισθοδοσία), και αν μετά τον έλεγχο προκύψουν διαφορές να διευθετηθούν. Τα επιχειρήματα περί δυσκολίας στο να γίνει αυτό δεν ευσταθούν, πχ αν εν τω μεταξύ προκύψουν διαφορές εις βάρος του αναπληρωτή, καθώς πέρσι έγιναν εκ των υστέρων παρακρατήσεις για το ΜΤΠΥ, που όπως διαπιστώθηκε, αρχικά είχαν υπολογιστεί μειωμένες, λόγω ακριβώς της διαφοράς του πραγματικού ΜΚ και του αρχικά αποδιδόμενου (άλλος ένας λόγος για να παραμένει ίδιο το ΜΚ και αν μην μειώνεται στο ΜΚ1).

Την πρόταση αυτή την καταθέσαμε και στον νέο ΔΔΕ ήδη από τον Ιούνιο και την επαναλάβαμε το Σεπτέμβριο. Η υποδοχή από την πλευρά της Διεύθυνσης ήταν θετική. Διατυπώναμε σταθερά το ερώτημα της υλοποίησής του σε κάθε παράσταση – κινητοποίηση στη Διεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ συμφώνησε ομόφωνα με πρόταση πολλών αναπληρωτών συναδέλφων που με κείμενο υπογραφών ζητούσαν να οργανωθεί και νέα κινητοποίηση για την άμεση απόδοση των ΜΚ.  Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22-11-23.

Ωστόσο παρά την αρχική θετική αποδοχή, ουσιαστικά η πρόταση της ΕΛΜΕ δεν υλοποιήθηκε από τη ΔΔΕ, απλά έγινε φέτος ταχύτερα ο έλεγχος. Στην επαφή (με όρους που περιγράφουμε σε άλλη ανακοίνωση) με τον ΔΔΕ την Τετάρτη 22-11, μας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία απόδοσης των ΜΚ έχει ολοκληρωθεί για τους αναπληρωτές και θα φανεί στην επόμενη μισθοδοσία τους, που θα αφορά τον μήνα Νοέμβριο. Αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη κατά τη γνώμη μας, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Παραμένει βέβαια η απαίτηση, να διατηρείται το ΜΚ εξαρχής και η πληρωμή των συναδέλφων να γίνεται με το ΜΚ που ήδη κατέχουν από τον πρώτο μήνα πρόσληψης.

Συνάδελφοι τα δικαιώματά μας πρέπει να τα διεκδικούμε συλλογικά συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ της Δυτικής Αττικής. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και να έχουμε και μικρές ή μεγάλες κατακτήσεις!

Καλούμε σε νέα κινητοποίηση την Τρίτη 28-11-23 και ώρα 1:30 μμ στη ΔΔΕ για να αποσυρθεί το έγγραφο περιορισμού της πρόσβασης στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Για τη μαζικότερη συμμετοχή μας το ΔΣ κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 1-2μμ.

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας