Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ - ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΠΡΟΣ
                                                                 Γεν. Γραμματέα Μεταφορών
ΘΕΜΑ: Αναβάθμιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης του Θριασίου Πεδίου και της Μεγαρίδας
Σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία, καθώς και στους εργαζόμενους, ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ προκαλεί η ανεπαρκής συγκοινωνιακή σύνδεση της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου και της Μεγαρίδας με το κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα δρομολόγια του Προαστιακού στους σταθμούς του Ασπροπύργου, της Μαγούλας, της Ν. Περάμου και των Μεγάρων είναι αραιά (ανα μία ώρα) και δεν υπάρχει ανταπόκριση με τα δρομολόγια των λεωφορείων.
Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στους σταθμούς της Ν. Περάμου και των Μεγάρων, που δεν περιλαμβάνονται στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής, καθώς και στον σταθμό του Ασπροπύργου που οι ανταποκρίσεις των αστικών λεωφορείων είναι ανεπαρκέστατες. Στον σταθμό της Μαγούλας οι ανταποκρίσεις των αστικών λεωφορείων εκτός από λιγοστές είναι και ασύμβατες. Το αποτέλεσμα είναι η καθημερινή ταλαιπωρία των επιβατών, που συχνά αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ΤΑΞΙ.
Μεγάλη είναι και η οικονομική επιβάρυνση λόγω του ακριβού εισιτηρίου, ιδιαίτερα από Κόρινθο – Μέγαρα – N. Πέραμο έως Μαγούλα και αντίστροφα - σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί μεγάλες μειώσεις σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις.
Εξακολουθεί να μην υπάρχει αστική λεωφορειακή σύνδεση με Μέγαρα, Ν. Πέραμο ενώ ανεπαρκής ή ανύπαρκτη είναι η σύνδεση με το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, μεγάλους εργασιακούς χώρους της περιοχής του Θριασίου Πεδίου και τη δομή φιλοξενίας προσφύγων.
Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, προστέθηκε η πρόσφατη κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Γ16. Σε συνδυασμό με τις παλαιότερες καταργήσεις των λεωφορειακών γραμμών Α16 και Β16 ουσιαστικά αποκόβεται το Θριάσιο Πεδίο από την απευθείας σύνδεση με λεωφορείο προς το κέντρο της Αθήνας και τις άλλες περιοχές.
Γνωρίζουμε ότι για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση ευθύνεται η πολιτική υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και η λειτουργία των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Οι πολιτικές αυτές εντάσσονται στο σχεδιασμό για παράδοση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στους επιχειρηματικούς ομίλους, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣΕΒ.
Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε:
► να πυκνώσουν τα δρομολόγια του Προαστιακού σε Ασπρόπυργο, Μαγούλα, Ν. Πέραμο και Μέγαρα, με προτεραιότητα στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων και να υπάρχει ανταπόκριση με τα δρομολόγια των λεωφορείων. Οι σταθμοί σε Ν. Πέραμο και Μέγαρα να ενταχθούν στο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Αττικής.
► να δοθεί έκπτωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους εργαζόμενους της περιοχής, για το δρομολόγιο από και προς το χώρο εργασίας τους. Προτείνουμε την μετατροπή του εισιτηρίου σε αστικό μέχρι τα Μέγαρα.
► να επαναλειτουργήσει η λεωφορειακή γραμμή Γ16 καθώς και λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει Μάνδρα και Ελευσίνα, με διέλευση από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, με το κέντρο της Αθήνας, διαμέσου της οδού Καβάλας.
► να επεκταθεί η αστική λεωφορειακή σύνδεση σε Μέγαρα – Ν. Πέραμο και η λεωφορειακή γραμμή 876 μέχρι την Μάνδρα, με διέλευση από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο και συχνότερα δρομολόγια.
► να εξασφαλιστεί η συγκοινωνιακή σύνδεση του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας, των μεγάλων εργασιακών χώρων της περιοχής και της δομής για πρόσφυγες.
► να ανανεωθεί ο στόλος των λεωφορείων και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
► να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου για εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Σωματείο Εργαζομένων Nοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ ● Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ● Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Περιχώρων ● Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης» ● Σύλλογος   Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας ● Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής ● Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ το πρόστιμο 50000 ευρώ στον Αγαπητό και Ανταρσία στην Κεν. Μακεδ.

                          
Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  04/11/2011



ΨΗΦΙΣΜΑ
ενάντια στο εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000€, με αφορμή πανό και αφίσες,
στην «Ανταρσία στην Κεντ. Μακεδονία» και τον περ. σύμβουλο Θανάση Αγαπητό

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία) καταδικάζει την αντιδημοκρατική επιβολή από την Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης του εξοντωτικού προστίμου των 50.000 ευρώ στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά», με αφορμή τρία πανό και δύο αφίσες που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στις Σέρρες. Η καταγγελία έγινε από το Α.Τ. Σερρών, που προσπαθεί να φιμώσει τη φωνή της παράταξης «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά», ενώ κλείνει τα μάτια σε ακριβοπληρωμένες ιλουστρασιόν διαφημίσεις και τοποθετήσεις μπάνερ ισχυρών κομμάτων, παρατάξεων και εταιρειών.
Με την επιβολή του προστίμου επιχειρούν να οδηγήσουν την «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» σε οικονομική εξόντωση. Αλλά το υπέρογκο αυτό πρόστιμο δεν αφορά μόνο την περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία», ούτε μόνο τον επικεφαλής της Θανάση Αγαπητό που έχει την υποχρέωση καταβολής του ενώ είναι ένας εργαζόμενος δάσκαλος με μοναδικό εισόδημα τον πετσοκομμένο από τις μνημονιακές περικοπές μισθό του. Το πρόστιμο αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις στέρησης της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στην πράξη. Ποιο κόμμα ή κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα θα αναλαμβάνει πλέον τον κίνδυνο να εκδώσει μια αφίσα με τις θέσεις της για κάποιο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα ή απλά για να αναγγείλει μια πολιτική εκδήλωση γνωρίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί υποχρεωμένη να πληρώσει πρόστιμο 50.000 Ευρώ; Με αυτόν τον τρόπο, θα ακυρωθεί στην πράξη οποιαδήποτε πολυφωνία υπάρχει, καθώς μόνο όσοι χρηματοδοτούνται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα θα μπορούν να έχουν λόγο.
Η πολιτική ευθύνη γι αυτή τη δίωξη και την απόπειρα πολιτικής φίμωσης και εξόντωσης βρίσκεται στις κυβερνήσεις. Αποδεικνύεται ότι ο «Καλλικράτης», με βάση τον οποίο επιβάλλεται το πρόστιμο, συγκροτεί ένα αντιδημοκρατικό πλαίσιο, λειτουργώντας ως μοντέλο οικονομικού στραγγαλισμού και ομηρίας κάθε διαφορετικής φωνής και αγωνιστικής δράσης.
ü  Καταδικάζουμε την απαράδεκτη δίωξη, υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους
ü  Απαιτούμε την άμεση ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου στην «Ανταρσία στην Κεντ. Μακεδονία» και τον περ. σύμβουλο Θανάση Αγαπητό
ü  Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των σχετικών αντιδημοκρατικών διατάξεων και την άρση όλων των προστίμων που έχουν επιβληθεί
ü  Καλούμε κάθε κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα και πολίτη που νοιάζεται για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, να τοποθετηθεί και να καταδικάσει αυτή τη μεθόδευση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

Να αθωωθούν οι νεολαίοι που έκαναν παρέμβαση στον 9.84

                                 
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  31/10/2011


Να ανακληθεί η προκλητική κι αντιδημοκρατική πράξη της μήνυσης της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη. Να αθωωθούν οι νεολαίοι που έκαναν παρέμβαση στον 9.84

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους από τη μήνυση της προέδρου του 9.84 Αραμπατζή Ν., μετά από εντολή του δημάρχου της Αθήνας, Μπακογιάννη Κ., γιατί ως μέλη της Συνέλευσης καταλήψεων, συλλογικοτήτων, μεταναστών/-τριών, διεθνιστών/-τριων και αλληλέγγυων πήγαν στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό και ζήτησαν να ακουστεί στον αέρα ολιγόλεπτο μαγνητοφωνημένο μήνυμα-παρέμβαση που εξέφραζε την αντίθεσή τους στα τεκταινόμενα στο κέντρο της Αθήνας από τη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση, ενάντια στις εκκενώσεις κατειλημμένων κτιρίων, στη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική, στην παράδοση της πόλης και της λαϊκής κατοικίας στην αχαλίνωτη επιχειρηματικοποίηση, στην καταστολή και τον εκφοβισμό.
Μόλις ολοκληρώθηκε η παρέμβαση, οι νεολαίοι αποχώρησαν χωρίς ένταση. Ωστόσο η δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη, που δεν ανέχεται διεκδικήσεις και παρεμβάσεις, αφού πρώτα απέστειλε την ομάδα ΔΙΑΣ, που προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές, στη συνέχεια παράγγειλε δίωξη και δίκη.
Σε μια πολιτική και όχι ποινική δίκη, δικαστής και εισαγγελέας, σε εντεταλμένη υπηρεσία, δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα, και καταδίκασαν με πολύ βαριές ποινές των 8 και 10 μηνών με 3ετή αναστολή τα νέα παιδιά για την ανάγνωση κειμένου σε ραδιοφωνικό σταθμό. Οι νεολαίοι άσκησαν έφεση.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την πρωτοφανή ενέργεια της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη να υποβάλει μήνυση. Το δημοτικό ραδιόφωνο όφειλε να είναι ανοιχτό σε όλες τις απόψεις και αντιλήψεις και όχι να ποινικοποιεί την απόπειρα να ακουστούν! Η ποινικοποίηση είναι πράξη αντιδημοκρατική και ολοκληρωτική. Είναι απόπειρα τρομοκράτησης κάθε φωνή αντίστασης, κάθε πράξης ανυπακοής. Φοβούνται γιατί έχουν συνείδηση ότι η πολιτική τους πάει κόντρα στις ανάγκες των κατοίκων – ειδικά των νέων. Γι’ αυτό μηνύουν τη νεολαία με κάθε ευκαιρία – ενίοτε προληπτικά και παραδειγματικά! Για να την ωθήσουν να αποδεχτεί μοιρολατρικά τον ρόλο που της επιφυλάσσει το σύστημα του κέρδους, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης: τον ρόλο του υπάκουου, πειθήνιου εργαζόμενου, σπουδαστή, άνεργου. Να απορρίψει κάθε πράξη ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης στον πρόσφυγα, τον φτωχό, τον κατατρεγμένο. Να δεχτεί την καταστροφή της ζωής της για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γι΄ αυτό τρέμουν στην προοπτική να γίνει η νεανική οργή συλλογική δράση και αγώνας!
-  Να ανακληθεί τώρα η μήνυση που υπέβαλλε η προέδρος του 9.84 κατ’ εντολή Μπακογιάννη!
-  Να αθωωθούν οι νεολαίοι που έκαναν παρέμβαση στον 9.84
-  Να σταματήσει άμεσα η συνέργια της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας στην κρατική καταστολή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/11/2019

                      
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22 Ελευσίνα
                                                                                         


Ελευσίνα 01/11/2019



Η Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ)
ΚΑΛΕΙ
·    Τη Δευτέρα, 4/11, στις 12μμ στα Προπύλαια
·    Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που οργανώνεται από μαθητές, φοιτητές  και εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ κ ΣΕΠΕ)
· Για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης

Κηρύσσουμε  διευκολυντική στάση εργασίας 11.00πμ - 14.00 πμ για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Τσόχα 15)




Την Τετάρτη, 6/11, στις 2μμ


Καλούμε τα μέλη των ΔΣ των εκπ/κών σωματείων της Αττικής, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, και τους / τις συναδέλφους να συμμετάσχουν την Τετάρτη στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

Στόχος είναι να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα των σχολείων μας, που πλήττουν τους μαθητές μας, τους γονείς τους κι εμάς, τους εργαζόμενους σε αυτά. Αγωνιζόμαστε κόντρα στην απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης από κυβέρνηση, ΕΕ, ΟΟΣΑ με τελευταίο κτύπημα την αναβολή/ακύρωση των 4.500 διορισμών στην ειδική αγωγή.


·        Στη β/βάθμια εξακολουθούν να υπάρχουν 800 περίπου κενά στην Αττική και συνολικά σε όλη τη χώρα πάνω από 3.000 ακόμη και σε μαθήματα πανελλαδικά εξεταζόμενα της 3ης Λυκείου. Επιπλέον, στη α/βάθμια παραμένουν πολλά κενά κυρίως σε τάξεις και τμήματα ένταξης και υποδοχής.

·        Επείγει η άμεση και ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε θέρμανση, καθαριότητα, υλικοτεχνική υποδομή και σε συντήρηση και αποκατάσταση κτιρίων λόγω και του σεισμού του Ιουλίου.
·        Τέλος, η εκπαίδευση των προσφύγων πλήττεται σοβαρά και κινδυνεύει από ελλείψεις εκπαιδευτικών, από προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών και από τις κυβερνητικές αποφάσεις για την πολιτική ασύλου, τις παρεμβάσεις από την αστυνομία και τις προκλητικές και ρατσιστικές αντιδράσεις από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία.


Επιβάλλεται:

1.     Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά σε α/βάθμια και β/βάθμια
2.     Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών

3.     Κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών και της υλοκοτεχνικής υποδομής των σχολείων.

Παλεύουμε για το Δημόσιο, Δωρεάν

και Δημοκρατικό σχολείο για όλες κι όλους!

ΚΑΤΩ  ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤO ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


  Τα σχολεία μας ανοικτές αγκαλιές

για πρόσφυγες και μετανάστες!

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, Α΄ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο), Β΄ Αθήνας και Γ΄ Αθήνας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ - Γ.Γ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, αντιπροσωπείες του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Περιχώρων, της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης», του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας και του Συλλόγου  Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ασπροπύργου και συνδικαλιστές από τις αστικές συγκοινωνίες.
Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων βελτίωσης της ανεπαρκούς συγκοινωνιακής σύνδεσης του Θριασίου και της Μεγαρίδας, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και εργαζόμενους, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα σχολεία και στις επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και στους ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου.
Αιτία των προβλημάτων είναι η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και η λειτουργία των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Οι πολιτικές αυτές εντάσσονται στο σχεδιασμό για παράδοση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στους επιχειρηματικούς ομίλους, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣΕΒ Επιδιώκουν ως αποκλειστικό κριτήριο για το σχεδιασμό του συγκοινωνιακού δικτύου να είναι η επιχειρηματική κερδοφορία και όχι οι λαϊκές ανάγκες.
Στα πλαίσια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό και τον Γεν. Γραμματεία Μεταφορών, στους οποίους τέθηκαν τα αιτήματα των σωματείων και μαζικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου και Μεγαρίδας για την ουσιαστική βελτίωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης:
 ► να πυκνώσουν τα δρομολόγια του Προαστιακού σε Ασπρόπυργο, Μαγούλα, Ν. Πέραμο και Μέγαρα και να αναπτυχθούν ανταποκρίσεις με δρομολόγια λεωφορείων  
► να επαναλειτουργήσει η λεωφορειακή γραμμή Γ16 καθώς και λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει Μάνδρα, Μαγούλα και Ελευσίνα, με διέλευση από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, με το κέντρο της Αθήνας και να εξασφαλιστεί η συγκοινωνιακή σύνδεση των μεγάλων εργασιακών χώρων της περιοχής.
► να επεκταθεί η αστική λεωφορειακή σύνδεση σε Μέγαρα – Ν. Πέραμο.
► να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
► να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου για εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση και συμφωνήθηκε να γίνουν νέες συναντήσεις με τις διοικήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ, που θα επικεντρωθούν στα αιτήματα των σωματείων και μαζικών φορέων.
Για την καλύτερη οργάνωση του κοινού μας αγώνα, προγραμματίζουμε νέα ανοιχτή σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, με στόχο τη διοργάνωση κινητοποιήσεων στις πόλεις της περιοχής, ώστε η διεκδίκηση ουσιαστικής αναβάθμισης της συγκοινωνιακής σύνδεσης να γίνει υπόθεση περισσότερων εργαζομένων και κατοίκων.
Σωματείο Εργαζομένων Nοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ ● Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ● Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Περιχώρων ● Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης» ● Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας ● Σύλλογος   Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας ● Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής