Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ LNG ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 21/10/2023

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ LNG ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!

«Θρίλερ» στην Αθηνών-Κορίνθου - Eπιχείρηση μετάγγισης του υγροποιημένου  αερίου από το βυτιοφόροΟ ΟΛΕ σε «συνεργασία» με τη ΔΕΣΦΑ προχωρούν τα άκρως επικίνδυνα σχέδιά τους για μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου με βυτιοφόρα από την προβλήτα του Περάματος περνώντας μέσα από κατοικημένες περιοχές ως την Εθνική Οδό.

Δεν θα δεχτούμε να περνούν καθημερινά «κινούμενες βόμβες» μέσα και γύρω από τα σπίτια μας περιμένοντας πότε και πού θα συμβεί «το μοιραίο». Δεν θα δεχτούμε  να περνούν καθημερινά βυτία με πάνω από 20 τόνους LNG από στενούς και επικίνδυνους δρόμους δίπλα από τα ΕΛΠΕ, το εργοστάσιο ρητίνης, τα πυρομαχικά του στρατοπέδου, με τον κίνδυνο να παραμονεύει σε κάθε στροφή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε περίπτωση ατυχήματος πρέπει να εκκενωθεί η περιοχή σε ακτίνα 2.8οο μέτρων! Είναι πολύ πιθανό δηλαδή να χρειαστεί να εκκενωθεί όλη η Ν. Πέραμος!

Ίσως  η ΔΕΣΦΑ να επιχειρήσει να «ξεμπερδεύει» κάνοντας κάποια έργα στην προβλήτα του Περάματος για να «νομιμοποιήσει» τη μεταφορά με βυτία. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας και τη ζωή των παιδιών μας! Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις περιουσίες των κατοίκων, το Περιβάλλον που με τόσο κόπο προσπαθούμε να προστατεύσουμε.

Δε θα γίνουμε θυσία για τα κέρδη κάποιων εταιρειών όσο μεγάλες κι αν είναι, όσο κι αν αποτελούν «εθνικό πυλώνα»! Αυτοί μπορεί να βάζουν πάνω απ’ όλα τα κέρδη, ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Δε θα αφήσουμε να περάσουν τα «βυτία του θανάτου» από τους δρόμους που μετακινούμαστε καθημερινά εμείς και τα παιδιά μας! Δεν θα αφήσουμε να περάσουν δίπλα από τα σπίτια και τις περιουσίες μας, με κίνδυνο από τη μια στιγμή στην άλλη να χάσουμε τα πάντα!

Δε θα δεχτούμε άλλη υποβάθμιση στην περιοχή μας! Καίγονται τα δάση μας κι ανοίγει η όρεξή τους για ανεμογεννήτριες. Τρέμουμε στην πρώτη βροχή μη μας πάρει το ποτάμι κι ακόμα να δούμε αντιπλημμυρικά έργα! Σχέδια για βωξίτη, σχέδια για σκουπίδια, ΩΣ ΕΔΩ! Δίνουμε αγώνα για την περιοχή μας, για το Περιβάλλον, για τη ζωή που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας!

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 8:00 ΩΣ ΤΙΣ 12:00!

 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΤΗ Ν. ΠΕΡΑΜΟ.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΩΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ.

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

Ούτε σκέψη να δοθεί η Ελευσίνα για ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ!

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 21/10/2023

 

Όλοι στην Ελευσίνα, Τετάρτη 25 Οκτώβρη, στις 7:30 μμ στην πλατεία Ευμολπιδών (απέναντι από τα Goodys)

Ούτε σκέψη να δοθεί η Ελευσίνα για ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά την αποστολή των φρεγατών στην Ανατολική Μεσόγειο και την ενεργοποίηση της βάσης της Σούδας, τώρα η κυβέρνηση είναι έτοιμη και για το επόμενο βήμα και συγκεκριμένα να δώσει και την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, όπου αναμένεται οι Αμερικανοί να μετασταθμεύσουν δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ, ένα πραγματικό ορμητήριο πολέμου για τη Μέση Ανατολή. Αυτό καθώς την ίδια ώρα η βάση της Σούδας φέρεται να έχει «φρακάρει» από τον συνωστισμό μεταγωγικών, κατασκοπευτικών και άλλων αεροπλάνων. Να ξεκουμπιστούν κι από εκεί!

Η πατρίδα μας δεν μπορεί να είναι ναύσταθμος ή αεροπορική βάση πολεμικών δολοφονικών σχεδίων, ούτε στόχος αντιποίνων. Οι ματωμένες μπίζνες οικονομικών συμφερόντων και οι ανταγωνισμοί τους για το μοίρασμα της πίτας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις αγωνίες του λαού.

Η κυβέρνηση αντί να υλοποιεί την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, που είναι η μόνη ειρηνική διέξοδος, αναλαμβάνει πολύ βαριές ευθύνες, συμμετέχοντας ακόμα πιο ενεργά στο μακελειό των λαών της Μέσης Ανατολής.

Ø  Καμία σκέψη για αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας

Ø  Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”. Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Ø  Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ

 

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας