Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α-ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΔΥΤ-ΑΤΤΙΚΗΣ_ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ

Ανακοίνωση των Συλλόγων Π.Ε. και των ΕΛΜΕ της Δυτικής Αττικής

Η δυναμική κινητοποίηση των Συλλόγων Π.Ε. και των ΕΛΜΕ της Δυτικής Αττικής
ακύρωσε την πρώτη κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ.
Η απόπειρα αυθαίρετων και παράνομων μετακινήσεων δεν θα περάσει!

Με διαδικασίες εξπρές, την Παρασκευή 2/9, ήταν προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση των υπηρεσιακών συμβουλίων ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, με θέμα την τοποθέτηση συναδέλφων της Δ.Ε. σε κενά των αντίστοιχων ειδικοτήτων στην Π.Ε. Η συνεδρίαση εντασσόταν στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έθεσε το Υπουργείο με διαδοχικές εγκυκλίους που απέστειλε στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. με στόχο να τοποθετήσουν τους εκπαιδευτικούς σε λειτουργικά κενά ώστε να ολοκληρώσει τις μετακινήσεις «πλεοναζόντων» μόνιμων εκπαιδευτικών και εντός των περιφερειών στα πλαίσια της κινητικότητας πριν τις 10 Σεπτεμβρίου
Το Υπουργείο Παιδείας αν ήθελε να λειτουργήσουν έγκαιρα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε να είχε προσλάβει ήδη μόνιμους εκπαιδευτικούς, που το ίδιο έχει πει ότι λείπουν (περίπου 22.000), και να είχε ολοκληρώσει τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις) ως το τέλος Ιουνίου. Επίσης, τα μαθήματα και οι αναθέσεις τους από τους εκπαιδευτικούς δεν θα έπρεπε να τα καθορίζουν τα μνημόνια, τα δημοσιονομικά σύμφωνα και οι περικοπές, αλλά οι πραγματικές παιδαγωγικές και κοινωνικές ανάγκες.
Στη συνεδρίαση διαπιστώσαμε κατάφορη παραβίαση κάθε διαδικαστικού, νομικού αλλά και ηθικού κανόνα. Από τη μία ο Διευθυντής Δ.Ε. στις 29/8/2016 ανακοίνωσε, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, κενά-πλεονάσματα εκπαιδευτικών στη Δυτική Αττική, χωρίς συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, υλοποιώντας την πραξικοπηματική και απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.
Στη συνέχεια στις 1/9/2016 ζήτησε να συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων και ακολούθως το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής για να ξαναπροσδιορίσει τα κενά πλεονάσματα των σχολείων ενώ πολλοί εκπαιδευτικοί είχαν κάνει ήδη αιτήσεις. Σ’ αυτά τα στενά χρονοδιαγράμματα στην πράξη η επεξεργασία των κενών και πλεονασμάτων απ’ το ΠΥΣΔΕ ήταν ανύπαρκτη. Ο πίνακας κενών-πλεονασμάτων αναπροσαρμοζόταν μέχρι και την Παρασκευή 2/9/2016 ενώ είχε αρχίσει η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών. Η διαδικασία εκ των πραγμάτων εκτός από απαράδεκτη ήταν και έωλη.
Από την άλλη ο Διευθυντής Π.Ε. παραβρέθηκε στη κοινή συνεδρίαση υποστηρίζοντας ότι μπορεί αυτή να πραγματοποιηθεί με βάση τα κενά της δικής του εκτίμησης (!) καθώς το ΠΥΣΠΕ ουδέποτε τα επικαιροποίησε σε συνεδρίαση του με βάση τις αλλαγές που προκύπτουν από τις υπηρεσιακές μεταβολές. 
Με βάση αυτά τα δεδομένα οι συνάδελφοι της Δ.Ε. καλούνταν να κάνουν δήλωση τοποθέτησης σε μη ανακοινωμένα κενά που η κοινή συνάντηση θα επικύρωνε!
Η μαχητική παρουσία των σωματείων μας ακύρωσε τη συνεδρίαση. Απαιτήσαμε απ’ όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ και του ΠΥΣΔΕ να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή την απαράδεκτη και παράτυπη διαδικασία. Οι εκλεγμένοι αιρετοί των δύο υπηρεσιακών συμβουλίων σεβόμενοι τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του κλάδου δήλωσαν αποχή και κατήγγειλαν τη διαδικασία. Αποχή δήλωσαν και τα δύο διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ. 
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα επιτρέψουμε καμία διαδικασία που επιδιώκει να καταστρατηγήσει τα εργασιακά μας δικαιώματα, που επιδιώκει να κάνει χρήση του εκπαιδευτικού προσωπικού κατά το δοκούν, παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και δημιουργώντας χαοτικές καταστάσεις.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αποκλειστικός υπεύθυνος για την κατάσταση στην εκπαίδευση είναι η κυβέρνηση και η επιλογή της να λειτουργήσει όπως - όπως τα σχολεία με λιγότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, με περικοπές των δαπανών, των μορφωτικών δικαιωμάτων και των εργασιακών, με βάση το μνημόνιο, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τους όρους που θέτει η ΕΕ!  Η ευέλικτη χρήση του εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλύπτει τρύπες, είναι βαθιά αντιπαιδαγωγική και αντιεκπαιδευτική, υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών ειδικά των φτωχών λαϊκών περιοχών, μετατρέπει το σχολείο από εκπαιδευτικό ίδρυμα, σε χώρο φύλαξης, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς!

Το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εκπαιδευτικούς,       διορισμούς, προσλήψεις και χρήματα!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε.: Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής & “Κ. Βάρναλης”
ΕΛΜΕ: Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής & Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής
 (Θριασίου-Μάνδρας-Ειδυλλίας)