Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Νομική κάλυψη συναδέλφων

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 13/7/2023

 

 

Νομική κάλυψη συναδέλφων που έχουν μηνυθεί από γονέα

Σας ενημερώνουμε ότι 3 μέλη της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνα) μεταξύ των οποίων ο ένας Διευθυντής σχολικής μονάδας έχουν μηνυθεί από γονέα και εκκρεμεί δίκη σε βάρος τους. Οι συνάδελφοι κατηγορούνται επειδή εφάρμοσαν την ΚΥΑ που αφορά μέτρα περιορισμού της διασποράς της Covid-19, μη επιτρέποντας την είσοδο μαθήτριας στην τάξη που δεν είχε πιστοποιητικό self test και αρνούμενης να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Συγκεκριμένα το Μάιο του 2021 μία συνάδελφος ζήτησε από τη μαθήτρια το self test, όπως ήταν υποχρεωμένη να κάνει. Η μαθήτρια αρνήθηκε και στη συνέχεια η συνάδελφος της ζήτησε να μην εισέλθει στην τάξη. Την ίδια μέρα ο γονέας της μαθήτριας προσέφυγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα καταθέτοντας μήνυση. Στην μηνυτήρια αναφορά εκτός του περιστατικού, συμπεριέλαβε και δύο ψευδή στοιχεία, ότι οι συνάδελφοι εξύβρισαν την κόρη του με το χαρακτηρισμό «ηλίθια» και ότι την απείλησαν ότι θα φροντίσουν να μείνει από απουσίες. Τα δύο τελευταία στοιχεία ουδέποτε ελέχθησαν ωστόσο προστέθηκαν ώστε να δοθεί αληθοφάνεια και φυσικά επειδή το πρώτο στοιχείο κατηγορίας δεν επαρκεί από μόνο του για τη δίωξη. Επίσης στο περιστατικό παρούσα ήταν η μία συνάδελφος ενώ οι άλλοι δύο δεν είχαν κάποια ανάμιξη. Η μία συνάδελφος είναι υπεύθυνη τομέα και δεν ήταν παρούσα ενώ ο Διευθυντής ήταν σε άλλο κτήριο (τα εργαστήρια στεγάζονται σε άλλο κτήριο από τα μαθήματα).

Στη συνέχεια με εντολή εισαγγελέα σχηματίστηκε δικογραφία και λήφθηκαν καταθέσεις από τους 3 συναδέλφους κατά τον Οκτώβριο του 2022. Με βάση την ενημέρωση που έχουμε η υπόθεση θα προχωρήσει στο ακροατήριο.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής ζητά από την ΟΛΜΕ:

Α. Να έχουμε ενημέρωση για το αν υπάρχουν αντίστοιχες υποθέσεις εναντίον συναδέλφων σε άλλες περιοχές που απλά άσκησαν το καθήκον τους και βρέθηκαν κατηγορούμενοι και αν ναι ποια ήταν η τύχη τους.

Β. Να υπάρξει επικοινωνία με το ΥΠΑΙΘΑ διότι το ΥΠΑΙΘ είχε εκφράσει παλιότερα την θέση ότι κάθε παρόμοια υπόθεση θα μπαίνει στο αρχείο και ότι θα προστατέψει τους συναδέλφους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Να ζητηθεί από το ΥΠΑΙΘΑ να καλύψει νομικά τους συναδέλφους και να ζητήσει την παύση των διώξεων ή την αθώωση των κατηγορουμένων.

Γ. Σε περίπτωση που το υπουργείο αρνηθεί να καλύψει η ΟΛΜΕ νομικά τους συναδέλφους με δικηγόρο

Θεωρούμε ότι η Ομοσπονδία έχει λόγω της θέσης της τη δυνατότητα να έρθει σε επικοινωνία με το υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα και να βοηθήσει ώστε να κλείσει η υπόθεση χωρίς προβλήματα για τους συναδέλφους. Επομένως ζητάμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.


                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας