Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Για τις αιτήσεις μετάθεσης

 


Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  14/1/2020

 

Για τις αιτήσεις μετάθεσης

Μετά από ερωτήματα που δεχθήκαμε σχετικά με τη διαδικασία αιτήσεων μετάθεσης, η οποία λήγει την Τρίτη 17-11-20, το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής επικοινώνησε με τον αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης με τον οποίο  συζήτησε το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις μη δηλωμένες προϋπηρεσίες.

Ως γνωστόν η ήδη υποστελεχωμένη Διεύθυνση αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό μέρος του δυναμικού της να βρίσκεται αναγκαστικά σε καραντίνα. Επομένως καθυστέρησε η ενημέρωση του συστήματος για τις προϋπηρεσίες με επίπτωση οι αιτήσεις των συναδέλφων να μη γίνονται δεκτές από το σύστημα.

Με βάση την ενημέρωση που έλαβε η ΕΛΜΕ, μας δηλώθηκε ότι αφενός καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να περαστούν οι προϋπηρεσίες εγκαίρως, αφετέρου έχει ζητηθεί από το Υπουργείο παράταση ώστε κανείς συνάδελφος να μη στερηθεί της δυνατότητας αίτησης. Τέλος, προτείνεται στους συναδέλφους που επιθυμούν να κάνουν αίτηση μετάθεσης να στείλουν mail στη Διεύθυνση ώστε η καταχώρηση των προϋπηρεσιών τους να προταχθεί σε σχέση με συναδέλφους που δεν επιθυμούν να κάνουν αίτηση.

Τα mail της Διεύθυνσης στα οποία μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα είναι:

mail@dide-dytik.att.sch.gr και ekpaideutika@dide-dytik.att.sch.gr

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 


Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

 

Για το Σύμβουλο Σχολικής Ζωής

 

         

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  1/11/2020

 

Για το Σύμβουλο Σχολικής Ζωής

Με την ΥΑ 129431/ΓΔ4, Αριθμός ΦΕΚ  4183Β΄/ 28-09-2020 ορίζεται «Σύμβουλος Σχολικής Ζωής» όπου αναφέρεται

«Ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής συμβουλεύει, καθοδηγεί και ενημερώνει μαθητές, γονείς και κηδεμόνες σε θέματα παιδαγωγικής αντιμετώπισης ζητημάτων σε τομείς που απασχολούν τη σχολική μονάδα, όπως ενδεικτικά, η διαχείριση κρίσεων και πρόληψη ακραίων συμπεριφορών, μαθησιακές δυσκολίες, συμπερίληψη και ενσωμάτωση, μαθητές με ιδιαίτερες δυνατότητες, κλίσεις και ταλέντα, μετάβαση σε άλλες βαθμίδες, σχολική κινητικότητα, συμβουλευτική και ομάδες γονέων και παράλληλα συμβάλλει στην καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Το ΥΠΑΙΘ λοιπόν αποφάσισε να «λύσει» όλα αυτά τα προβλήματα! Καταρχάς πρέπει να επισημάνουμε ότι όλα αυτά αποτελούν καθημερινή πρακτική του συνόλου των εκπαιδευτικών, που εκφράζεται με ευαισθησία και ενδιαφέρον ανεξάρτητα από την επιμόρφωση που έχουν, χωρίς να περιμένουν από κανένα Υπουργείο την επισήμανση αυτών που κάνουν καθημερινά. Απλά αποδεικνύεται ότι για άλλη μία φορά οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διαχειριστούν καταστάσεις που κανονικά απαιτούν ειδικούς επιστήμονες με εξειδικευμένα προσόντα. Εκτός από παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ειδικοί στη διάγνωση δυσλεξίας και ειδικών διαταραχών (βλ. νόμο για ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης) τώρα πρέπει να είμαστε και ψυχολόγοι, σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού και κοινωνικοί λειτουργοί. Δεν είναι δυνατόν όλα να μετακυλίονται στις πλάτες μας! Η πάγια τακτική μεταφοράς αρμοδιοτήτων με την καλλιέργεια της επίπλαστης εικόνας προς την κοινωνία ότι ¨λαμβάνονται μέτρα¨ (με απαλλαγή από τη δυσάρεστη δαπάνη κάλυψης των κενών) δεν ξεγελά κανέναν. Ειδικά τα ζητήματα που θίγονται στην εγκύκλιο απαιτούν στην πραγματικότητα αφιέρωση όλου του ωραρίου ενός ή και περισσότερων εκπαιδευτικών. Η όξυνση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, μεγαλώνει και τα προβλήματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε ενώ η αφαίρεση της υποχρέωσης εφημεριών είναι αστεία μπροστά στα καθήκοντα που καλείται να αναλάβει ο συνάδελφος – υπεύθυνος.

Πολύ σοβαρό είναι το ζήτημα των απαραίτητων προσόντων που η εγκύκλιος θέτει ως προϋπόθεση. Η πρόταση από το Σύλλογο Διδασκόντων για τον υπεύθυνο σχολικής ζωής συνιστά με αυτό τον τρόπο μία έμμεση αξιολόγηση προσόντων, ενώ ταυτόχρονα ο ορισμός του αποτελεί μετρήσιμο δείκτη για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Ακόμα και η -απαραίτητη – πρόσληψη ειδικών επιστημόνων για τη διαχείριση των καταστάσεων που περιγράφονται παραπάνω, δεν είναι σωστό να οδηγήσει σε διαχείρισή τους από ένα ή λίγα ειδικά άτομα αλλά πρέπει πάντα να αποτελεί μία συλλογική διαδικασία στην ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και όχι μία αφορμή για διαγκωνισμό μεταξύ προσοντούχων.

Η τελική απόφαση ανάθεσης του ρόλου του Συμβόλου Σχολικής ζωής, ακόμα και μετά την πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων, ανήκει στον Σύμβουλο της Παιδαγωγικής Ευθύνης. Αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο να μην υποχρεωθεί κανείς συνάδελφος να αναλάβει αυτή την υποχρέωση. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος θα συνεργάζεται απευθείας με τον Σύμβουλο, σε αυτόν θα λογοδοτεί και αυτό σημαίνει στην πράξη παράκαμψη του Συλλόγου Διδασκόντων σε ορισμένες περιπτώσεις!

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ο κίνδυνος ο συνάδελφος που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο καθήκον, να τραβήξει πάνω του ευθύνες για τη σωστή ή λανθασμένη διαχείριση προβλημάτων και να αναζητηθούν στο πρόσωπό του σοβαρές ευθύνες σε μία πληθώρα καταστάσεων. Η ευθυνοφοβία του μηχανισμού έχει λειτουργήσει πολλές φορές και η ύπαρξη ενός προσώπου με τον τίτλο του Συμβούλου Σχολικής Ζωής εύκολα τραβάει τα βέλη, απαλλάσσοντας την πολιτεία από τις όποιες ευθύνες. Επίσης η διαχείριση «κρίσεων και ακραίων συμπεριφορών» προβληματίζει ως προς το εύρος καταστάσεων που μπορεί να περιλαμβάνει (από έναν καυγά μέχρι … μία κατάληψη;). Για μία πολιτική ηγεσία που κυνηγά 14χρονους μαθητές, που έχει τη λύση του αυταρχισμού πρόχειρη για κάθε περίσταση, η δημοκρατική ευαισθησία για την επίλυση παιδαγωγικών προβλημάτων και την ψυχοπαιδαγωγική αναβάθμιση του σχολείου μάλλον δεν είναι και το πιο πιθανό κίνητρο. Αντίθετα η μεταφορά των κατασταλτικών μηχανισμών στην καρδιά του σχολείου με έναν καθηγητή παιδονόμο και ελεγκτή της μαθητικής συμπεριφοράς, είναι μία επιλογή πιο κοντινή στο προφίλ του συγκεκριμένου Υπουργείου. Με βάση τα παραπάνω το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ:

·         Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην υποχρεώσουν – αναθέσουν σε κανένα συνάδελφο την ευθύνη του Συμβούλου Σχολικής Ζωής χωρίς τη θέλησή του.

·         Καλούμε στους συναδέλφους να μην αναλάβουν μία θέση ναρκοθετημένη με ευθύνες και καθήκοντα που φυσιολογικά προϋποθέτει δέσμη μέτρων από την πολιτεία και όχι τη φιλότιμη προσπάθεια ενός μόνο ανθρώπου.

·         Απαιτούμε τη στελέχωση των σχολείων με ειδικούς επιστήμονες (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) που σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων θα προσπαθούν να παρέμβουν σε κάθε περίπτωση με παιδαγωγικά κριτήρια

·         Η αντιμετώπιση των προβλημάτων στο σχολείο προϋποθέτει ευρύτερες κοινωνικές παρεμβάσεις που ξεπερνούν τα όρια του σχολείου. Η ένταξη μαθητών και η βοήθεια στις μαθησιακές δυσκολίες απαιτεί προσλήψεις (παράλληλη, τμήματα ένταξης, ΖΕΠ) που ακόμα τις περιμένουμε ενώ η όποια συζήτηση για κλίσεις και ενδιαφέροντα χρειάζεται ένα πολύ πιο πλούσιο σχολείο σε δραστηριότητες (επισκέψεις, εργαστήρια, εγκαταστάσεις για αθλητισμό και πολιτισμό κλπ) και όχι πχ την κατάργηση ολόκληρων ειδικοτήτων με τα νέα ωρολόγια (κοινωνικοί επιστήμονες, τέχνες κλπ).

Λίγη σοβαρότητα παραπάνω, κύριοι του Υπουργείου!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 


Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

Να αποσυρθεί τώρα η υπουργική απόφαση για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων που φακελώνει και στοχοποιεί τα συνδικάτα!

 


Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  02/11/2020

 

Να αποσυρθεί τώρα η υπουργική απόφαση για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων που φακελώνει και στοχοποιεί τα συνδικάτα!

Μετά από αναστολή αρκετών μηνών η κυβέρνηση ενεργοποιεί εκ νέου το διαβόητο «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων».

Σύμφωνα με τον νόμο 4557/2018 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο “Πρόληψη και καταστολή της νοµιµοποίησης εσόδων από εγκληµατικές δραστηριότητες και της χρηµατοδότησης της τροµοκρατίας (ενσωµάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ) και άλλες διατάξεις” τα Διοικητικά Συμβούλια όλων ανεξαιρέτως των συνδικαλιστικών οργανώσεων υποχρεούνται να καταγράψουν σε ειδική πλατφόρμα, που φέρει τον τίτλο “Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων” (ΚΜΠΔ), τα ατομικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, τηλέφωνα κλπ) των μελών των προεδρείων τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, υπενθυμίζει στα σωματεία πως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων αυτών , μετά την νέα παράταση είναι η 31η Δεκεμβρίου 2020. Έπειτα ακολουθεί ... η ράβδος και το πρόστιμο των 10.000€ ενώ για όσους επιμένουν να μην “συμμορφώνονται” με τις κυβερνητικές εντολές τα πρόστιμα διπλασιάζονται.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια. Προκλητική και απαράδεκτη γιατί, ούτε λίγο – ούτε πολύ, αντιμετωπίζει τα συνδικάτα ως εν δυνάμει “εγκληματικές οργανώσεις”, χώρους που γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή πολύ περισσότερο πως “οντότητες”, όπως χαρακτηρίζονται από το νόμο, που μπορεί και να χρηματοδοτούν την τρομοκρατία! Πρόκειται πραγματικά για μια απύθμενου θράσους πολιτική ενέργεια που τσουβαλιάζει τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων, τα συνδικάτα και τα σωματεία τους όπως επίσης και τα δημοκρατικά εκλεγμένα συμβούλιά τους, βάζοντάς τα στον ίδιο παρονομαστή με τους ανθρώπους της νύχτας και του υποκόσμου, τους σύγχρονους δουλεμπόρους, τους εμπόρους ναρκωτικών και όπλων, τους κάθε λογής μαφιόζους.

Η πολιτική αυτή επιδιώκει να στοχοποιήσει και να επιφέρει καίρια πλήγματα στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και όσους ασκούν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, όσους συνδικαλίζονται, όσους απεργούν και αγωνίζονται.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση ενεργοποιείται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση χτυπά τα δημοκρατικά δικαιώματα, καταστέλλει τις διαδηλώσεις, μεθοδεύει την επιβολή σκληρών αντισυνδικαλιστικών μέτρων. Έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής που χτυπά το δικαίωμα στην απεργία, ετοιμάζεται να επιβάλλει ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα συνδικάτα, με όχημα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Τα συνδικάτα και τα σωματεία των εργαζομένων δεν απολογούνται ούτε δίνουν λογαριασμό στις κυβερνήσεις. Λογοδοτούν αποκλειστικά και μόνο στα μέλη τους και στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δρουν και αγωνίζονται πάντα κάτω από το φως του ήλιου.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα την απαράδεκτη, προσβλητική και προκλητική απόφαση που φακελώνει και στιγματίζει τα συνδικάτα.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να καταγγείλουν ανοιχτά τις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύεις και να απαιτήσουν με αγωνιστικό τρόπο την άμεση απόσυρση της νομοθετικής διάταξης που στοχοποιεί και αμαυρώνει τα σωματεία.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να ενεργοποιηθούν για την ακύρωση του προκλητικού νομοθετήματος για τις συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Κανένας κρατικός έλεγχος στα σωματεία των εργαζομένων!

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ)