Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020

Να αποσυρθεί τώρα η υπουργική απόφαση για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων που φακελώνει και στοχοποιεί τα συνδικάτα!

 


Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  02/11/2020

 

Να αποσυρθεί τώρα η υπουργική απόφαση για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων που φακελώνει και στοχοποιεί τα συνδικάτα!

Μετά από αναστολή αρκετών μηνών η κυβέρνηση ενεργοποιεί εκ νέου το διαβόητο «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων».

Σύμφωνα με τον νόμο 4557/2018 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο “Πρόληψη και καταστολή της νοµιµοποίησης εσόδων από εγκληµατικές δραστηριότητες και της χρηµατοδότησης της τροµοκρατίας (ενσωµάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ) και άλλες διατάξεις” τα Διοικητικά Συμβούλια όλων ανεξαιρέτως των συνδικαλιστικών οργανώσεων υποχρεούνται να καταγράψουν σε ειδική πλατφόρμα, που φέρει τον τίτλο “Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων” (ΚΜΠΔ), τα ατομικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, τηλέφωνα κλπ) των μελών των προεδρείων τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, υπενθυμίζει στα σωματεία πως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων αυτών , μετά την νέα παράταση είναι η 31η Δεκεμβρίου 2020. Έπειτα ακολουθεί ... η ράβδος και το πρόστιμο των 10.000€ ενώ για όσους επιμένουν να μην “συμμορφώνονται” με τις κυβερνητικές εντολές τα πρόστιμα διπλασιάζονται.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια. Προκλητική και απαράδεκτη γιατί, ούτε λίγο – ούτε πολύ, αντιμετωπίζει τα συνδικάτα ως εν δυνάμει “εγκληματικές οργανώσεις”, χώρους που γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή πολύ περισσότερο πως “οντότητες”, όπως χαρακτηρίζονται από το νόμο, που μπορεί και να χρηματοδοτούν την τρομοκρατία! Πρόκειται πραγματικά για μια απύθμενου θράσους πολιτική ενέργεια που τσουβαλιάζει τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων, τα συνδικάτα και τα σωματεία τους όπως επίσης και τα δημοκρατικά εκλεγμένα συμβούλιά τους, βάζοντάς τα στον ίδιο παρονομαστή με τους ανθρώπους της νύχτας και του υποκόσμου, τους σύγχρονους δουλεμπόρους, τους εμπόρους ναρκωτικών και όπλων, τους κάθε λογίς μαφιόζους.

Η πολιτική αυτή επιδιώκει να στοχοποιήσει και να επιφέρει καίρια πλήγματα στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και όσους ασκούν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, όσους συνδικαλίζονται, όσους απεργούν και αγωνίζονται.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση ενεργοποιείται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση χτυπά τα δημοκρατικά δικαιώματα, καταστέλλει τις διαδηλώσεις, μεθοδεύει την επιβολή σκληρών αντισυνδικαλιστικών μέτρων. Έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής που χτυπά το δικαίωμα στην απεργία, ετοιμάζεται να επιβάλλει ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα συνδικάτα, με όχημα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Τα συνδικάτα και τα σωματεία των εργαζομένων δεν απολογούνται ούτε δίνουν λογαριασμό στις κυβερνήσεις. Λογοδοτούν αποκλειστικά και μόνο στα μέλη τους και στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δρουν και αγωνίζονται πάντα κάτω από το φως του ήλιου.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα την απαράδεκτη, προσβλητική και προκλητική απόφαση που φακελώνει και στιγματίζει τα συνδικάτα.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να καταγγείλουν ανοιχτά τις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύεις και να απαιτήσουν με αγωνιστικό τρόπο την άμεση απόσυρση της νομοθετικής διάταξης που στοχοποιεί και αμαυρώνει τα σωματεία.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να ενεργοποιηθούν για την ακύρωση του προκλητικού νομοθετήματος για τις συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Κανένας κρατικός έλεγχος στα σωματεία των εργαζομένων!

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου