Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Δράσεις Α ΕΛΜΕ

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 10/5/2023

 

Δελτίο τύπου δράσεων Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

·                Την Τρίτη 9-5-2023 πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση στο Δήμο Μεγάρων, η οποία οργανώθηκε από την Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής σε συνεργασία με το Σύλλογο πρωτοβάθμιας, συλλόγους γονέων, Διευθυντές σχολικών μονάδων και 15μελή μαθητών σχολείων του Δήμου Μεγάρων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα και είχε μεγάλη επιτυχία.

®    Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος προχώρησε σε άμεση κατάθεση στη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  ποσού ύψους 140.000€, χρήματα τα οποία τις επόμενες μέρες βάσει δέσμευσης του Δημάρχου θα μεταφερθούν στους λογαριασμούς των σχολείων. Σημειώνεται ότι το αρχικό ποσό των 5 δόσεων που δεν είχε αποδοθεί στα σχολεία ήταν 160.000€, επομένως το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερούμενων δόσεων καλύπτεται άμεσα.

®    Παράλληλα η ΕΛΜΕ ζήτησε να μην επαναληφθεί το ίδιο πρόβλημα, αλλά στο εξής όλα τα χρήματα που έρχονται στο Δήμο για τα σχολεία να αποδίδονται άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των σχολείων, ώστε το κάθε σχολείο να προγραμματίζει έγκαιρα την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών.

®    Αποδεικνύεται ότι οι αγωνιστικές μας δράσεις έχουν τη δυνατότητα να φέρνουν άμεσες λύσεις, επομένως απαιτείται η συσπείρωσή μας γύρω από το σωματείο, η μαζική μας κινητοποίηση, ώστε να ικανοποιούνται τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

·                Την Τετάρτη 10-5-2023 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το 3ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου με στόχο το σταμάτημα της ατομικής αξιολόγησης. Συγκεκριμένα ενώ βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων και σε προεκλογική περίοδο, οι αξιολογητές – σύμβουλοι ειδικότητας επιχειρούν να αποσπάσουν «τρόπαια» - αξιολογήσεις εκπαιδευτικών που στηρίζονται στην ανασφάλεια της μονιμοποίησης, το φόβο που διαχέεται από τα στελέχη του ΥΠΑΙΘ και τη λογική των «καλών σχέσεων» που οι  νεοδιόριστοι ¨πρέπει¨ να έχουν με τον σύμβουλο – αξιολογητή. Η Α ΕΛΜΕ παλεύει ενάντια στις διαδικασίες αξιολόγησης, κόντρα στις πολιτικές ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, για να αποκρουστεί το «σχολείο της αγοράς» και των ταξικών φραγμών.

®    Στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το σχολείο, συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, και μεγάλος αριθμός μελών της ΕΛΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα. Η απόπειρα ατομικής αξιολόγησης απετράπη με το σύμβουλο να μην επισκέπτεται τελικά το σχολείο.

®    Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες. Η απόπειρα να πραγματοποιηθεί αξιολόγηση δεν θα προχωρήσει επειδή αυτή είναι η εκφρασμένη βούληση της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων. Απαιτούμε αυτή η συνδικαλιστική δράση να γίνεται από όλους σεβαστή.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Εικόνες και βίντεο:

http://aelmedytikattik.blogspot.com/2015/05/blog-post_1.html

https://www.megaratv.gr/synainetikos-dialogos-metaksy-a-elme-d-attikis-kai-grigori-stamouli-me-thetiki-ekvasi-vinteo/

https://www.youtube.com/watch?v=78S3-8Byt9s&t=2s

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας