Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΙ 2 ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ_2019

Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 (ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΜΑΝΔΡΑΣ–ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ, ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ)
ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ

04/09/2019
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

Συνάδελφοι / ες,
Είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων, να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα κάλυψης των κενών των σχολικών μονάδων με την κατάργηση-συγχώνευση ολιγομελών τμημάτων την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα ακόμη και στους 30, πράγμα που οδηγεί αναπόφευκτα σε σύμπτυξη τμημάτων, με στόχο την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού.
Απαιτούμε την άμεση έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ και ΓΕΛ που δεν έχουν εγκριθεί με τις μέχρι τώρα αποφάσεις. Οι εγγραφές των μαθητών να συνεχίσουν σε όλα τα τμήματα και όχι μόνο στα εγκεκριμένα
Δηλώνουμε ότι η απαίτηση του κλάδου για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα στους 20, σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου, είναι και θα παραμείνει άμεσος στόχος διεκδίκησης. Παράλληλα απαιτούμε την άμεση κατάργηση του αντιεκπαιδευτικών αποφάσεων που καθορίζουν τα ολιγομελή τμήματα και έχουν προφανή στόχο το κλείσιμο και την συγχώνευσή τους.
Η διαδικασία κάλυψης των κενών από τις  αρχές  Σεπτεμβρίου γίνεται με ευθύνη του κάθε Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ), χωρίς την ύπαρξη σαφούς νομικού πλαισίου όπως τα ΠΔ50 και ΠΔ100 για τις οργανικές τοποθετήσεις που ανάγονται στις κατηγορίες μετάθεσης.
Τα ΔΣ των δύο ΕΛΜΕ απαιτούν για τις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτεμβρίου  διαδικασίες αντίστοιχες με όσα προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο των μεταθέσεων, για να υπάρχει μια βάση αρχών και διαφάνειας.