Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Κινητοποίηση Δημαρχείο Ασπροπύργου 31-1-24 18:30

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 28/1/2024

 

            Μεγάλη κινητοποίηση έξω από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ, 18:30 πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου

Την Τετάρτη 31 Γενάρη να σημάνει ξεσηκωμός στη Δυτική Αττική, με μεγάλη πανθριασιακή συγκέντρωση έξω από τη φιέστα που επιχειρεί να στήσει η Περιφερειακή Αρχή Χαρδαλιά, αξιοποιώντας τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στον Ασπρόπυργο.

Η Περιφερειακή Αρχή επισκέπτεται τη Δυτική Αττική των μεγάλων εγκλημάτων, την «πίσω αυλή της Αττικής». Επισκέπτεται τη Δυτική Αττική της ανεξέλεγκτης περιβαλλοντολογικής ρύπανσης, της καρκινογόνου χωματερής, των μεγάλων εγκλημάτων από πλημμύρα, από χιονιά, από φωτιά και σεισμό.

Η Περιφερειακή Αρχή Χαρδαλιά ας μην παριστάνει τη νέα. Είναι η εκλεκτή της Κυβέρνησης της ΝΔ, που της ανατέθηκε να συνεχίσει την εγκληματική πολιτική. Σε μια σειρά ζητήματα, όπως αυτά της χωματερής και της ρύπανσης, θα αποτελέσει τη συνέχεια προηγούμενων διοικήσεων, όπως του Πατούλη, της Δούρου αλλά και του Σγουρού παλιότερα.

Κυβερνήσεις άλλαξαν, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι άλλαξαν, αλλά η εγκληματική πολιτική είναι ακόμα ΕΔΩ!

Η Περιφερειακή Αρχή επιχειρεί να στήσει φιέστα στη Δυτική Αττική όταν την ίδια στιγμή συνεχίζει και επεκτείνεται το έγκλημα της χωματερής της Φυλής, όταν είναι σε ισχύ ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για την προώθηση της καρκινογόνου καύσης των απορριμμάτων. Όταν η ίδια η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, ζήτημα που υπονομεύει την αναγκαία ανακύκλωση που πρέπει να πάρει απόλυτη προτεραιότητα.

Στήνει φιέστα όταν στον προϋπολογισμό του 2024 που υπερψήφισαν τα στελέχη της διοίκησης Χαρδαλιά, προβλέπεται ελάχιστη χρηματοδότηση για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά μέτρα. Με λίγα λόγια θα συνεχίσουμε να πνιγόμαστε και να καιγόμαστε αφού τα ρέματα και τα δάση θα παραμείνουν ακαθάριστα και χωρίς τις αναγκαίες εργασίες.

Επιχειρεί να στήσει φιέστα στη Δυτική Αττική που σε κάθε πυρκαγιά, βροχή και χιόνι ο λαός μας λαμβάνει τα τρομοκρατικά μηνύματα του 112 που του λένε «τρεχάτε ποδαράκια μου για να σωθείτε» ή «κλειδωθείτε σπίτι» και οι εργολάβοι και οι ιδιωτικές εταιρείες λαμβάνουν εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Στήνει φιέστα στη Δυτική Αττική όταν στον προϋπολογισμό του 2024 που υπερψήφισαν τα στελέχη της διοίκησης Χαρδαλιά, για τις ανάγκες όλων των σχολείων της Δυτικής Αττικής προβλέπει ΜΟΝΟ 2.000 ευρώ, δηλαδή τα γνωστά έργα που απλά καταγράφονται αλλά δε γίνονται, τη στιγμή που τα σχολεία είναι σε άθλια κατάσταση, που δεν έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ακόμα και για την αντισεισμική τους θωράκιση. Οι μαθητές και οι καθηγητές στον Ασπρόπυργο θα συνεχίσουν να στοιβάζονται στο ένα και μοναδικό Γενικό Λύκειο, αφού η ανέγερση του 2ου ΓΕΛ Ασπροπύργου καρκινοβατεί εδώ και χρόνια.

Η ανάπτυξή τους είναι ΘΑΥΜΑ για τους ομίλους και ΚΟΛΑΣΗ για το λαό

Το παραμύθι δεν πιάνει. Έχουμε πείρα. Τα μεγάλα λόγια για «ανάπτυξη για όλους» τα έχει ακούσει ο λαός στη Δυτική Αττική πολλές φορές και αποδείχτηκαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τα άκουσε και πρόσφατα με το ξεπούλημα των ναυπηγείων της Ελευσίνας στην αμερικάνικη ΟΝΕΧ που το ψήφισαν από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής και που το διαδέχτηκαν τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα και το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων με τη γενίκευση των εργολαβικών σχέσεων εργασίας.

Τα ακούει και τώρα με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για σταθμούς μεταφόρτωσης LNG, για νέους υπόγειους αγωγούς πετρελαίου για τις ανάγκες των ΕΛΠΕ, τη στιγμή που τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας θεωρούνται κόστος και που οι αναγκαίοι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι υποστελεχωμένοι ή και ανύπαρκτοι.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο έργο υποβάθμισης της Δυτ. Αττικής που φέρνει σοβαρούς κινδύνους στην περιοχή!

Η μελέτη για την κατασκευή αγωγών πετρελαίου και προϊόντων του που θα συνδέει τα διυλιστήρια Ασπροπύργου με αυτά της Ελευσίνας, προκαλεί προβληματισμό και οργή. Σχεδιάζεται αγωγός κάτω από τη μία γραμμή του παλαιού τρένου, με σχεδόν επιφανειακή όδευση (στα 90 εκατοστά περίπου κάτω από το έδαφος), όταν οι παλαιοί αγωγοί που αντικαθίστανται ήταν σε βάθος 3 μέτρα! Επιπλέον αν λειτουργήσει η άλλη γραμμή με δρομολόγιο προαστιακού, θα έχουμε σε ελάχιστη απόσταση από τον αγωγό να διέρχονται συρμοί, μεταφέροντας εργαζόμενους στη Δυτική Αττική, που θα προκαλούν κραδασμούς, με ότι συνεπάγεται αυτό για τους κινδύνους που συνεπάγονται. Αλλά και ένα ατύχημα στον αγωγό δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα προκαλέσει στο διερχόμενο τρένο που θα απέχει από αυτόν 1 με 1.5 μέτρο!!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΖΩΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ

Στις 31 Γενάρη θα δώσουμε μια οφειλόμενη απάντηση, σε όλους όσους μας καταδίκασαν να ζούμε στην υποβάθμιση και τη φτώχεια. Η «πίσω αυλή της Αττικής» έχει φωνή και θα ακουστεί δυνατά.

Διεκδικούμε:

-        Να κλείσει τώρα η χωματερή της Δυτικής Αττικής. Να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή. Με ευθύνη του κράτους να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση.

-        Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά μέτρα προστασίας. Καθαρισμός δασών και ρεμάτων, διευθέτηση ρεμάτων, κατασκευή δεξαμενών ανάσχεσης υδάτων στους ορεινούς όγκους. Όχι άλλες μελέτες που καρκινοβατούν και ο λαός να καίγεται και να πνίγεται.

-        Να στελεχωθούν τώρα όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και με όλο τον αναγκαίο και σύγχρονο εξοπλισμό. Να σταματήσει η χρηματοδότηση των εργολάβων που το μόνο που τους νοιάζει είναι το κέρδος ενώ ο λαός παραμένει απροστάτευτος.

-        Γενναία χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, για τη βελτίωση των υποδομών, για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων εκεί που υπάρχει ανάγκη, για τον πλήρη αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων.

-        Οι υπόγειοι αγωγοί πετρελαίου για τις ανάγκες των ΕΛΠΕ και οι σχεδιασμοί για σταθμούς μεταφόρτωσης LNG δίπλα και μέσα στον οικιστικό ιστό, θα μείνουν στα χαρτιά. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. 

-        Να συγκροτηθεί τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση ενός πιθανού βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης, επιπέδου Σεβέζο, με ένταση των ελέγχων όλων των κρατικών υπηρεσιών στις μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

-        Να στελεχωθούν τώρα με όλο το αναγκαίο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Θριάσιο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αττικής.

-        Να αναβαθμιστεί τώρα το εσωτερικό συγκοινωνιακό δίκτυο στο Θριάσιο Πεδίο αλλά και για τη σύνδεση των περιοχών της Δυτικής Αττικής με την Αθήνα.

-        Να εξασφαλιστεί άμεσα η παροχή ποιοτικού πόσιμου νερού σε όσες περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως η Κινέτα, ο οικισμός Τιτάν κ.α. αντιμετωπίζουν προβλήματα υδροδότησης.

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Πλαίσιο κειμένου:  Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Γκούμα  Ιωάννα

 

Ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής επίθεσης στον Πειραιά ενάντια σε μαθήτρια

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 29/1/2024

 

 

Ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής επίθεσης στον Πειραιά ενάντια σε μαθήτρια

Την Παρασκευή 19/1 σημειώθηκε φασιστική επίθεση στην περιοχή του Πειραιά, σε μαθήτρια με έντονη δράση και συμμετοχή στο κίνημα. Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, της επιτέθηκαν, ενέργεια που παραπέμπει σε φασιστική ενέδρα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό φυσικά δεν είναι τυχαίο. Έρχεται σε μια περίοδο που το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα έχει βγει δυναμικά στο δρόμο ενάντια την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων. Η επίθεση είχε στόχο να τρομοκρατήσει και αποτελεί προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού όλων εκείνων που βγαίνουν μαχητικά και πρωτοστατούν στους αγώνες.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή το κίνημα που έχει ξεσπάσει, φαίνεται να ενοχλεί τους κύκλους της κυβέρνησης αλλά και του ακροδεξιού ακροατηρίου, με αποτέλεσμα την προσπάθεια καταστολής του με οποιοδήποτε τρόπο. Δεκάδες είναι τα περιστατικά τρομοκράτησης των μαθητών και σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε επέμβαση και της αστυνομίας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα σε σχολείο στην Κέρκυρα, με αστυνομικούς να προχωράνε σε προσαγωγές μαθητών, αλλά και στο Περιστέρι, όπου έκαναν σωματικούς ελέγχους. Σε Λύκειο της Αθήνας επίσης έγινε προσαγωγή μαθητών από την αστυνομία και «συστάσεις».

Όσο και να προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν την οργή μας.

Την αποκλειστική ευθύνη την φέρνει η κυβέρνηση που με εγκυκλίους απειλεί και βάζει στο στόχαστρο το μαθητικό κίνημα και τους/τις πρωτοπόρους αγωνιστές και αγωνίστριες του με τη μέθοδο του εκφοβισμού των απουσιών και της τηλε-«εκπαίδευσης» σε σχολεία που αγωνίζονται για μην ιδιωτικοποιηθεί το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, που αγωνίζονται για την ενίσχυση του, για την άμεση κάλυψη των κενών που υπάρχουν ακόμη και τώρα, ενάντια στην τράπεζα θεμάτων και την ΕΒΕ, ενάντια στην  απαξίωσή του και διάλυση του, ενάντια στην κατηγοριοποίηση του μέσω της αξιολόγησης.

Δε θα αφήσουμε κανένα περιθώριο σε θρασύδειλα φασιστικά  στοιχεία να δρουν ανενόχλητα και να απλώνουν χέρι στις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του κινήματος. Το μαζικό και μαχητικό κίνημα θα δώσει την αναγκαία απάντηση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Πλαίσιο κειμένου:  Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Γκούμα  Ιωάννα