Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής επίθεσης στον Πειραιά ενάντια σε μαθήτρια

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 29/1/2024

 

 

Ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής επίθεσης στον Πειραιά ενάντια σε μαθήτρια

Την Παρασκευή 19/1 σημειώθηκε φασιστική επίθεση στην περιοχή του Πειραιά, σε μαθήτρια με έντονη δράση και συμμετοχή στο κίνημα. Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, της επιτέθηκαν, ενέργεια που παραπέμπει σε φασιστική ενέδρα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό φυσικά δεν είναι τυχαίο. Έρχεται σε μια περίοδο που το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα έχει βγει δυναμικά στο δρόμο ενάντια την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων. Η επίθεση είχε στόχο να τρομοκρατήσει και αποτελεί προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού όλων εκείνων που βγαίνουν μαχητικά και πρωτοστατούν στους αγώνες.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή το κίνημα που έχει ξεσπάσει, φαίνεται να ενοχλεί τους κύκλους της κυβέρνησης αλλά και του ακροδεξιού ακροατηρίου, με αποτέλεσμα την προσπάθεια καταστολής του με οποιοδήποτε τρόπο. Δεκάδες είναι τα περιστατικά τρομοκράτησης των μαθητών και σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε επέμβαση και της αστυνομίας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα σε σχολείο στην Κέρκυρα, με αστυνομικούς να προχωράνε σε προσαγωγές μαθητών, αλλά και στο Περιστέρι, όπου έκαναν σωματικούς ελέγχους. Σε Λύκειο της Αθήνας επίσης έγινε προσαγωγή μαθητών από την αστυνομία και «συστάσεις».

Όσο και να προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν την οργή μας.

Την αποκλειστική ευθύνη την φέρνει η κυβέρνηση που με εγκυκλίους απειλεί και βάζει στο στόχαστρο το μαθητικό κίνημα και τους/τις πρωτοπόρους αγωνιστές και αγωνίστριες του με τη μέθοδο του εκφοβισμού των απουσιών και της τηλε-«εκπαίδευσης» σε σχολεία που αγωνίζονται για μην ιδιωτικοποιηθεί το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, που αγωνίζονται για την ενίσχυση του, για την άμεση κάλυψη των κενών που υπάρχουν ακόμη και τώρα, ενάντια στην τράπεζα θεμάτων και την ΕΒΕ, ενάντια στην  απαξίωσή του και διάλυση του, ενάντια στην κατηγοριοποίηση του μέσω της αξιολόγησης.

Δε θα αφήσουμε κανένα περιθώριο σε θρασύδειλα φασιστικά  στοιχεία να δρουν ανενόχλητα και να απλώνουν χέρι στις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του κινήματος. Το μαζικό και μαχητικό κίνημα θα δώσει την αναγκαία απάντηση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Πλαίσιο κειμένου:  Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Γκούμα  Ιωάννα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου