Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η «ανεξάρτητη» εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης: Ετοιμάζουν νέες νατοϊκές βάσεις και εκδίδουν Τούρκους αγωνιστές!



Μιλώντας στο 19ο Συνέδριο του Εconomist,ο Πάνος Καμένος, υπουργός εθνικής Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι θα προτείνει στον Αμερικανό ομόλογό του τη δημιουργία μιας σημαντικής ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσεως στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι ελληνικές εγκαταστάσεις για τη Συμμαχία. Ήδη, η Σούδα αποτελεί τον κύριο κορμό, την βάση επιχειρήσεων για το ΝΑΤΟ.
Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται δημιουργώντας σειρά μετώπων σε όλη την περιοχή, η κυβέρνηση παραχωρεί το έδαφος της για εκμετάλλευση των στρατιωτικών-πολεμικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών. Παραπέρα εμπλοκή της χώρας και του λαού αποτελεί παράγοντα κινδύνου και ευθύνης και επιπλέον εντάσσει τη χώρα στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ ενάντια στους γειτονικούς λαούς. Τις ίδιες περίπου μέρες ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς χόρευε μπροστά στις κάμερες με τους ΥΠΕΞ της εγκληματικής, ιμπεριαλιστικής οργάνωσης που λέγεται ΝΑΤΟ.
Αυτή είναι λοιπόν η ανεξάρτητη υπερήφανη πολιτική που διακήρυττε η νέα κυβέρνηση! Η όλο και μεγαλύτερη παροχή γης και ύδατος στους ιμπεριαλιστές!
Επιπρόσθετα με τη θηλιά που έχουν βάλει στο λαιμό αυτού του λαού οι ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΔΝΤ έρχεται επιπλέον να ενισχυθεί η εμπλοκή της χώρας σε νέα δεσμά εξάρτησης.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει πλήρως την πολιτική ευθύνη για την έκδοση σε Γερμανία, Γαλλία και Τουρκία τεσσάρων Τούρκων (Gültekin Erol, Kaya Turgut, Pektaş Deniz και Ozdemir Arzu) αγωνιστών - μελών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) που διώκονται στη Γερμανία με το ιδιώνυμο «αδίκημα» ότι είναι κομμουνιστές.

Αναδεικνύεται άλλη μια φορά η αναγκαιότητα ανάπτυξης ισχυρού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα ενάντια σε όλους τους δήθεν προστάτες - ιμπεριαλιστές.
Αναδεικνύεται άλλη μια φορά η αναγκαιότητα ανάπτυξης της διεθνιστικής αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση και το φασισμό.

Είναι ανάγκη να διατρανώσουμε άλλη μια φορά πως “οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.”


  • Καμιά διευκόλυνση ή συμμετοχή στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή!
  • Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις!
  • Να μην εκδοθούν οι Τούρκοι αγωνιστές. Να τους δοθεί πολιτικό άσυλο!