Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τη φορολογική λεηλασία

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κλιμακώνεται η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων», προβλέπουν νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή είτε μέσω της έμμεσης, είτε μέσω της άμεσης φορολογίας, η οποία αποτελεί συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 μνημόνια.
Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ προβλέπει
  • 48ωρη Γενική Απεργία σε όλο το Δημόσιο την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.
  • Απεργιακό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.
  • Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 και ώρα 18:00, ημέρα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά.

http://adedy.gr/genikiapergia6752016/

http://adedy.gr/apergia67852016/

 Ο.Λ.Μ.Ε. ΕΠΕΙΓΟΝ                                                                                 Αθήνα, 06/05/2016
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
Fax: 210 33 11 338
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, Παρασκευή, 6-5-16, αποφάσισε και καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα το διήμερο 7 και 8 Μάη για να τιμηθεί με αγώνες η εργατική Πρωτομαγιά και να αποτραπεί η ψήφιση των αντιασφαλιστικών και φοροεισπρακτικών νομοσχεδίων της κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα:
Να πάρουν μέρος την Κυριακή στα συλλαλητήρια που οργανώνονται στις πρωτεύουσες των νομών σε όλη τη χώρα.
Να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς που οργανώνονται το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή, πρωί και απόγευμα, στο Σύνταγμα, στην Αθήνα.

 Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που θα έρθουν στην Αθήνα, οι τοπικές ΕΛΜΕ σε συνεννόηση με τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ να φροντίσουν για τη μετακίνηση όποια μέρα και ώρα κρίνουν προσφορότερη. Σε συνεννόηση θα καλυφθεί μέρος του κόστους των λεωφορείων από την ΟΛΜΕ.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  για το συντονισμό 
ΚΑΛΕΙ
Όλοι  στην 48ωρη Γενική Απεργία και στα συλλαλητήρια
για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική!
Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική πάλη για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου και των δανειστών, ΕΕ και ΔΝΤ. Να μην περάσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα, αλλά και όλα τα μέτρα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, ενός νέου ευρωμνημονίου δηλαδή, που συμφώνησαν και προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.
Καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. 

Συγκεκριμένα:

  • Την Παρασκευή 6 Μάη καλεί σε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων. Απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία (Σταδίου) στις 11.30 π.μ. και πορεία στη Βουλή.

  • Το Σάββατο 7 Μάη το πρωί διοργανώνει μαζικές εξορμήσεις και δράσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, με μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους να μπουν στη μάχη. Το Σάββατο στις 6.00 μ.μ. καλεί σε Συγκέντρωση στο Σύνταγμα τα συνδικάτα και σωματεία, όλες τις συλλογικότητες του Αγώνα.

  • Την Κυριακή 8 Μάη καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο εμπόριο και τα απεργιακά μπλόκα, στις 10.00 π.μ. στην αρχή της Ερμού-Σύνταγμα και ολοήμερες απεργιακές δράσεις με κατάληξη στο Σύνταγμα το απόγευμα (στις 6μμ) και μαζικό Συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού εκτρώματος (ψηφίζεται την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή).


Οι ανακοινώσεις όλων των συνδικατων βρισκονται στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.elaliberta.gr/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1/1504-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CF%85-48%CF%89%CF%81%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1-6-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-7-%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BF%CF%85-2016