Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΚΟΤ


 
Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490
 
 
Ελευσίνα  23/02/2017
 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΚΟΤ

Οι εργασιακές συνθήκες στη χημική βιομηχανία ΣΚΟΤ, που εδρεύει στη Δυτική Αττική, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για τους στόχους των εφαρμοζόμενων πολιτικών στο όνομα της κρίσης, των μνημονίων και των …… διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία.
Η απόλυτη ασυδοσία της εργοδοσίας είναι η ελάχιστη δυνατή έκφραση για να περιγράψει κανείς την κατάσταση.
Η δουλοπαροικία σε πλήρη εξέλιξη με την πλήρη συναίνεση των μνημονιακών κυβερνήσεων, αφού δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση για συλλογικές συμβάσεις απ’ την εργοδοσία, αφού μπορεί να διαλύσει το ωράριο εργασίας, αφού μπορεί να επιβάλει εκ’ περιτροπής εργασία ακόμη και για 3 ημέρες τον μήνα στους …. μόνιμους εργαζόμενους, αφού μπορεί να προσλάβει όποτε το θελήσει ενοικιασμένους (εργολαβικούς) εργαζόμενους για να εκβιάσει … τους μόνιμους εργαζόμενους, αφού μπορεί να καταργήσει κάθε έννοια υγιεινής και ασφάλειας στη  εργασία, αφού…., αφού…..
Όλα αυτά με το γράμμα του νόμου, μιας και οι μνημονιακοί νόμοι που έχουν υπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις δίνουν στην εργοδοσία όλα αυτά τα δικαιώματα της ασυδοσίας.
Το μόνο εμπόδιο σ’ αυτά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία ΣΚΟΤ, που με τον αγώνα τους μέσα απ’ το σωματείο τους κατάφεραν να πάρουν πίσω απολύσεις συναδέλφων τους και παλεύουν να ανατρέψουν τις συνθήκες γαλέρας που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία.
Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00μμ ορίστηκε στο Υπουργείο Εργασίας συνάντηση για να συζητηθεί εργατική διαφορά, μετά από απαίτηση και κινητοποίηση των εργατών-τριών της βιομηχανίας ΣΚΟΤ.
Στηρίζουμε με όλη μας την ψυχή τον αγώνα των εργαζομένων στη βιομηχανία ΣΚΟΤ και δηλώνουμε ότι είναι και δικός μας αγώνας.
Καλούμε στη συγκέντρωση την Παρασκευή 24/2/2017 στις 12:30μμ έξω απ’ το Υπουργείο Εργασίας στη σταδίου, όπου θα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ
Η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων είναι μονόδρομος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης
 
 
 

Η Γραμματέας του Δ.Σ.
 
Βασιλείου Γιούλη