Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΜΕ_15/2/2017


Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΜΕ_15/2/2017

Α. Για τη γενική πολιτική κατάσταση

Τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύτηκαν από την ταπεινωτική συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους ευρωπαίους δανειστές και το κεφάλαιο. Υλοποιεί βίαια  την ολοκληρωτική επιβολή του τρίτου βάρβαρου μνημονίου στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων.

Ο κόσμος της εργασίας και τα πλατιά λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωπα με την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, τον μόνιμο δημοσιονομικό “κόφτη”, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, το ξεπούλημα και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η νέα γενιά καταδικάζεται να μπει στο “στίβο” της εργασιακής περιπλάνησης με πενιχρές αμοιβές – φιλοδώρημα. Οι απόμαχοι της εργασίας βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυτης εξαθλίωσης λόγω των απανωτών δραματικών περικοπών στις συντάξεις.

Μπροστά στη διαβόητη δεύτερη αξιολόγηση, ΕΕ και ΔΝΤ απαιτούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νέα ακόμα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα. Η νέα συμφωνία προβλέπει  την παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου και όλων των φοροαπαλλαγών, τόσο που να οδηγήσει στην οικονομική αφαίμαξη και εξόντωση των πιο πληβειακών στρωμάτων. Ζητούν νέες μειώσεις στις συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Επιτάσσουν την πλήρη εφαρμογή του δημοσιονομικού «κόφτη» για να συντηρούν, σε βάρος των εργαζόμενων, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα.

Τώρα μέσα από το συλλογικό αγώνα, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας, με ενότητα όλων των εργαζομένων και συμμαχία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.

Τα αντιλαϊκά παζάρια που δίνουν και παίρνουν αυτές τις μέρες, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία για να κλείσει η 2η αξιολόγηση έχουν ένα μόνο στόχο: Να επιταχυνθεί η εφαρμογή των μέτρων των 3ου Μνημονίου, να γονατίσουν το λαϊκό κίνημα.

Κυβέρνηση και Ν.Δ. διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί, πιο γρήγορα και αποφασιστικά να φέρει εις πέρα τη «βρώμικη δουλειά». «Σφάζονται στην ποδιά» του ΣΕΒ και των εργοδοτικών οργανώσεων, οι οποίοι, σε συγχορδία με τα κοράκια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ζητούν νέο αίμα, νέα μέτρα, νέα σφαγή των εργαζομένων για να σώσουν τα κέρδη τους!

Είναι ανάγκη το εργατικό και λαϊκό κίνημα να μπει ξανά σε τροχιά αντίστασης και αγωνιστικής ανασύνταξης για να αντιμετωπίσει, να αναχαιτίσει και να ανατρέψει το νέο κύμα αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που προετοιμάζουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ κεφάλαιο.