Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ 2016 10 π.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζόμενων στην Εκπαίδευση - anaplirwtes.gr
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ 2016 10 π.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
(Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι, σταθμός ΗΣΑΠ και Προαστιακού «Νερατζιώτισσα»)
Την Τετάρτη 22 Ιούνη στη 1μ.μ δίνουμε μαζικό παρόν στην 85η Γ.Σ. της ΔΟΕ (Ξενοδοχείο Νovotel Μιχαήλ Βόδα 4-6) για να καταθέσουμε τα αιτήματα μας.
Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών από όλη την Ελλάδα!!!

Όλοι εμείς οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί που υπογράφουμε και καταθέτουμε το παρακάτω υπόμνημα προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, διεκδικούμε το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κάθε χρόνο μπαίνουμε στη δοκιμασία της μετακίνησης από περιοχή σε περιοχή για να αναπληρώσουμε ουσιαστικά τον ίδιο μας τον εαυτό, αφήνοντας πολλές φορές πίσω οικογένεια και παιδιά. Η κυβέρνηση σχεδιάζει την επόμενη σχολική χρονιά (2016 -2017) να προχωρήσει σε τεράστια περικοπή των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Με βάση την κατάσταση που διαμορφώνεται και με δεδομένο ότι η επίθεση, μας αφορά όλους:

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 16/6/2016 ΣΤΙΣ 13:00 ΜΜ

    Ο.Λ.Μ.Ε.                                                               
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338                          
www.olme.gr                                                 
email: olme@otenet.gr                                                             Αθήνα, 14/6/16


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ KINHTOΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
(Πέμπτη, 16/6 στη 1 το μεσημέρι)


            Με τις αλλαγές στο Γυμνάσιο που προωθεί η κυβέρνηση επιχειρεί  να εξαφανίσει όπως – όπως τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν.

            Η μείωση των ωρών του ωρολόγιου προγράμματος, η αφαίρεση των ωρών των υπευθύνων των εργαστηρίων, η διεύρυνση των αναθέσεων, η συγχώνευση των ειδικοτήτων σε τομείς της Β΄ τάξης των ΕΠΑΛ επί της ουσίας θα οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών τη νέα σχολική χρονιά και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα σε χιλιάδες συναδέλφους που διδάσκουν ως δεύτερη και τρίτη ανάθεση τα σχετικά μαθήματα αλλά και αυτούς που θα βγουν υπεράριθμοι και θα αναγκαστούν να γυρίζουν σε ακόμη περισσότερα σχολεία την επόμενη χρονιά για συμπλήρωση ωραρίου.Η μείωση μαθημάτων και το «τσαλάκωμα» του προγράμματος σε μια λογική ότι ο καθένας «κάνει ό,τι περισσεύει, όπου βρεθεί» θα φέρουν βαρύ πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
            Απαιτούμε την άμεση απόσυρση αυτών των μέτρων του Υπουργείου και καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τους συναδέλφους την Πέμπτη 16/6 στη 1 το μεσημέρι στο Υπ. Παιδείας. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα 12.00 – 14.00.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  13/6/2016

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ
Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφο που το υπογράφει ο Διευθυντής Τεχνικής Επαγγελματικής  Εκπαίδευσης του Υπουργείου κος Μουστάκας, καλεί εμμέσως πλην σαφώς τους  Διευθυντές των ΕΠΑΛ και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να καταργήσουν – συμπτύξουν τομείς και ειδικότητες στα σχολεία τους.
Με το έγγραφο ζητάνε απ’ τους διευθυντές των ΕΠΑΛ να προτείνουν τους τομείς της Β’ τάξης που θα λειτουργήσουν το 2016-2017 στο σχολείο τους και απ’ τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να επικυρώσουν τις προτάσεις των διευθυντών των ΕΠΑΛ, αιτιολογώντας επαρκώς την πρότασή τους με στόχο να μη λειτουργούν ίδιοι τομείς σε «γειτονικά» ΕΠΑΛ ή εναλλακτικά να μη λειτουργούν ίδιες ειδικότητες του ίδιου τομέα σε «γειτονικά» ΕΠΑΛ.
Ωστόσο τα στοιχεία λειτουργίας που αφορούν τους τομείς και τις ειδικότητες του κάθε ΕΠΑΛ της επικράτειας είναι γνωστά στο Υπουργείο Παιδείας μέσω των Υπουργικών Αποφάσεων ίδρυσής τους αλλά και απ’ το πληροφοριακό σύστημα myschoole που δίνει τη δυνατότητα στο Υπουργείο να γνωρίζει online όλα τα στοιχεία λειτουργίας των σχολικών μονάδων της επικράτειας.
Γιατί λοιπόν ζητούν την πρόταση των Διευθυντών των ΕΠΑΛ και την τεκμηριωμένη πρόταση των Διευθυντών εκπαίδευσης;
Είναι προφανής η προσπάθεια του Υπουργείου.
Προσπαθεί να συγχωνεύσει-καταργήσει τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και κατ΄ επέκταση σε μια πορεία να συγχωνεύσει - καταργήσει σχολεία, ρίχνοντας την ευθύνη στους Διευθυντές των ΕΠΑΛ και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Ότι αυτό γίνεται με πρότασή των υπηρεσιακών παραγόντων της εκπαίδευσης.
Προκαλούμε τον Υπουργό Παιδείας, αν θέλει να συρρικνώσει ή να καταργήσει – συγχωνεύσει σχολεία μέσα απ’ την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ , να πάρει την πολιτική ευθύνη και να το πει ευθέως.
Εμείς τους λέμε ότι θα μας έχουν απέναντί τους. Όλους. Τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, την κοινωνία.
Η προσπάθεια εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου με στόχο την άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση του δεν θα περάσει.
Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων της ΤΕΕ και τον Διευθυντή εκπαίδευσης να μην προτείνουν σε καμία περίπτωση μείωση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη κατά του εκπαιδευτικού διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα 14/06/2016

ΨΗΦΙΣΜΑ
Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη  κατά του εκπαιδευτικού διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου με την μέθοδο του διοικητικού ελέγχου

Η Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ) κρίνει ως απαράδεκτη την  απόπειρα διώξεις από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, κατά του διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακιου, Αργύρη Καραλίδη. Ο εν λόγω εκπαιδευτικός καλείται ουσιαστικά σε ΕΔΕ για «εντοπισμό τυχόν πειθαρχικών αδικημάτων» ενώ τα πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη, που εξέτασαν δικαιολογημένες καταγγελίες ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ (για το ωράριό τους και την αναγνώριση διδακτικής προϋπηρεσίας), επιρρίπτουν ευθέως ευθύνες στη διεύθυνση εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, για πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους. Απαλλάσσουν δε τον ίδιο για τους χειρισμούς του ως διευθυντού, όσον αφορά τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών, όπου μάλιστα είχαν τεθεί στο αρχείο της ανεξάρτητης αρχής.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ

                        

Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  14/06/2016



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΗ


Στις 17 Ιούνη 2016 ξεκινά η δίκη των 10 στελεχών και μελών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) στο Μόναχο. Πρόκειται για την κορύφωση μιας δικαστικής-αστυνομικής επιχείρησης που άρχισε στις 15 Απρίλη 2015 σε Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα και Γερμανία. Οι συλλήψεις που έγιναν στην Ελλάδα ήταν 4, ενώ έπειτα από πανελλαδική κινητοποίηση αλληλεγγύης, οι 3 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο ένας (ο Deniz Pektaş) παραδόθηκε τελικά στις γερμανικές αρχές.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  14/06/2016


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης (ΣΜΕΘ) και των τριών διωκόμενων μελών της διοίκησης του.  Τον Σεπτέμβριο του 2011 απολύθηκε από τα φροντιστήρια Μ.Ε. Μπαχαράκης ο καθηγητής Φυσικής Γ. Παπαγιάννης, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης (ΣΜΕΘ) και επί χρόνια μέλος της Διοίκησής του, διότι αντιδρούσε στη σωρεία εργατικών παραβάσεων της εργοδοσίας. Το Σωματείο ξεκίνησε παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα φροντιστήρια του ομίλου, ζητώντας την επαναπρόσληψη του συναδέλφου και την καταβολή των δεδουλευμένων του.  Από την αρχή, ηεργοδοσία εξαπέλυσε μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια στον απολυμένο συνάδελφο, καθώς και στους πρόεδρο και αντιπρόεδρο του σωματείου