Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  14/06/2016


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης (ΣΜΕΘ) και των τριών διωκόμενων μελών της διοίκησης του.  Τον Σεπτέμβριο του 2011 απολύθηκε από τα φροντιστήρια Μ.Ε. Μπαχαράκης ο καθηγητής Φυσικής Γ. Παπαγιάννης, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης (ΣΜΕΘ) και επί χρόνια μέλος της Διοίκησής του, διότι αντιδρούσε στη σωρεία εργατικών παραβάσεων της εργοδοσίας. Το Σωματείο ξεκίνησε παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα φροντιστήρια του ομίλου, ζητώντας την επαναπρόσληψη του συναδέλφου και την καταβολή των δεδουλευμένων του.  Από την αρχή, ηεργοδοσία εξαπέλυσε μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια στον απολυμένο συνάδελφο, καθώς και στους πρόεδρο και αντιπρόεδρο του σωματείου

 Αφού απέτυχε να στρέψει τους εργαζόμενους του φροντιστηρίου κατά του σωματείου και του απολυμένου συνάδελφου, ο εργοδότης επιστράτευσε τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, επιβαρύνοντας τα μέλη της Διοίκησης του ΣΜΕΘ με μηνύσεις, διώξεις και αυτόφωρα.
Λίγες μέρες πριν  εκδόθηκε μια πρωτοφανή απόφαση από το τριμελής Εφετείο  Θεσ/νίκης, που δικαιώνει την εργοδοσία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη», σχετικά με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε το Σωματείο. Το Εφετείο απέρριψε αδικαιολόγητα την έφεση του Σωματείου και των τριών διωκόμενων μελών της διοίκησης, επικυρώνοντας στην πραγματικότητα το σύνολο της πρωτόδικης απόφασης και επιβάλει σε αυτούς: α) την απαγόρευση διοργάνωσης «παραστάσεων διαμαρτυρίας» και γενικά συναθροίσεων που γίνονται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να διαταράσσουν και να καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική λειτουργία των εγκαταστάσεων των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη», β) την απαγόρευση ανάρτησης στο διαδίκτυο καταχωρήσεων, τη διανομή φυλλαδίων και την επικόλληση αφισών με τέτοιο περιεχόμενο που να οδηγεί σε προσβολή της προσωπικότητας των εργοδοτών (των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη»),γ) χρηματική ποινή ύψους διακοσίων (200) ευρώ για τον καθένα εκ των τριών παραπάνω μελών του ΔΣ του Σωματείου, για κάθε μελλοντική παράβαση εκ μέρους τους. Επίσης, επιβάλλει: δ) την δημοσίευση περίληψης της απόφασης αυτής σε μια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, καθώς και στην ιστοσελίδα του Σωματείου «www.smeth.gr», εντός τριάντα (30) ημερών από την επίδοση της τελεσίδικης απόφασης.ε) την καταβολή στον εργοδότη του ποσού των 12.000 ΕΥΡΩ, ΣΑΝ ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ !!!
Η Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ) καταγγέλλει την παραπάνω απόφαση, η οποία  ποινικοποιεί τους εργατικούς αγώνες, τα σωματεία και συμβάλει στην κατάργηση των συνδικαλιστικών, πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων μας. Είναι μια απόφαση που στόχο έχει  να   καταστείλει  το εργατικό κίνημα, να εξοντώσει  τα όργανα του και να καθυποτάξει τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίοι στα χρόνια των μνημονίων προσπαθούν με τους αγώνες τους να σταματήσουν την ανελέητη επίθεση που δέχονται από κυβερνήσεις και εργοδότες με απολύσεις, επιστρατεύσεις, περικοπές μισθών, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης
Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου