Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  13/6/2016

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ
Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφο που το υπογράφει ο Διευθυντής Τεχνικής Επαγγελματικής  Εκπαίδευσης του Υπουργείου κος Μουστάκας, καλεί εμμέσως πλην σαφώς τους  Διευθυντές των ΕΠΑΛ και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να καταργήσουν – συμπτύξουν τομείς και ειδικότητες στα σχολεία τους.
Με το έγγραφο ζητάνε απ’ τους διευθυντές των ΕΠΑΛ να προτείνουν τους τομείς της Β’ τάξης που θα λειτουργήσουν το 2016-2017 στο σχολείο τους και απ’ τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να επικυρώσουν τις προτάσεις των διευθυντών των ΕΠΑΛ, αιτιολογώντας επαρκώς την πρότασή τους με στόχο να μη λειτουργούν ίδιοι τομείς σε «γειτονικά» ΕΠΑΛ ή εναλλακτικά να μη λειτουργούν ίδιες ειδικότητες του ίδιου τομέα σε «γειτονικά» ΕΠΑΛ.
Ωστόσο τα στοιχεία λειτουργίας που αφορούν τους τομείς και τις ειδικότητες του κάθε ΕΠΑΛ της επικράτειας είναι γνωστά στο Υπουργείο Παιδείας μέσω των Υπουργικών Αποφάσεων ίδρυσής τους αλλά και απ’ το πληροφοριακό σύστημα myschoole που δίνει τη δυνατότητα στο Υπουργείο να γνωρίζει online όλα τα στοιχεία λειτουργίας των σχολικών μονάδων της επικράτειας.
Γιατί λοιπόν ζητούν την πρόταση των Διευθυντών των ΕΠΑΛ και την τεκμηριωμένη πρόταση των Διευθυντών εκπαίδευσης;
Είναι προφανής η προσπάθεια του Υπουργείου.
Προσπαθεί να συγχωνεύσει-καταργήσει τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και κατ΄ επέκταση σε μια πορεία να συγχωνεύσει - καταργήσει σχολεία, ρίχνοντας την ευθύνη στους Διευθυντές των ΕΠΑΛ και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Ότι αυτό γίνεται με πρότασή των υπηρεσιακών παραγόντων της εκπαίδευσης.
Προκαλούμε τον Υπουργό Παιδείας, αν θέλει να συρρικνώσει ή να καταργήσει – συγχωνεύσει σχολεία μέσα απ’ την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ , να πάρει την πολιτική ευθύνη και να το πει ευθέως.
Εμείς τους λέμε ότι θα μας έχουν απέναντί τους. Όλους. Τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, την κοινωνία.
Η προσπάθεια εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου με στόχο την άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση του δεν θα περάσει.
Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων της ΤΕΕ και τον Διευθυντή εκπαίδευσης να μην προτείνουν σε καμία περίπτωση μείωση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης
Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου