Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ_Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ_(ΕΛΕΥΣΙΝΑ)_ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

                      
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22 Ελευσίνα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490
FAX: 2105561490
                                                                                            192 00


Ελευσίνα 24/03/2019




ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ  28/03/2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΜΜ
ΣΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
(Υπάρχει Άδεια διευκόλυνσης για τους συμμετέχοντες απ’ την ΔΕΔΑ)
ΜΕ ΘΕΜΑ:
·      Απόσυρση τώρα του ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ των εξεταστικών φραγμών.
·      Όχι στην Υποβάθμίση της παιδείας, που ήδη έχει πληγεί τραγικά
·      Όχι στη θεσμοθέτηση της Φροντιστηριοποίησης του Λυκείου που υπονομεύει τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του σχολείου


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
           

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ

Σύλλογος Α/μιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής «Κ. Βάρναλης»
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία)

Οι ξενοφοβικές επιθέσεις δεν συμπορεύονται με την ιστορία και τη θέληση του λαού μας
Τα ΔΣ του Συλλόγου Α/μιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής «Κ. Βάρναλης» και της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταδικάζουμε την ξενοφοβική επίθεση  το βράδυ της Παρασκευής 15-03-2019 σε πρόσφυγες κατά την εγκατάστασή τους  σε ξενοδοχείο στα Βίλια Αττικής.
Λίγο μετά την άφιξη των προσφύγων στα Βίλια μεμονωμένοι κάτοικοι των Βιλίων παρουσία της Δημάρχου Μάνδρας Ειδυλλίας συγκεντρώθηκαν μπροστά απ’ το ξενοδοχείο διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία των προσφύγων στην περιοχή τους.
Κάποιοι απ’ αυτούς κρατώντας πέτρες   και άλλα αντικείμενα,   έσπασαν την τζαμαρία εισόδου και παράθυρα του ξενοδοχείου  με κίνδυνο να τραυματιστούν ακόμη και παιδιά. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι πρόσφυγες παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου. Φυσικά δεν έγιναν ούτε προσαγωγές ούτε συλλήψεις.
Η απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων συνεχίστηκε με την  επίθεση χειροδικίας ενάντια στον δημοτικό σύμβουλο Μάνδρας Μπάμπη Θεοδώρου κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 18/3. Ο δημοτικός σύμβουλος κατήγγειλε τις απαράδεκτες επιθέσεις εναντίων των προσφύγων καθώς και τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες, όταν ομάδα «αγανακτισμένων» του επιτέθηκε διακόπτοντας την τοποθέτησή του.
Τα περιστατικά ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας στη χώρα μας δεν είναι μεμονωμένα. Απ’ ότι φαίνεται έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση τρομακτική και ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα είναι πέρα για πέρα ορατός.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και όλους τους πολίτες των Βιλίων και της Δυτικής Αττικής να απομονώσουμε τις ξενοφοβικές φωνές που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Με αυτόν τον τρόπο  αθωώνεται  ο ιμπεριαλισμός και το σύστημά του. Να βάλουμε στο στόχαστρο μας τον πραγματικό εχθρό, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που για να θησαυρίσουν από τις πηγές και τους δρόμους της ενέργειας, σκοτώνουν και ξεσπιτώνουν λαούς είτε με βόμβες είτε με τη φτώχια και την εξαθλίωση.
Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε ότι όταν φεύγει ο μετανάστης και ο πρόσφυγας απ’ τον τόπο του αφήνει πίσω το βιος του, την μητέρα και τον πατέρα του.  Αφήνει πίσω του πολλούς απ’ αυτούς που ήταν το  χαμόγελο   κι η περισυλλογή του στο δρόμο για   τη δουλειά του.
Άλλωστε εμείς οι κάτοικοι αυτής της χώρας  γνωρίζουμε πολύ καλά απ’ αυτά. Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην έχει στις τάξεις της έναν μετανάστη ή πρόσφυγα που ζει ή έζησε σε κάποια άλλη χώρα στα πέρατα της οικουμένης, ή να μην ήλθαν πρόσφυγες σ’ αυτόν τον τόπο οι παππούδες ή και οι γονείς. Άλλωστε μια Ελλάδα ζει ανά τον κόσμο και οι μισοί περίπου κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν ρίζα προσφυγιάς. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους χιλιάδες Έλληνες που παλιά αλλά και σήμερα διωγμένοι κυριολεκτικά ή μεταφορικά απ’ αυτή τη χώρα ζουν στις ξένες πατρίδες, αλλά και αυτούς που ήλθαν σ’ αυτό τον τόπο ξεριζωμένοι και κυνηγημένοι  για να γλιτώσουν απ’ το λεπίδι των διωκτών τους, ή για να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής.
Εμείς, ως εκπαιδευτικοί, που δίνουμε καθημερινή μάχη για να μεγαλώσουν οι μαθητές μας σε έναν κόσμο ειρηνικό και αλληλέγγυο, καταδικάζουμε τη ρατσιστική βία σε όλες της τις εκφάνσεις. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως τέτοια περιστατικά  θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι, αφού δεν θα αφήσουμε να φωλιάσει η μισαλλοδοξία ούτε στα σχολεία μας ούτε πουθενά.
Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τις  ξενοφοβικές λογικές που στηρίζει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, που βάζει  εμπόδια ακόμη και στην υποδοχή προσφυγόπουλων μαθητών στα σχολεία.
Είναι, λοιπόν, χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης και όλης της κοινωνίας να υπερασπιστεί το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο της ξενοφοβίας που εκμεταλλεύεται στο έπακρο ο εθνικισμός και ο φασισμός.  
Τα ΔΣ των Εκπαιδευτικών Σωματείων