Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Ακίφ

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 9/8/2023

 

 

Ζητάμε την απονομή πολιτικού ασύλου στον Χαφίζ Ακίφ Καν.

Ο Ακίφ αφότου ήρθε στην Ελλάδα είναι ενεργός κοινωνικά και πολιτικά και παλεύει συμμετέχοντας σε μια σειρά συλλογικότητες και πρωτοβουλίες. Αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα των προσφύγων μέσα από την πρωτοβουλία Anticapitalist Migrants Greece, με άλλους αγωνιστές από το Πακιστάν και με συμβολή στις δράσεις του ΣΥΠΡΟΜΕ - Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων. Ως μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και συγκεκριμένα της Τοπικής Επιτροπής Γκύζη-Αμπελοκήπων, αγωνίζεται για τα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών. 

Ο Ακίφ ήρθε στην Ελλάδα καταδιωκόμενος από τις αστυνομικές αρχές του Πακιστάν και από θρησκευτικές οργανώσεις, ενώ η Πακιστανική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (FIA) τον καταδιώκει για την πολιτική του δράση εκεί, όπου είναι ενεργός στον πολιτικό αγώνα ανεξαρτησίας του Κασμίρ. Είναι μέλος και υπήρξε περιφερειακός γραμματέας του JKNSF (Jammu Kashmir National Students Federation) από το 2015 μέχρι το 2018, του αριστερού μετώπου για την ανεξαρτησία του Κασμίρ.  

Ζητάμε να αναγνωριστεί δικαιούχος διεθνούς προστασίας, ειδάλλως θα έχει ως μόνο δρόμο την επιστροφή στο Πακιστάν, όπου η ζωή του κινδυνεύει, καθώς εκκρεμεί για το πρόσωπό του ένταλμα σύλληψης με ποινή τη θανατική ποινή και ισόβια.

Να μην γίνει ο Ακίφ ένα ακόμα θύμα του αμείλικτου προσώπου της Ευρώπης-Φρούριο, της αντιπροσφυγικής πολιτικής του ελληνικού κράτους, σε συνεργασία με την Ε.Ε. και τη FRONTEX.

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον Ακίφ και ζητάμε να του δοθεί πολιτικό άσυλο στην καινούρια προσφυγή που έχει κάνει.

 

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας