Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΜΕ_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

   Ο.Λ.Μ.Ε.                    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail:olme@otenet.gr                                                            Αθήνα, 15/9/2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το χτύπημα στους μετανάστες αλιεργάτες στο Πέραμα, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τη δολοφονία του Σαχζάτ Λούκμαν, τις επιθέσεις σε πολιτικούς χώρους, πολιτικούς εκπροσώπους, ομοφυλόφιλους/ες, τις επιθέσεις σε καλλιτέχνες, θέατρα, μαθητές και σε μετανάστες/τριες, οι φασίστες συνεχίζουν τη δράση τους.
Φέροντας φιλολαϊκό αντιμνημονιακό μανδύα, εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση, τη φτώχεια, δαιμονοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες, προσπαθώντας να στρέψουν για όλα τα κοινωνικά δεινά  το μένος εναντίον τους, επιδιώκοντας τον εξοστρακισμό τους ως μοναδική λύση για τη διογκούμενη ανεργία, βάζοντας υπό την προστασία τους εργοδότες και κεφάλαιο.
Στην κατεύθυνση αυτή  η κυβέρνηση με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας δημιουργεί στρατόπεδα «φιλοξενίας», ενώ ταυτόχρονα, η ΕΕ με την πολιτική των κλειστών συνόρων, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την ανηλεή λιτότητα, τον εργασιακό μεσαίωνα και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δίνουν το έναυσμα για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη των ακροδεξιών πολιτικών κινήσεων, σχημάτων και κομμάτων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η πάλη ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις, τον φασισμό είναι πρωταρχικό μας μέλημα και αφορά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Αφορά στον αγώνα της υπεράσπισης και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των όλων, των ίσων, των διαφορετικών.

·         Ο Σεπτέμβρης να γίνει ημέρα αντιφασιστικών εκπαιδευτικών δράσεων και συζητήσεων σε κάθε σχολείο της χώρας.

·         Το Σάββατο, 17 Σεπτέμβρη, συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, στις 18.00 στην οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη).

·         Τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στις 8.30 π.μ.

(Για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων στο Δημόσιο στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας για τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 11:00 π.μ.)