Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Καταγγελία για τη σύλληψη και δίωξη των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης




     Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                  21/3/2018
     ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
     (Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

Καταγγελία για τη σύλληψη και δίωξη των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
       To Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ καταδικάζει τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους που έγινε την Παρασκευή 16 Μάρτη και την αναζήτηση των υπόλοιπων μελών του ΔΣ.
    Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα). Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη, αφού πρώτα είχε μηνύσει και την απολυμένη έγκυο και δυο συναδέλφους της που εξέφρασαν την αυτονόητη συμπαράσταση τους. Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι μηνύσεις και να δικαιωθεί η απολυμένη έγκυος εργαζόμενη.
      Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια αποτελεί συνέχιση και κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είναι μια ενέργεια που έρχεται ως συνέχεια της ποινικοποίησης και της καταστολής των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς, του χτυπήματος από τα ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία, των συλλήψεων εργαζομένων σε χώρους δουλείας που παλεύουν και υπερασπίζονται εργατικά δικαιώματα.
   Μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης.
       Κανένας εκπαιδευτικός δε μπορεί να μένει αδιάφορος ιδιαίτερα όταν χτυπιέται το δικαίωμα στη μητρότητα. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα στο κλάδο μας όπου αναπληρώτρια εκπαιδευτικός εξαναγκάστηκε από την ανάλγητη και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιλέξει το παιδί της ή την εργασία της, μιας και δεν δικαιούται επιπλέον άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης.
      Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!
   Η προσπάθεια εκφοβισμού, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δε θα περάσει.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να παυθεί κάθε κατηγορία εναντίον των συναδέλφων του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Το Δ.Σ

                                

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!


Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ             21/3/2018
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Δυτ. Αττικής απευθύνει κάλεσμα στις Δημοτικές Αρχές της περιοχής μας, που έχουν την ευθύνη στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ. Είναι αδιανόητο μια μέρα μνήμηςτου ξεσηκωμού του λαού μας απέναντι στον Τούρκο και στον ντόπιο δυνάστη, μια μέρα σύμβολο των αγώνων του λαού μας ενάντια στην καταπίεση, μια μέρα ελπίδας πως ο λαός μπορεί να χτίσει την κοινωνία που ονειρεύεται,μια μέραπου πρέπεινα αποτελεί παράδειγμα για το σήμερα και το αύριο, να καταθέτουν στεφάνι χέρια με τη γερμανική σβάστικα στον ώμο!

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, που ευθύνεται για πολλά εγκλήματα και αυτή την περίοδο δικάζεται γι’ αυτά, που σκότωσε ένα παλικάρι, που χτυπά αγωνιστές εργάτες και αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται σε άθλιες συνθήκες, που χύνει το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού σε νεανικές ψυχές, δεν μπορεί να αμαυρώνει αυτή τη μέρα αγώνα του λαού μας.

Θεωρούνται από κάποιους δημάρχους αυτοί, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, οι θαυμαστές του Χίτλερ και των κρεματορίων του Άουσβιτς «νόμιμο κόμμα που έχει ίσα δικαιώματα στο πλαίσιο της δημοκρατίας»;

Δεν πρέπει να τους νομιμοποιήσει στη συνείδησή του ο λαός και προπαντός οι συνάδελφοι Καθηγητές, που διδάσκουν στα παιδιά μας τι πάει να πει αληθινός πατριωτισμός, σεβασμός στον άλλον, αξιοπρέπεια και αγώνας για καλύτερες μέρες.

Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές να συναισθανθούν το μέγεθος της ευθύνης που έχουν,καθώς και τους συναδέλφους Καθηγητές, να μην σταθούν απαθείς μπροστά σε τέτοια φαινόμενα που εκδηλώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών μας.
 Καλούμε:
·         Τις δημοτικές αρχές να δεσμευτούν πως δε θα γίνει καμία κατάθεση στεφάνου από την ΧΑ.



ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ 

ΟΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

Το Δ.Σ

ΤΩΡΑ:ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ21/3/2018
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

                                                                                                      Ελευσίνα.21-3-2018

ΤΩΡΑ:ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
                       ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
                  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 22/3/2018 ΣΤΗ 1.30Μ.Μ.

Συναδέλφισσες/οι,
το Δ.Σ της ΕΛΜΕ κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση 12-2μ.μ
και 2-4μ.μ για την συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
στο κέντρο της Αθήνας.
Στο αίτημα των μαζικών μόνιμων διορισμών
συμπυκνώνονται και ενυπάρχουν όλα τα ζωτικά αιτήματα του κλάδου μας, των μαθητών μας και των οικογενειών τους.

Γι’ αυτό – όλοι μαζί -ας το βροντοφωνάξουμε!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

Το Δ.Σ ΤΗΣ Α'ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ