Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!


Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ             21/3/2018
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Δυτ. Αττικής απευθύνει κάλεσμα στις Δημοτικές Αρχές της περιοχής μας, που έχουν την ευθύνη στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ. Είναι αδιανόητο μια μέρα μνήμηςτου ξεσηκωμού του λαού μας απέναντι στον Τούρκο και στον ντόπιο δυνάστη, μια μέρα σύμβολο των αγώνων του λαού μας ενάντια στην καταπίεση, μια μέρα ελπίδας πως ο λαός μπορεί να χτίσει την κοινωνία που ονειρεύεται,μια μέραπου πρέπεινα αποτελεί παράδειγμα για το σήμερα και το αύριο, να καταθέτουν στεφάνι χέρια με τη γερμανική σβάστικα στον ώμο!

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, που ευθύνεται για πολλά εγκλήματα και αυτή την περίοδο δικάζεται γι’ αυτά, που σκότωσε ένα παλικάρι, που χτυπά αγωνιστές εργάτες και αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται σε άθλιες συνθήκες, που χύνει το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού σε νεανικές ψυχές, δεν μπορεί να αμαυρώνει αυτή τη μέρα αγώνα του λαού μας.

Θεωρούνται από κάποιους δημάρχους αυτοί, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, οι θαυμαστές του Χίτλερ και των κρεματορίων του Άουσβιτς «νόμιμο κόμμα που έχει ίσα δικαιώματα στο πλαίσιο της δημοκρατίας»;

Δεν πρέπει να τους νομιμοποιήσει στη συνείδησή του ο λαός και προπαντός οι συνάδελφοι Καθηγητές, που διδάσκουν στα παιδιά μας τι πάει να πει αληθινός πατριωτισμός, σεβασμός στον άλλον, αξιοπρέπεια και αγώνας για καλύτερες μέρες.

Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές να συναισθανθούν το μέγεθος της ευθύνης που έχουν,καθώς και τους συναδέλφους Καθηγητές, να μην σταθούν απαθείς μπροστά σε τέτοια φαινόμενα που εκδηλώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών μας.
 Καλούμε:
·         Τις δημοτικές αρχές να δεσμευτούν πως δε θα γίνει καμία κατάθεση στεφάνου από την ΧΑ.



ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ 

ΟΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου