Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Ψήφισμα για δίκη αγωνιστών στα Σεπόλια

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 9/11/2023

 

Ψήφισμα για δίκη αγωνιστών στα Σεπόλια

Τη Δευτέρα 13/11/2023 καλούνται να δικαστούν από την αρχή, οι Ορέστης Καττής, Λυδία Καττή, Νικόλας Καβακλής και ο Μάκης Λιβάνης. Είχαν συλληφθεί στις 17/11/2020, στα Σεπόλια, την εποχή που η κυβέρνηση απαγόρευσε την πορεία του Πολυτεχνείου με δικαιολογία τον covid 19. Οι τρεις νεολαίοι τότε φοιτητές και σήμερα εργαζόμενοι, και ο τέταρτος εργαζόμενος, κατηγορήθηκαν για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβίαση μέτρων COVID-19, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής. Οι κατηγορίες είναι ψευδείς και κατασκευασμένες από την αστυνομία.

Στις 17/11/2020, χιλιάδες διαδηλωτών, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, νεολαία και εργαζόμενοι διέλυσαν μαχητικά τη σιωπή που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας. Η κυβέρνηση, με πάνω από 5.000 αστυνομικούς, με δακρυγόνα, αύρες νερού, συλλήψεις, τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς, έκανε την πόλη μια εκρηκτική εστία βίας.

Η αστυνομική βαρβαρότητα οργίασε και στη γειτονιά των Σεπολίων. Ενώ πορεία αγωνιστών/στριών, σωματείων και συλλόγων ολοκληρώθηκε στο σταθμό, ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα από τα στενά κάνοντας κύκλους γύρω από τους διαδηλωτές, προπηλάκισαν και συνέλαβαν βίαια χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος, μέσα στην πιλοτή της πολυκατοικίας του τον Ορέστη Καττή και στη συνέχεια ξυλοκόπησαν τη μητέρα του και όταν γείτονες και διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν, συνέλαβαν την αδερφή του, Λυδία Καττή, η οποία κτυπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς, που την έσερναν από τα μαλλιά βρίζοντάς τη μέσα στο αστυνομικό τμήμα, καθώς και τους αγωνιστές Καβακλή Νικόλα και Μάκη Λιβάνη που ήταν στους συγκεντρωμένους. Στη διάρκεια των συλλήψεων, ο πατέρας του πρώτου συλληφθέντος εμφάνισε συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου και ο αστυνομικός δεν επέτρεψε στο ασθενοφόρο που έφτασε να τον παραλάβει, για τουλάχιστον δέκα λεπτά.

Η δίκη ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 και μετά από μήνες δικάσιμων, τον Μάιο του 2022, λίγο πριν τη τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου που θα εξέδιδε την απόφαση, με μια πρωτοφανή απόφαση στα δικαστικά πράγματα, παύτηκε από το δικαστικό σώμα η πρόεδρος της δίκης! Εξαιτίας της παύσης της προέδρου από το δικαστικό σώμα αναβλήθηκε η δίκη και συνέβη το πρωτοφανές, να ξεκινήσει από την αρχή λες και δεν έγινε τίποτα ως τότε!

Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν τυχαίαΤο κατηγορητήριο είχε ήδη καταρρεύσει από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, από τις αντιφάσεις των αστυνομικών, που ήταν μάρτυρες κατηγορίας και από το οπτικοακουστικό υλικό και αναμενόταν η αθωωτική απόφαση των κατηγορούμενων, οι οποίοι είναι μέλη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αποκάλυψαν ότι η σκευωρία των διώξεων, μεθοδεύτηκε προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για τις αναίτιες συλλήψεις, τους προπηλακισμούς, τους τραυματισμούς, τις ύβρεις και την οδήγηση του Δημήτρη Καττή στο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο.

Τρία χρόνια μετά, στις 13.11.2023 η δίκη ξεκινά από την αρχή!

Κι αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της! Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Θα είμαστε πάντα σε κάθε μάχη, στον αγώνα «για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι».

Απαιτούμε την απόσυρση κάθε κατηγορίας σε βάρος όλων των συλληφθέντων/είσων, την πλήρη αθώωσή τους και την παύση κάθε δίωξης.

 Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας