Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ - ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΠΡΟΣ
                                                                 Γεν. Γραμματέα Μεταφορών
ΘΕΜΑ: Αναβάθμιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης του Θριασίου Πεδίου και της Μεγαρίδας
Σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία, καθώς και στους εργαζόμενους, ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ προκαλεί η ανεπαρκής συγκοινωνιακή σύνδεση της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου και της Μεγαρίδας με το κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα δρομολόγια του Προαστιακού στους σταθμούς του Ασπροπύργου, της Μαγούλας, της Ν. Περάμου και των Μεγάρων είναι αραιά (ανα μία ώρα) και δεν υπάρχει ανταπόκριση με τα δρομολόγια των λεωφορείων.
Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στους σταθμούς της Ν. Περάμου και των Μεγάρων, που δεν περιλαμβάνονται στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής, καθώς και στον σταθμό του Ασπροπύργου που οι ανταποκρίσεις των αστικών λεωφορείων είναι ανεπαρκέστατες. Στον σταθμό της Μαγούλας οι ανταποκρίσεις των αστικών λεωφορείων εκτός από λιγοστές είναι και ασύμβατες. Το αποτέλεσμα είναι η καθημερινή ταλαιπωρία των επιβατών, που συχνά αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ΤΑΞΙ.
Μεγάλη είναι και η οικονομική επιβάρυνση λόγω του ακριβού εισιτηρίου, ιδιαίτερα από Κόρινθο – Μέγαρα – N. Πέραμο έως Μαγούλα και αντίστροφα - σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί μεγάλες μειώσεις σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις.
Εξακολουθεί να μην υπάρχει αστική λεωφορειακή σύνδεση με Μέγαρα, Ν. Πέραμο ενώ ανεπαρκής ή ανύπαρκτη είναι η σύνδεση με το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, μεγάλους εργασιακούς χώρους της περιοχής του Θριασίου Πεδίου και τη δομή φιλοξενίας προσφύγων.
Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, προστέθηκε η πρόσφατη κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Γ16. Σε συνδυασμό με τις παλαιότερες καταργήσεις των λεωφορειακών γραμμών Α16 και Β16 ουσιαστικά αποκόβεται το Θριάσιο Πεδίο από την απευθείας σύνδεση με λεωφορείο προς το κέντρο της Αθήνας και τις άλλες περιοχές.
Γνωρίζουμε ότι για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση ευθύνεται η πολιτική υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και η λειτουργία των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Οι πολιτικές αυτές εντάσσονται στο σχεδιασμό για παράδοση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στους επιχειρηματικούς ομίλους, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣΕΒ.
Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε:
► να πυκνώσουν τα δρομολόγια του Προαστιακού σε Ασπρόπυργο, Μαγούλα, Ν. Πέραμο και Μέγαρα, με προτεραιότητα στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων και να υπάρχει ανταπόκριση με τα δρομολόγια των λεωφορείων. Οι σταθμοί σε Ν. Πέραμο και Μέγαρα να ενταχθούν στο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Αττικής.
► να δοθεί έκπτωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους εργαζόμενους της περιοχής, για το δρομολόγιο από και προς το χώρο εργασίας τους. Προτείνουμε την μετατροπή του εισιτηρίου σε αστικό μέχρι τα Μέγαρα.
► να επαναλειτουργήσει η λεωφορειακή γραμμή Γ16 καθώς και λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει Μάνδρα και Ελευσίνα, με διέλευση από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, με το κέντρο της Αθήνας, διαμέσου της οδού Καβάλας.
► να επεκταθεί η αστική λεωφορειακή σύνδεση σε Μέγαρα – Ν. Πέραμο και η λεωφορειακή γραμμή 876 μέχρι την Μάνδρα, με διέλευση από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο και συχνότερα δρομολόγια.
► να εξασφαλιστεί η συγκοινωνιακή σύνδεση του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας, των μεγάλων εργασιακών χώρων της περιοχής και της δομής για πρόσφυγες.
► να ανανεωθεί ο στόλος των λεωφορείων και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
► να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου για εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Σωματείο Εργαζομένων Nοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ ● Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ● Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Περιχώρων ● Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης» ● Σύλλογος   Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας ● Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής ● Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου