Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ 144ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΚΜΑΘΘΗΝΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  08/11/2019



ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ 144ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Για να ξεκινήσει το κυριακάτικο σχολείο για τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας «η Ενότητα» για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας
Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων στις 31 Οκτωβρίου 2019, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, προχώρησε σε μια πρωτοφανή ρατσιστική απόφαση, απορρίπτοντας το αίτημα για τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας στο 144ο ΔΣ Αθήνας.
Να σημειώσουμε ότι η παραχώρηση του χώρου είχε εγκριθεί ομόφωνα από τη σχολική επιτροπή της Α’ βάθμιας και ήταν στην αρχική εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο αλλά αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.
Η απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής ανοίγει το πεδίο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές ενέργειες, όπως αυτές της Χρυσής Αυγής προ διετίας όταν είχε προσπαθήσει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο. Οι τότε προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό από την αντιφασιστική κι αντιρατσιστική δράση του εργατικού κι εκπαιδευτικού κινήματος, καθώς και όλων των συλλογικοτήτων γειτονιάς, συντονισμών και πρωτοβουλιών.
Στα δύο χρόνια λειτουργίας του σχολείου, γονείς και μαθητές στη γειτονιά των Σεπολίων βγήκαν πιο πλούσιοι από την επικοινωνία και την υποδοχή των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας που παρακολουθούσαν κάθε Κυριακή τα μαθήματα.
 Καταγγέλλουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής και απαιτούμε να αποφασίσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο να παραχωρηθεί ο χώρος ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα.
Δηλώνουμε ότι τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για να συμβάλλουν στην μόρφωση και την εκπαίδευσή όλων των παιδιών. Θεωρούμε όλα τα παιδιά, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα. Και είναι αναφαίρετο το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και στην εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου