Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

                            
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   


Ελευσίνα 12/11/2019


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ
Δεν είναι λίγες οι φορές που στις ημέρες της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διάφορες δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού και αναταραχής με στόχο να προβοκάρουν και να αμαυρώσουν τα μεγάλα γεγονότα του ξεσηκωμού του Νοέμβρη 1973 που αποτέλεσαν την θρυαλλίδα για την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών.
Φέτος η κυβέρνηση  αποφάσισε να παίξει επισήμως αυτόν τον ρόλο .
Επενδύοντας στη νομοθέτηση της κατάργησης του ασύλου και σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να την επιβάλλει στην πράξη, δεν δίστασε να δείξει τη δύναμη και τη διάθεση καταστολής κάθε υγιούς και αγωνιστικού κυττάρου της κοινωνίας και  πρώτα του φοιτητικού κινήματος
Τα όσα διαδραματίστηκαν στην ΑΣΟΕΕ δείχνουν το προφανές.
Η Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ αποφάσισε να κλίσει το πανεπιστήμιο από τις 11/11/2019 έως τις 17/11/2019, ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, χωρίς σαφή αιτιολογία. Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας  στο κτήριο του πανεπιστημίου με τη σύμφωνη γνώμη της Πρυτανείας .
Το πρωί της Δευτέρας 11/11/2019, 150 περίπου φοιτητές σπάζοντας το lock out  της Πρυτανείας συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ  για να πραγματοποιήσουν Γ.Σ.
 Ήταν μια πρώτη αντίδραση στην απαράδεκτη απόφαση της Πρυτανείας, να κλείσει τη σχολή ενόψει της γιορτής του Πολυτεχνείου. Οι φοιτητές δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλαν στο χώρο κάνοντας εκτεταμένη ρίψη χημικών και χρήση βίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί φοιτητές, ένας απ΄ αυτούς να οδηγηθεί στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος και να γίνουν προσαγωγές.
Στη συνέχεια οι φοιτητές αποκλείστηκαν για πάνω από δύο ώρες, με τα ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί μπροστά τους και μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου και έχοντας  αποκλείσει και τους γύρω δρόμους σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τις εκατοντάδες αλληλέγγυου κόσμου  που συνέρρεαν για συμπαράσταση από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση.
Μετά από διαπραγματεύσεις και κάτω από την πίεση του συγκεντρωμένου κόσμου δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από την πύλη ώστε οι φοιτητές να βγουν με ασφάλεια από το χώρο και να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Πολυτεχνείο.
Καταγγέλλουμε  την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την επιχείρηση καταστολής με καταπάτηση του Ασύλου  ενάντια στους φοιτητές με τραυματίες και προσαγωγές.
Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει νέο γύρο επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Επειδή έχει πλήρη επίγνωση του χαρακτήρα και του βάθους της επίθεσης, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα απόλυτης τρομοκρατίας και να τσακίσει κάθε εστία αντίστασης στη γέννησή της.
Πριν λίγες μέρες χτυπήθηκε η μαθητική πορεία, τη Δευτέρα κηρύχτηκε λόκ-άουτ και μπήκε η αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ.
Λίγες μέρες πριν τις εκδηλώσεις και τη μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής επιλέγουν την ένταση και την τρομοκράτηση του λαού.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!
Η Τρομοκρατία δε θα περάσει!
Ο αγώνας και τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία είναι τόσο επίκαιρα και σήμερα που βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας.
Η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα λυγίσουν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας! Το Άσυλο αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση του λαού και της νεολαίας και η κατάργησή του  το έναυσμα για την ένταση της αντιδημοκρατικής επίθεσης ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα.
Ολοι στις εκδηλώσεις και τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία!
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου