Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 2/11/2019

                       
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   


Ελευσίνα  11/11/2019


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 2/11/2019
Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ-Δυτικής Αττικής  καταδικάζει τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης προέδρων των ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/11/2019 ,που αρνήθηκαν ακόμα και να  θέσουν σε ψηφοφορία την πρόταση- απόφαση 43 ΕΛΜΕ της χώρας για κήρυξη απεργίας- αποχής από κάθε αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών με αστήρικτες  ερμηνείες, και χωρίς αιδώ κήρυξαν τη λήξη των εργασιών της Γ.Σ. με την αποχώρησή τους !
Επικαλέστηκαν την πρόταση του προέδρου της ΔΑΚΕ Νίκου Παπαχρήστου, ότι η πρόταση  για κήρυξη απεργίας- αποχής από κάθε αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών είναι αντικαταστατική και δεν μπορεί να μπει σε ψηφοφορία, επικαλούμενος την απόφαση του 8ου συνεδρίου του κλάδου που πραγματοποιήθηκε το 1997 σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες !!!!!!!
Η πρόταση του προέδρου της ΔΑΚΕ  και η υιοθέτησή της απ’ την πλειοψηφία του Προεδρείου  παρακάμπτει  συνειδητά αποφάσεις ενάντια στην αξιολόγηση  των σχολείων και των εκπαιδευτικών  των 15ου και 16ου συνεδρίων του κλάδου που πραγματοποιήθηκαν το 2011 και 2013 αντίστοιχα, αλλά και αποφάσεων του Δ.Σ .της ΟΛΜΕ και των Γ.Σ. προέδρων του 2014.
Να θυμίσουμε πως σε αντίστοιχη ΓΣ προέδρων στις 28/4/2018 ανάλογη πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και συγκέντρωσε πλειοψηφία του  55% των ΕΛΜΕ και του 60% των ψήφων τους. Και τότε το προεδρείο και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ  αρνήθηκε ότι η ετυμηγορία της ΓΣ των προέδρων αποτελεί θέση του κλάδου, εντελώς προσχηματικά  και αντιδημοκρατικά με το αιτιολογικό ότι η πρόταση δεν καλύπτει  τα 2/3 των ψήφων των ΕΛΜΕ που απαιτούνται για την κήρυξη ….  απεργίας!!!!
Πραγματικά ανεξάντλητοι και ευρηματικοί είναι οι τακτικισμοί και  τα τεχνάσματα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. προκειμένου πάση θυσία να εμποδίσουν την αντίσταση του κλάδου στην αξιολόγηση.
Η προκλητική αυτή συμπεριφορά της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ συνεισφέρει τα τελευταία χρόνια τα μέγιστα στην προσπάθεια των κυβερνήσεων, τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής, να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ για την εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών που θα αποτελέσει τον βασικό εργαλείο για την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την αυτόνομη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Η εφαρμογή της αξιολόγησης αποτελεί την αρχή της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου.
Στην ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 2/11/2019 καταψηφίστηκε η εισήγηση της ΟΛΜΕ όπου ανοιχτά πρότεινε την εφαρμογή της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας μέσω της «αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου».
Γι’ αυτό το λόγο η πλειοψηφία του Προεδρείου  και φοβούμενη το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφού οι 43 ΕΛΜΕ με απόφαση κατά της αξιολόγησης με απεργία-αποχή απ’ τη διαδικασία αποτελούν πλειοψηφία, αποφάσισε να αποχωρήσει απ’ τη ΓΣ των προέδρων χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση των ΕΛΜΕ.
Είχε προηγηθεί ή άρνηση της πλειοψηφίας, να αποδεχθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για στάση εργασίας που θα συνόδευε την απόφαση κάλεσμα για συγκέντρωση στην απολογία του φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου  με την απαράδεκτη δικαιολογία, ότι έπρεπε να εγκριθεί από τα 2/3, αφού είναι μορφή απεργίας, όταν στάση εργασίας μπορεί να αποφασίσει τόσο το ΔΣ της ΟΛΜΕ, όσο και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ!!!!!
Καταδικάζουμε αυτές τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές  ενέργειες της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.
Δηλώνουμε ότι οι αποφάσεις των 43 ΕΛΜΕ δίνουν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση για να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου