Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠ' ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ελευσίνα 31/05/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ
Προς τους γονείς και μαθητές του Δήμου Μεγαρέων
Κοινοποίηση : Δήμαρχος Μεγαρέων
     Ως δημόσιοι λειτουργοί στον χώρο της εκπαίδευσης, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι κατά τον εορτασμό της επανάστασης του 1821, στην κατάθεση στεφάνου συμμετείχε η φασιστική εγκληματική οργάνωση  «Χρυσή Αυγή».
     Η απάντηση – δικαιολογία που δόθηκε στις ενστάσεις μας, ήταν ότι η ενέργεια της «Χρυσής Αυγής» έγινε απροειδοποίητα και ότι η Δημοτική αρχή θεώρησε ότι δεν έπρεπε να συγκρουστεί με τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης.
Το γεγονός αυτό καθ’ αυτό αλλά και η δικαιολογία που το συνοδεύει είναι καταδικαστέα. Όμως, η απάντηση του Δημάρχου στον σύλλογο εκπαιδευτικών Α/θμιας  εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής είναι αποκαλυπτική:
Η δημοτική αρχή όχι μόνο εγνώριζε αλλά και συναινεί στην κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μεγαρέων

«Κύριοι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με το άρθρο 51, παρ. 3 του Συντάγματος, οι βουλευτές του εν λόγω κόμματος έχουν εκλεγεί απευθείας από το εκλογικό σώμα με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία. Και δεν γνωρίζουμε ποιος ή ποιοι μπορούν να αναιρέσουν την βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις εκλογές.»
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι κατηγορούμενο από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση. Ταυτόχρονα η δράση του, τόσο στην περιοχή όσο και ευρύτερα στην επικράτεια, επιβεβαιώνει τον φασιστικό αντιλαϊκό χαρακτήρα του. Το τεκμήριο αθωότητας, ακρογωνιαίος λίθος στην λειτουργία της δικαιοσύνης, δεν μπορεί  να είναι το πρόσχημα μιας τακτικής ίσων αποστάσεων, μιας στάσης απλού διεκπεραιωτή εκ μέρους ενός Δημάρχου.
     Θεωρούμε ότι, ένας δημοτικός άρχων, σεβόμενος το πρώτο συνθετικό της λέξης αυτοδιοίκηση, πρέπει να έχει άποψη. Ευελπιστούμε ότι η άποψη του Δημάρχου Μεγαρέων δεν είναι αυτή που διαφαίνεται στην επιστολή του.
     Επειδή, ως εκπαιδευτικοί,   διδάσκουμε στους μαθητές μας την ιστορία ως μέσο για να στοχάζονται και να δρουν βάσει αξιακών συστημάτων, αναρωτιόμαστε για το εξής:
Σχολιάζοντας ο Δήμαρχος τα γεγονότα στην Γερμανία μετά την επικράτηση του ναζιστικού κόμματος θα χαρακτήριζε λανθασμένη την στάση των πολιτικών που αντιπαρατέθηκαν σφοδρά στον καγκελάριο Χίτλερ; Ορθώς έπραξαν οι πολιτικοί που με το επιχείρημα του «μα είναι εκλεγμένος από τον Γερμανικό λαό» δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εκείνων των πολιτικών που καλούσαν σε «μαζική πολιτική πάλη για να ρίξουμε τον Χίτλερ από την εξουσία»;

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.


Βασιλείου Γιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου