Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΥΣΕΦΕ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  15/6/2016

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφο του ζητάει απ’ τους υπευθύνους των Εργαστηρίων Φυσικών επιστημών να συντάξουν εκτός απ’ τον πίνακα με τις εργαστηριακές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο και «Έκθεση Εργαστηριακών Δραστηριοτήτων» που στο τέλος καταλήγει σε ατομική αξιολόγηση του Υπευθύνου και των Εκπαιδευτικών των Φυσικών Επιστημών απ’ τον Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας.
Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας, που ενώ:
1)      Έχει μειώσει κατά 70% τις λειτουργικές δαπάνες για τα σχολεία με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα για υποστήριξη σε Εξοπλισμό και Αναλώσιμα των Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών
2)      Καταργεί τις τρείς (3) Διδακτικές ώρες που είχε στη διάθεσή του ο Υπεύθυνος Εργαστηρίου για την προετοιμασία των εργαστηριακών ασκήσεων, την οργάνωση και συντήρηση του Εργαστηρίου, που εκ των πραγμάτων ήταν σταγόνα στον ωκεανό.
3)      Επί της ουσίας θεωρεί περιττή και ακριβή πολυτέλεια την Εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών και την ύπαρξη Εργαστηρίων στα σχολεία.
Την ίδια στιγμή ζητάει και τα ρέστα απ’ τους εκπαιδευτικούς αξιολογώντας τους για το αν φροντίζουν για την εκπαίδευση που το ίδιο το Υπουργείο καταργεί.  

·         Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το έγγραφο
·         Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να μην υπογράψουν και να μην αποστείλουν το έντυπο με την Έκθεση Εργαστηριακών Δραστηριοτήτων.
·         Καλούμε τους υπευθύνους των Εργαστηρίων, αλλά και τους άλλους εκπαιδευτικούς Φυσικών Επιστημών, να μην συντάξουν και υπογράψουν την Έκθεση Εργαστηριακών Δραστηριοτήτων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου