Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

                           
Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490
http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

Ελευσίνα 09/03/2016

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση φτάνουν στη χώρα μας ως ενδιάμεσο σταθμό στο μακρύ ταξίδι τους, αναζητώντας ένα άλλο τόπο για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και την καταστροφή. Αφού γλύτωσαν από το θάνατο στις χώρες προέλευσης και τον πνιγμό στη διαδρομή, βρίσκονται πάλι αντιμέτωποι με νέους κινδύνους και ταλαιπωρίες.
Αυτά τα κύματα προσφύγων θα πυκνώνουν, όσο δεν τερματίζονται οι πόλεμοι, οι βομβαρδισμοί και οι επεμβάσεις που οργανώνουν οι ιμπεριαλιστές προκειμένου να ελέγξουν τις ζώνες επιρροής, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής μας και να ξεπεράσουν την κρίση του καπιταλισμού. ΗΠΑ, NATO και ΕΕ ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, τον εξοπλισμό του "Ισλαμικού Κράτους", για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για την αύξηση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών. Για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα σχέδια τους βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων, διαλύουν χώρες, χρηματοδοτούν και εκπαιδεύουν φανατικούς για στρατιωτικές αποστολές.
Η εμπόλεμη κατάσταση σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Σομαλία, Ερυθραία, Υεμένη κ.α., θα πολλαπλασιάσει τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που δεν διαχωρίζονται πια, αφού όλες οι χώρες καταστρέφονται από την ιμπεριαλιστική πολιτική.
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και των τουρκοσυριακών συνόρων είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς εμπλέκει το λαό και τη χώρα ακόμα βαθύτερα στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στην Ανατολική Μεσόγειο. Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιχειρεί να εμφανίσει το ΝΑΤΟ ως «φύλακα-άγγελο», τη στιγμή που το ίδιο στηρίζει ανοιχτά τις προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της χώρας μας, την αμφισβήτηση ελληνικών νησιών και νησίδων, ως "γκρίζες ζώνες" από τη μεριά της ΤουρκίαςΗ κυβέρνηση καλεί την ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία, δηλαδή τα καπιταλιστικά κέντρα που προκαλούν το προσφυγικό πρόβλημα, με την ιμπεριαλιστική τους επέμβαση στη Μέση Ανατολή, να το «λύσουν», με στρατιωτικές δυνάμεις! 
Το ενδιαφέρον της ΕΕ για τους πρόσφυγες είναι υποκριτικό και τα δάκρυά της κροκοδείλια. Οι αποφάσεις τους εστιάζουν στην επιτήρηση και στον έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων στην κατεύθυνση της επαναπροώθησης των προσφύγων πίσω στην κόλαση του πολέμου που οι ίδιοι συμμετέχουν. Αυτή η πολιτική θα οδηγήσει σε αύξηση των νεκρών προσφύγων στη θάλασσα του Αιγαίου και στα σύνορα των χωρών της ΕΕ, καθώς και στην όξυνση του προβλήματος στέγασης και διαβίωσης τους στις χώρες υποδοχής.
Έχουμε επίγνωση ότι όσες πράξεις αλληλεγγύης και να εκδηλωθούν δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και το μέγεθος των προβλημάτων των προσφύγων. Για αυτό στηρίζουμε και καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική δράση και τον αγώνα ενάντια στις αντιπροσφυγικές πολιτικές της ΕΕ ΠΟΥ δίνουν πάτημα στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Δημιουργούμε κίνημα αλληλεγγύης που θα δώσει χέρι βοηθείας στους πρόσφυγες, στον κοινό αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην εκμετάλλευση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να σταματήσουν όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και αλλού.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ. Αποδέσμευσή της από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
  • Άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας.
  • Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, περίθαλψη και τη μετακίνηση. Να στηριχθούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Εξασφάλιση ΑΜΕΣΗΣ και ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗΣ  μετακίνησης στους τόπους προορισμού τους.
  • Να εξασφαλισθεί αξιοπρεπή υγιεινή διαμονή και διατροφή, μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους.
  • Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.



ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου