Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 11/5/2015
Φτάνει πια! Τα δικαιώματά μας μπροστά, για να ζήσουμε!
Ούτε ένα ευρώ στους δανειστές – ληστές – ιμπεριαλιστές!
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση τη Δευτέρα, 11/5, 6μμ, στα Προπύλαια
 Τα αιτήματα του κινήματος είναι αδιαπραγμάτευτα, χρειάζεται μονομερής επιβολή τους, Ούτε ευρώ στους δανειστές, όχι σε νέο μνημόνιο, διαγραφή χρεών στους φτωχούς και στους ανέργους, διαγραφή του χρέους– ρήξη με την ΕΕ με αποδέσμευση από τους νόμους της, που μας καταστρέφουν και μας δολοφονούν. Δημόσια κοινωνικά αγαθά.
Ενάντια στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα ΕΕ και ΔΝΤ! Στην πολιτική του «έντιμου συμβιβασμού» που οδηγεί σε υποταγή και νέα αντιλαϊκή επέλαση! Στην πολιτική που καταληστεύει για άλλη μια φορά τα ταμεία και τα χρήματα των εργαζομένων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου!

Οι εργαζόμενοι-ο λαός δεν χρωστούν τίποτα και σε κανέναν!  
 Στις 11 Μάη πραγματοποιείται το  Γιούρογκρουπ, στις 12 Μάη η κυβέρνηση θα δώσει άλλα 698 εκατ στο ΔΝΤ. Συνολικά 29 δις μέχρι το τέλος του 2015. 
Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για το χρέος μόνο το 2000 - 2014, 640,5 δισ. ευρώ!
 Μέχρι τώρα από το πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο τα συνολικά δάνεια που έχουν εκταμιευτεί ανέρχονται σε 225 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες έχουν λάβει πάνω από 250 δισ. ευρώ. Έξι χρόνια μετά , το χρέος είναι στο... 175% του ΑΕΠ, πάνω από 320 δις (από 129% του ΑΕΠ το 200)!!
 
Με τα δάνεια δεν πληρώνουν μισθούς και συντάξεις. Οι κομμένοι μισθοί, οι κομμένες συντάξεις, η δυστυχία και η καταστροφή του ελληνικού λαού πληρώνουν τα δάνεια. Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) σε Υγεία και Παιδεία. Πάνε στους τραπεζίτες, στους κεφαλαιοκράτες για να χρηματοδοτούν τις μπίζνες και τις ανακεφαλαιώσεις τους. Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) στο ανύπαρκτο κράτος Πρόνοιας. Πάνε για να καλύπτονται οι τρύπες από τις φοροαπαλλαγές, τις φοροελαφρύνσεις, τα «πακέτα» ενισχύσεων, τις επιχορηγήσεις προς την ολιγαρχία. Πάνε για το μεγάλο φαγοπότι, που άλλοτε λέγεται Ολυμπιάδα, άλλοτε υποβρύχια που γέρνουν και  μονίμως λέγονται «ΝΑΤΟϊκοί εξοπλισμοί».
 
 Η συνέχιση και από τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της εξυπηρέτησης του χρέους οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση και διαμορφώνει τους όρους για να κινηθεί στη συνολική οικονομική πολιτική, στα χνάρια των προηγούμενων βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.
 Η πολεμική που ασκεί η ΝΔ και το Πασοκ και όλο το πολιτικό και κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές που βύθισαν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, γίνεται ώστε να εφαρμοστεί η πιο σκληρή και αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική των νέων περικοπών σε συντάξεις και μισθούς, σε ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, επαναφορά της αξιολόγησης και των απολύσεων στο δημόσιο, ισοπέδωση των κοινωνικών και πολιτικών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Εξυπηρετούν με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο τα σχέδια των «δανειστών», της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά κυρίως τα δικά τους ταξικά συμφέροντα, σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και το δικό μας χρέος απέναντι στη νέα γενιά. 
Κανένα νέο μνημόνιο-σύμβαση-αντιλαϊκό μέτρο

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, ο Λαός στους δρόμους! Καμία υποταγή, καμία αναμονή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου