Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Ψήφισμα συμπαράστασης στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας

                              
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  26/02/2019Ψήφισμα συμπαράστασης στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Πρόεδρο του της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα, η οποία καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Η ΕΔΕ γίνεται μετά από αναφορά - καταγγελία του Προϊστάμενου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  κ. Δ. Κυριτσόπουλου, “για κακόβουλη (sic) άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής”. Η προϊσταμένη αρχή, δηλαδή, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσει και να φιμώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση και να παρακωλύσει τη συνδικαλιστική δράση της δημοκρατικά εκλεγμένης Προέδρου του σωματείου!
Δεν είναι πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Διευθυντής Εκπαίδευσης επιτίθεται στο σωματείο και στους εκπροσώπους του. Να θυμίσουμε  την επίθεση του συγκεκριμένου ΔΔΕ στους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ όταν το σωματείο αντέδρασε στο «σουλάτσο» των εκπροσώπων του ΟΟΣΑ σε σχολεία της περιοχής του. Την επίθεσή του ΔΔΕ στην πρόεδρο όταν εκείνη ζήτησε τους εκλογικούς καταλόγους των αρχαιρεσιών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Την προσπάθεια παρακώλυσης της ομαλής διαδικασίας των αρχαιρεσιών του ίδιου του σωματείου.
Αυτά τα γεγονότα είναι πάρα πολλά σε μια περιοχή για να χαρακτηριστούν τυχαία. Ο συγκεκριμένος ΔΔΕ επιδιώκει να φιμώσει το σωματείο που στέκεται εμπόδιο στην αυταρχικότητά του και στην υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο χώρο της εκπαίδευσης, που τόσο πολύ προθυμοποιείται να εφαρμόσει εκείνος.
Γι’ αυτό γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το άρθρο 23 του Συντάγματος που αναφέρει ότι “το Kράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών με αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους”.
Όσο και να προσπαθεί η προϊσταμένη αρχή να φιμώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση δεν θα το καταφέρει.
Διενέργειες ΕΔΕ, που εντέχνως θέλουν να φιμώσουν και να αδρανοποιήσουν το σωματείο και να περιορίσουν την αυταρχικότητα και τις παραλείψεις της διοίκησης, που οδηγούν σε διώξεις των νόμιμα εκλεγμένων εκπροσώπων όπως στην περίπτωση της Προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας, μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους και δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνουν στον συνεχή αγώνα μας για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης
Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου