Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής για σεμινάριο 3ου ΠΕΚΕΣ

                             
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   


              23/04/2020


                                                                                                                           Προς το 3ο ΠΕΚΕΣ
                                                                                                            Υπόψη κου Βάλβη Εμμανουήλ
Είναι γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές αλλά και οι οικογένειές τους, βιώνουμε την πανδημία του νέου ιού με πολλές δυσκολίες, άγχος και με ιδιαίτερα προβλήματα ανάλογα με την περίσταση. Στις συνθήκες αυτές είναι σημαντικό να εξασφαλίζεται ένα πλαίσιο που θα παρέχει και ψυχολογικά την αίσθηση μιας σταθερότητας, σημαντικής για να ανταπεξέλθουμε των ιδιαιτεροτήτων της περιόδου.
Με αφορμή τη διοργάνωση σεμιναρίου για τη χρήση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης «WEBEX», που οργανώνεται από το 3ο ΠΕΚΕΣ, την Παρασκευή 24-4-20, το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ζητά την αναβολή της συγκεκριμένης δραστηριότητας, η οποία αφορά και εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, για δύο βασικούς λόγους: Αρχικά η διοργάνωση του σεμιναρίου είναι προγραμματισμένη σε ημέρα που τυπικά ανήκει στην περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Παρόλο που την περίοδο αυτή τα σχολεία είναι κλειστά, η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μέσα στο διάστημα αυτό, προκαλεί την αίσθηση αλλαγών σε σχέση με τις σταθερές λειτουργίας που η εκπαιδευτική κοινότητα έχει συνηθίσει, αλλάζοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο τοποθετούμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Επομένως δε θεωρούμε ορθό να τροποποιούνται τα σαφή και γνωστά σε όλους όρια όπως, περίοδοι αργίας, ωράρια λειτουργίας, εργασιακά και εκπαιδευτικά διαστήματα λειτουργίας, ειδάλλως δημιουργείται ακόμα πιο έντονα ρευστότητα σε σχέση με το ρόλο και τις παραμέτρους εργασίας που αφορούν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παράλληλα, ειδικά για το αυριανό προγραμματισμένο σεμινάριο, συμπίπτει με κινητοποιήσεις  που σήμερα οργανώνονται, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης του Υπουργείου σχετικά με το νομοσχέδιο για την Παιδεία, που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση. Παρόλη την ιδιαιτερότητα της περιόδου, θεωρούμε σημαντικό να υπάρξει μία πρώτη διατύπωση των εύλογων αντιρρήσεων των εκπαιδευτικών σωματείων, για το ακατάλληλο της περιόδου που επιλέγει το ΥΠΑΙΘ να ανοίξει όλα τα σοβαρά ζητήματα και μάλιστα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (τράπεζα θεμάτων, αξιολόγηση, σύστημα προαγωγής και απόλυσης, σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια κ.ά.).
Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την αναβολή της αυριανής προγραμματισμένης δραστηριότητας, γνωρίζοντας ότι το χρονικό διάστημα που διατυπώνουμε το αίτημά μας είναι πολύ κοντινό στο σεμινάριο που οργανώνεται αύριο. Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι μία αναβολή 2 ημερών δε θα βλάψει το σκοπό της επιμόρφωσης που έχετε θέσει.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου