Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Ψήφισμα για δίωξη ΠΕΝΕΝ και προέδρου της

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 23/1/2024

 

                       

Καταδικάζουμε την δικαστική και πολιτική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ

Η Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής καταγγέλλει ως μεθοδευμένη από εφοπλιστικά κυβερνητικά κέντρα την δικαστική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) και του Προέδρου της, Αντώνη Νταλακογεώργου, η οποία ασκήθηκε από την εισαγγελία Πειραιά και αφορά την απεργία στις 10/6/2021.

Η απεργία στις 10 Ιούνη 2021 αφορούσε την εναντίωση στο αντιδραστικό – αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (4808/2021) και είχε κινητοποιήσει το σύνολο των συνδικάτων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - Εργατικά Κέντρα – Ομοσπονδίες και πολλές εκατοντάδες Σωματεία) στην Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία.

Ταυτόχρονα στον χώρο της Ναυτιλίας η απόφαση για στήριξη και υλοποίηση της απεργίας έγινε με την συμμετοχή και των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων.

Την ημέρα της απεργίας οι Ναυτιλιακές – Ακτοπλοϊκές εταιρίες είχαν από μόνες τους ανακοινώσει την ματαίωση όλων των δρομολογίων. Γι΄ αυτό στο λιμάνι του Πειραιά,  όχι μόνο δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο, αλλά στην πράξη δεν κατήλθε κανένας επιβάτης για να ταξιδεύσει.

Κατά συνέπεια είναι αβάσιμες και απολύτως κατασκευασμένες οι κατηγορίες ενάντια στην ΠΕΝΕΝ που αφορούν δήθεν παρεμπόδιση στην εκτέλεση των δρομολογίων πλοίων που θα αναχωρούσαν από τον Πειραιά. Εξάλλου η συμμετοχή των πληρωμάτων στην αναφερόμενη απεργία ήταν καθολική!

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα προκύπτει ότι η επιχειρούμενη δίωξη είναι βαθιά πολιτική πράξη και αποσκοπεί μέσω των δικαστικών διώξεων στην υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας και στον εκφοβισμό των Ναυτεργατών μέσω της επιλεκτικής στοχοποίησης της ΠΕΝΕΝ.

Υπογραμμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ είναι και Β’ Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Από αυτή την πλευρά,  η δικαστική δίωξή του αποτελεί ευθεία στοχοποίηση συνολικά του εργατικού κινήματος του Πειραιά.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος της ΠΕΝΕΝ και του προέδρου της.

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Πλαίσιο κειμένου:  Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Γκούμα  Ιωάννα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου