Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
Το ξανά μοίρασμα του κόσμου σε οικονομικές και ενεργειακές φέτες επιρροής, απ’ τους οικονομικούς ολιγάρχες του κόσμου και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους των μεγάλων δυνάμεων, έχουν δημιουργήσει και δημιουργούν τεράστια οικονομική καταστροφή, θάνατο και μια απίστευτη ανθρωπιστική κρίση στις κοινωνίες που τη βιώνουν. Όταν οι άνθρωποι τα γυναικόπαιδα και οι ηλικιωμένοι δεν πεθαίνουν απ’ τις οβίδες και το λεπίδι των στρατών τους και των μισθοφόρων τους, πεθαίνουν απ’ την πείνα το κρύο και τις αρρώστιες.
Τους τελευταίους μήνες, οι “αυτόνομες” περιοχές των Κούρδων, στη Δυτική Συρία δέχονται, την ανελέητη επίθεση, ενός από τα πιο απεχθή μορφώματα της ανθρωπότητας που κατασκευάστηκαν με τις ευχές και τα χρήματα των Αμερικανών για τον διαμελισμό της Συρίας, την επίθεση από το στρατό των ισλαμοφασιστών του ΙSIS.
Οι Κούρδοι των περιοχών αυτών χρόνια ολόκληρα αγωνίζονται χωρίς κανένας να τους συνδράμει στο αίτημά τους για ανεξαρτησία. Κι όχι μόνο αυτό. Στην πραγματικότητα στερούμενοι τα στοιχειώδη δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού, γλώσσας, κουλτούρας και εκπαίδευσης, θυσιάζονται εν τέλει στη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή.
Σ’ αυτό το φόντο, οι περιοχές της Ροζάβα, συνεχίζουν να πολεμάνε και να αντιστέκονται με κάθε τρόπο. Η επίθεση αυτή, που κορυφώθηκε, τον Οκτώβρη του 2014, οδήγησε χιλιάδες, πρόσφυγες πολέμου, να περάσουν με τα πόδια στη γειτονική Τουρκία. Το τουρκικό κράτος, σύμμαχος στην κυριολεξία του στρατού των ΙSIS, φυσικά και δεν δίνει δεκάρα για τους πάνω από 200.000 πρόσφυγες πολέμου από την περιοχή.
Όσο ο χειμώνας γίνεται όλο και πιο βαρύς, τόσο δυσκολεύουν οι ήδη φρικτές συνθήκες για αυτούς τους πληθυσμούς. Χωρίς σχεδόν καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς σπίτια και θέρμανση, ακόμα και η εξεύρεση φαγητού για 200.000 πρόσφυγες, παιδιά, γυναίκες, άντρες, ηλικιωμένους είναι, χαρακτηριστικά δύσκολη.
Το μόνο, όπλο, των λαών είναι η αλληλεγγύη, και αυτή τη στιγμή, πρέπει να την δείξουμε έμπρακτα. Το έχουμε κάνει και στο παρελθόν, πρέπει να το κάνουμε και τώρα. Μαζεύουμε αναγκαία εφόδια και τα στέλνουμε , στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Σουρούτς. Σε συνεργασία με το σωματείο εκπαιδευτικών της Τουρκίας, Egitim Sen, μαζεύουμε κουβέρτες, παλτό, μπότες, χειμωνιάτικα ρούχα για γυναίκες και παιδιά, σερβιέτες, πάνες, εσώρουχα, σαπούνια και γάλα βρεφικό και παιδικό (σε σκόνη).
Εως τη Δευτέρα 2/2/2015 μαζεύουμε, με ευθύνη των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ, τα παραπάνω είδη στα γραφεία της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής στην Οδό Πίνδου και Αθηνάς 22, στο 1ο Λύκειο Ελευσίνας.
Για τα σχολεία του Ασπροπύργου, υπεύθυνοι είναι ο Τάσος Ιωαννίδης στο Λύκειο Ασπροπύργου και η Ουρανία Σταυρακάκη στο 2ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου.
Για τα σχολεία της Ελευσίνας, υπεύθυνοι είναι ο Δημήτρης Καρυώτης στο Εργ. Κέντρο Ελευσίνας (1ο,2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας), η Γιούλη Βασιλείου στο 4ο Γυμνάσιο Ελευσίνας, και η Γιώτα Ιωαννίδου στο 1ο Λύκειο Ελευσίνας
Για τα σχολεία της Μάνδρας – Μαγούλας, υπεύθυνος είναι ο Αποστόλης Ξυδάς στο Λύκειο Μάνδρας
Για τα σχολεία της Νέας Περάμου, υπεύθυνος είναι ο Βαγγέλης Κορφιάτης στο Λύκειο της Νέας Περάμου.
Για τα σχολεία των Μεγάρων, υπεύθυνος είναι ο Κώστας Λουκόπουλος στο Εργ. Κέντρο Μεγάρων (ΕΠΑΛ Μεγάρων).
Για τα σχολεία των Ερυθρών και των Βιλλίων, υπεύθυνος είναι ο Γιάννης Πεδιαδίτης στο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Βιλλίων.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου