Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ (HDP) ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490
 
 
Ελευσίνα  08/11/2016
 

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ  ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ (HDP) ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταγγέλλει την κυβέρνηση Ερντογάν για την φυλάκιση ηγετικών στελεχών του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Τα ξημερώματα της 4ης Νοέμβρη διατάχθηκε η σύλληψη του προέδρου, της συμπροέδρου και 9 ακόμα στελεχών και βουλευτών (από τους 59) του 3ου Κόμματος της Τουρκικής Βουλής.

Με τη συνταγματική τροποποίηση του περασμένου Μάη, που αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του συνόλου σχεδόν των Κούρδων βουλευτών, κλιμακώθηκαν τα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης, που προσέλαβαν φασιστικές διαστάσεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και το συνεχώς παρατεινόμενο καθεστώς «έκτακτης ανάγκης».

Συγκεκριμένα το καθεστώς Ερντογάν, επιχειρεί να προβάλει ως απάντηση στους εσωτερικούς κινδύνους, τις επιθέσεις που εξαπολύει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε οποιονδήποτε ορθώνει το ανάστημά του έναντι των ασκούμενων πολιτικών, με διώξεις συνδικάτων και αριστερών αγωνιστών, απολύσεις προοδευτικών εκπαιδευτικών, κλείσιμο σταθμών και εφημερίδων και καταστολή οποιασδήποτε ριζοσπαστικής φωνής και κινηματικής διεργασίας.

Ο λαός και το εργατικό κίνημα της χώρας έδειξε τα τελευταία χρόνια τη δυναμική του με μαζικούς και συγκρουσιακούς αγώνες απέναντι στην κρατική και παρακρατική καταστολή, διαδηλώνοντας ενάντια στις πολιτικές του πολέμου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.  Αυτός είναι ο φόβος του σουλτάνου Ερντογάν,  που βλέπει τον λαό να εξεγείρεται και να διεκδικεί. Γι’ αυτό και προσπαθεί βάζοντας ολόκληρη την χώρα στο γύψο και βυθίζοντάς την στον τρόμο και τον σκοταδισμό να επιβάλει την κυριαρχία του τόσο εσωτερικά, όσο και στην ευρύτερη περιοχή μέσω στρατιωτικών επεμβάσεων στην Συρία, κι ευθεία αμφισβήτηση συνόρων.

Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής  παλεύοντας για την ανάπτυξη του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος συμπαραστέκεται στους αγώνες του Τουρκικού λαού για Δημοκρατία και Ανεξαρτησία.

Απαιτεί την Άμεση απελευθέρωση των στελεχών και βουλευτών του HDP. Να σταματήσουν οι διώξεις των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών.

 Έλληνες και Τούρκοι ενωμένοι ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό.

 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης
 
 
 

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου