Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ 30ΩΡΟ

                           
Α΄  Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ             26/01/2018                       
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22 Ελευσίνα

                     ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ 30ΩΡΟ


Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεπικουρούμενη και από τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή ψήφισαν τις διατάξεις που αφορούν τα νέα αντικεκπαιδευτικά μέτρα, δηλαδή το 30ωρο εργασιακό χρόνο την εβδομάδα και τα «νέα καθήκοντα» μέσα σ’ αυτό, καθώς και τα κριτήρια συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.
Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής χαιρετίζει την απόφαση της Συνόδου των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, η οποία με μορφή ψηφισμάτων έδωσε το στίγμα και τις κατευθύνσεις από τη σκοπιά των σκληρά εργαζόμενων εκπαιδευτικών της τάξης. Για τις αποφάσεις αυτές συμβάλλαμε και εμείς.
Συγκεκριμένα, υιοθετούμε το ψήφισμα-απόφαση και σας καλούμε κατ’ αρχήν να συμπορευτούμε όλοι μαζί και να έχουμε πλήρη ετοιμότητα για τα νέα  «καθήκοντα» της γ΄ αξιολόγησης του 3ου μνημονίου, όσον αφορά το βαρύ εξωδιδακτικό μας έργο στο σχολείο. Εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή στα στελέχη της διοίκησης, ότι τα όργανα διοίκησης δεν είναι μόνο ο μονοπρόσωπος Δ/ντής, αλλά κυρίως ο πολυπρόσωπος Σύλλογος Διδασκόντων.
Στη συνέχεια, σας αποστέλλουμε το εν λόγω ψήφισμα-πρόταση που δεν είχε ούτε ένα «κατά»:
« Η Γ. Σ. των ΕΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτες τις νέες ρυθμίσεις του 30ωρου για την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής των εκπ/κών στο σχολείο, και αποφασίζει την μη εφαρμογή του.
Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως μέχρι τώρα. Αν επιχειρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο να επιβληθεί το 30ωρο, δεν το εφαρμόζουμε με την κάλυψη των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ».
Σε περίπτωση  πιέσεων, απ’ όπου και να προέρχονται, ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο.
                                       ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ
    Ο Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας
Παΐζης Σπυρίδων                                                         Βασιλείου Γιούλυ                               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου