Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ ΕΛΜΕ

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καταθέτουμε για ψήφιση τρία κείμενα για το επόμενο Δ.Σ. μπροστά στις επείγουσες εξελίξεις των  ημερών με την ελπίδα να ψηφιστούν.
Επίσης θεωρούμε άκρως απαραίτητο το να κληθουν οι αναπληρωτές συνάδελφοι σε σύσκεψη και να ενταχθούν τα προβλήματα τους και οι ίδιοι στη δράση του σωματείου ενόψει της συγκέντρωσης των αναπληρωτών στις 23-2 που αποφάσισαν.

Για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια-Μακεδονικό
ΕΞΩ ΝΑΤΟ-ιμπεριαλιστές απ’ τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Ανάγκη να οικοδομηθεί αντιιμπεριαλιστικό –αντιπολεμικό κίνημα
Ειρήνη – φιλία και αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς.

 «Η περιοχή και τα ζητήματα που αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση» δήλωσε πρόσφατα αμερικανός αξιωματούχος. Όταν οι ιμπεριαλιστές ενδιαφέρονται για μια περιοχή, οι λαοί πρέπει να ανησυχούν. Αυτό φανερώνουν τα καραβάνια των προσφύγων και η διάλυση χωρών, όπως η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η καταστροφή ολόκληρων περιοχών στη Συρία, η πολύπαθη Μ. Ανατολή αλλά και η μόνιμη αλλά «αφανής» εξόντωση λαών της Αφρικής. Με τραγικά αποτελέσματα και το αίμα τους πλήρωσαν οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας το ενδιαφέρον πρώτα της Γερμανίας και μετά των ΗΠΑ.
Στις μέρες μας ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ- Ρωσίας –Κίνας οξύνεται, οι πολεμικές μηχανές εκσυγχρονίζονται, χώρες εκβιάζονται για πλήρη ευθυγράμμιση και στοίχιση στα φιλόπολεμα σχέδια τους, υποδαυλίζονται υπαρκτές και κατασκευασμένες διαφορές, ενθαρρύνονται εθνικισμοί και σωβινισμοί με μοναδικό στόχο την υπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση οι ΗΠΑ και κύρια για να στριμώξουν την Ρωσία, βιάζονται να εντάξουν και την Π.Γ.Δ.Μ στο ΝΑΤΟ επιβάλλοντας και στις δυο χώρες να «τα βρουν» σε σχέση με το όνομα της γειτονικής χώρας. Η όποια «λύση» είναι σίγουρο, ότι θα έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ και θα είναι όπλο στα χέρια τους για κάθε χρήση. Είτε «ειρηνικής συνύπαρξης», είτε για να υποδαυλίσουν αλυτρωτικές κινήσεις και εμπόλεμες συρράξεις.
Όλα τα κόμματα του συστήματος με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ που ξεχειλίζει από φιλαοαμερικανική υποταγή αποδέχονται τις επιλογές των ΗΠΑ στην περιοχή. Αυτή η στάση είναι συνέχεια της μετατροπής της χώρας σε προχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, της επέκτασης των βάσεων στη Σούδα, της αναβάθμισης των νατοϊκών στρατηγείων στη χώρα, οι ανακοινώσεις για νέες βάσεις σε άλλες περιοχές, οι στρατηγικές συμμαχίες με Ισραήλ και Αίγυπτο, με Σαουδική Αραβία, και οι δηλώσεις διαθεσιμότητας και ετοιμότητας του Καμένου για συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις, όπου τους ζητηθεί. Η αστική τάξη της χώρας στηρίζει την ύπαρξη της στην ξένη «προστασία» και πρόθυμα παραδίδει τη χώρα και το λαό στους ιμπεριαλιστές προκείμενου να κάνει μπίζνες στο Αιγαίο ή στα Βαλκάνια ή να αρπάξει «κανένα κοκαλάκι» απ’ τη λεία των ιμπεριαλιστών.
Οι μηχανισμοί που σήμερα αυτοπροβάλλονται σαν «πατριώτες» (φασιστοειδή- ακροδεξιά και συστημικά κόμματα) «υπερασπιζόμενοι το όνομα της Μακεδονίας», είναι αυτοί που διαχρονικά καλο-υποδέχονται τους ιμπεριαλιστές σφαγείς των λαών και είναι αυτοί που αποτελούν τη θρυαλλίδα για να ανάψουν οι φωτιές του πολέμου αφού γίνονται υποχείρια των ιμπεριαλιστών προς κάθε χρήση. Το ίδιο ισχύει και για την αστική τάξη της ΠΓΔΜ που έφτασε στο σημείο να δέχεται να της ορίζουν ανοιχτά κυβέρνηση οι ΗΠΑ και οι «αλυτρωτικές της κραυγές» οριοθετούνται απ’ τον ξένο παράγοντα.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία που στενάζουν από το βάρος της αντιλαϊκής επίθεσης δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν και να έχουν την οποιαδήποτε εντύπωση ότι η φασαρία των διάφορων συστημικών κύκλων για το όνομα της ΠΓΔΜ έχει οποιαδήποτε ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Η φασαρία αυτή είναι βαθιά αντιδραστική και επικίνδυνη όσο αντιδραστική και επικίνδυνη είναι και η κυβερνητική πολιτική που κλέβει δικαιώματα και κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Μπροστά στην ανοιχτή επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, η αναγκαιότητα ανάπτυξης μαζικού αντιιμπεριαλιστικού –αντιπολεμικού κινήματος προβάλλει επιτακτικά. Ένα κίνημα που θα παλεύει ενάντια στην επαναχάραξη των συνόρων στην περιοχή και θα καλλιεργεί την αλληλεγγύη και τη φιλία ανάμεσα στους γειτονικούς λαούς ενάντια στους κοινούς εχθρούς. Οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Τους «χωρίζουν» τα ξένα συμφέροντα και οι κάθε λογής πατριδοκάπηλοι και εθνικιστές στις διάφορες χώρες. Οι όποιες διαφορές τους μπορούν να λυθούν ειρηνικά άμα λείψουν οι μεγάλοι προστάτες και οι κάθε λογής υποτακτικοί τους.
·        Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, το φασισμό και τον εθνικισμό.

·        Κοινοί αγώνες των λαών για τα δικά τους συμφέροντα, ενάντια στους κοινούς εχθρούς

22.Για τη σύλληψη Τούρκων Αγωνιστών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΤΩ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 9 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
- Άμεση απελευθέρωσή τους

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, τις παραμονές της επίσκεψης στην Ελλάδα του Τούρκου προέδρου Eρντογάν, ύστερα από έφοδο της αστυνομίας σε σπίτια, συνελήφθησαν 9 αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους ξυλοκοπήθηκαν με αγριότητα ώστε μερικοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η σύλληψη των αριστερών πολιτικών προσφύγων συνοδεύτηκε από δήθεν ευρήματα της Aντιτρομοκρατικής που τροφοδότησαν φανταστικές ιστορίες στα ΜΜΕ για σύλληψη ομάδας που δήθεν σκόπευε να επιτεθεί στον Ερντογάν.

Η σκευωρία της Aντιτρομοκρατικής απαντήθηκε από τους φυλακισμένους και βασανισθέντες Τούρκους αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες που δήλωσαν κατηγορηματικά:

“Είναι ψέμα ότι προετοιμαζόμασταν για δολοφονική επίθεση κατά του Erdoğan. Εμείς δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε αγωνιστές. Η ελληνική αστυνομία δημιούργησε αυτή τη σκευωρία, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της τουρκικής. Χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους, επειδή δεν βρήκαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Η σημερινή κυβέρνηση, με τη συνεργασία του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας έδειξε το εχθρικό της πρόσωπο απέναντι στους λαούς.
Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους αγωνιζόμενους λαούς και στη διεθνή αλληλεγγύη.”

Οι εργαζόμενοι της Α ΕΛΜΕ Δυτ.Ατττικής καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για αυτές τις μεθοδεύσεις κατά των Πολιτικών Προσφύγων από την Τουρκία.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συνεχιζόμενη πολιτική της μαύρης προπαγάνδας και την δικαστική συνδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην έκδοση των Τούρκων αγωνιστών στον Ερντογάν
Διαμαρτυρόμαστε για την συνεργασία με το αντιλαϊκό και αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των 9 αγωνιστών
Απαιτούμε την κατάργηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας

Καλούμε τα σωματεία, κινήσεις και συλλογικότητες της εργατικής τάξης και κάθε αγωνιστή σε κινητοποίηση για την απελευθέρωση των Τούρκων φυλακισμένων αγωνιστών.


3.Θεωρώντας πολύ σοβαρές τις τελευταιες εξελίξεις με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και με βάση την απαράδεκτη στάση των ομοσπονδιών,θεωρούμε άμεση ανάγκη τη συγκρότηση αγώνων στη βάση του κλάδου που θα ανοίγουν ρωγμές στην επίθεση της κυβέρνησης και στην εκπαίδευση
και καταθέτουμε την πρόταση που ακολουθεί

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών:
Πρόταση προς όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα
Το τοπίο όπως διαμορφώνεται δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους όρους ζωής και δουλειάς των εργαζομένων και ανάμεσά τους και των εκπαιδευτικών. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασαν παράλληλα με την τρίτη «αξιολόγηση» (χτύπημα απεργίας, ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση ωραρίου, πλειστηριασμοί κλπ.) όχι μόνο δεν ήταν «ελαφριά» -όπως υποστηρίζει η κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά αποτελούσαν εδώ και χρόνια αντιδραστικές επιδιώξεις του συστήματος. Σε αυτά άλλωστε εκτός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφωνούν ουσιαστικά και η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.
Οι κινητοποιήσεις που έγιναν για να μπλοκάρουν το πέρασμα των μέτρων αυτών ήταν, ασφαλώς, κάτω από τις ανάγκες. Η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών να κηρύξουν επίσημη σιωπή και να μην κάνουν κάτι ούτε για τα μάτια, διευκόλυνε την κυβέρνηση και αντικειμενικά αυξάνει τα καθήκοντα όλων των δυνάμεων που θέλουν να αναφέρονται στο κίνημα. Η ΓΣΕΕ κάλεσε σε μια απογευματινή συγκέντρωση, η ΑΔΕΔΥ έκανε μια τρίωρη στάση και η ΟΛΜΕ ανέβαλε τη συνέλευση προέδρων για μετά την ψήφιση των μέτρων.
Αυτό που πρέπει να γίνει όμως είναι σαφές: Πρέπει να επιδιωχτεί να σπάσει η αδράνεια και η υποταγή που ζητάει η κυβέρνηση και εμπεδώνουν με τη στάση τους οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καλούμε όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, όλους τους ανένταχτους αγωνιστές που θέλουν να αντιπαλέψουν το κλίμα αδράνειας και να συμβάλουν στη συγκρότηση των αντιστάσεων, σε βήματα κοινής δράσης με τους παρακάτω στόχους:
1.       Να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερες ΕΛΜΕ και Διδασκαλικούς Συλλόγους, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Αν οι αποφάσεις δε βγαίνουν από ΔΣ, να γίνει συλλογή υπογραφών.
2.       Οι Συνελεύσεις να αποφασίσουν μέρα απεργιακής κινητοποίησης και συγκεντρώσεις κόντρα στον καινούριο αντιαπεργιακό νόμο με αιχμές την υπεράσπιση της απεργίας, την ανατροπή της επέκτασης του ωραρίου 8-2 και τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Επίσης να δεσμευτούν οι συνελεύσεις για νέο γύρο την αμέσως επόμενη βδομάδα από τις κινητοποιήσεις.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι εύκολη η κατάσταση. Όμως κανείς δεν μπορεί να παραγγέλνει τις καταστάσεις. Οσο μας αφορά νιώθουμε ότι έχουμε το καθήκον για να ενισχύσουμε την παραπάνω κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό θα καλέσουμε σε τοπικές συσκέψεις για να κουβεντιαστούν τα παραπάνω ζητήματα και να συνδιαμορφωθούν οι επόμενες κινήσεις.

Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου