Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας θα πραγματοποιήσει το Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου 2018 στην Αθήνα, με τέσσερεις ταινίες, όλες με ελληνικούς υπότιτλους. Η αυλαία ξεκινάει με την δραματική ταινία “Tunnel”, στις 30/3 “The Fatal Encounter” μια αληθινη ιστορία του βασιλιά Jeongjo, στις 31/3 “Forever the Moment” μια δραματική ιστορία της εθνικής ομάδας χάντμπολ στους ολυμπιακούς αγώνες 2004 και κλείνει στις 1/4 με την ταινία δράσης “The suspect”.

The Fatal Encounter

Δράμα/Δράση, 135’ (2014)

Σκηνοθεσία: LEE Jae-kyoo

Παίζουν: HYUN-Bin, JEONG Jae-Yeong, CHO Jung-Suk, HAN Ji-Min
 
Η ταινία βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και συγκεκριμένα στην απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Jeongo. Ο βασιλιάς Jeongo ήταν ηγεμόνας της δυναστείας Joseon, ενώ χαρακτηριζόταν ως ο "βασιλιάς της δυστυχίας". Ο βασιλιάς ειναι στην εξουσία ένα μόνο χρόνο. Εις βάρος του εχουν σημειωθεί ηδη αρκετές αποτυχημένες απόπειρες δολοφονίας και η θέση του στο θρόνο είναι εύθραυστη. Η βασίλισσα και οι φεουδάρχες της περιοχής σχεδιάζουν να τον δολοφονήσουν. Έξω από το παλάτι, ο Eul-soo έχει εκπαιδευτεί ως κορυφαίος εκτελεστής από τον Gwang-bae. Τότε διατάζει τον Eul-soo να σκοτώσει το βασιλιά, διαφορετικά η αγαπημένη του, wol-hye θα πεθάνει.

Forever The Moment

 Δράμα  124’ (2008)

 Σκηνοθεσία: YIM Soon-rye

Παίζουν: MOON So-Rri, KIM Jeong-Eun, EOM Tae-Woong
 
 Η ταινία είναι βασισμένη στην ιστορία της εθνικής ομάδας γυναικών χάντμπολ της νότιας Κορέας, η οποία αγωνίστηκε στους ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Πρώην επαγγελματίας παίκτρια χάντμπολ και δύο φορές χρυσή ολυμπιονίκης, η Mi-sook εργάζεται τώρα σε ένα σούπερ μάρκετ μετά τη διάλυση της ομάδας της. Η Hae-kyung πρώην προπονήτρια της ομάδας χάντμπολ στην Ιαπωνία, επιστρέφει στην Κορέα για να αντικαταστήσει τον προηγούμενο προπονητή της εθνικής ομάδας. Προκειμένου να αναδιαμορφώσει την ομάδα, ζητάει από τις παλιές της συμπαίκτριες, και τη Μi-sook, να μπουν στην εθνική ομάδα . Τα παλιά με τα καινούργια μέλη συγκρούονται. Θα   καταφέρουν να ανακτήσουν την παλιά τους δόξα;

The Suspect

Δράση, 137’ (2013)

Σκηνοθεσία: WON Shin-yeon

Παίζουν: GONG Yoo, PARK Hee-Soon, CHO Seong-Ha

Ο Dong-chul ήταν ο καλύτερος εν ενεργεία μυστικός πράκτορας στη Βόρεια Κορέα μέχρι τη στιγμή που εγκαταλείπεται κατά τη διάρκεια μιας αποστολής. Όταν επιστρέφει, βρίσκει τη γυναίκα του και την κόρη του δολοφονημένες. Επικηρυγμένος και φυγάς πλέον, χαμένος στον πόνο και στην εκδίκηση, πιάνει δουλειά ως νυχτερινός οδηγός του προέδρου μιας ισχυρής εταιρίας. Αυτός δολοφονείται άγρια- αλλά δίνει στον Dong-chul ένα ζευγάρι γυαλιά πριν πεθάνει. Τώρα, ειναι πάλι σε ανθρωποκυνηγητό. Κατηγορούμενος για τη δολοφονία του προέδρου, για εσχάτη προδοσία, και απεγνωσμένος να αποκαλύψει τα ευθραυστα κρατικά μυστικά που κρύβονται στο ζευγάρι γυαλιών, ο Dong-chul ψάχνει την αλήθεια. Ποιος δολοφόνησε την οικογένειά του; Ποια μυστικά προσπαθούν να αποκρύψουν; Και θα ξεκινήσει πόλεμο για να μάθει.
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος: Πειραιώς 206, 177 78 Ταύρος και τηλεφωνικά στο 210 3418579, Δευ. - Παρ. 11:00 - 14:00
Περισσότερα
FOLLOW MCF
ON SOCIAL MEDIA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου